Avto ni na plin, katalizator je nov, menjan pri Novaku v Novem mestu. Sve?ke so bile vgrajene nove NGK, sedaj imajo prevo?enih nekaj 1000 km. Vsi servisi so bili redno delani na 12000 km.
Razmi?ljam o prodaji. A mogo?e koga zanima nakup za rezervne dele? Prodam po "sindikalni" ceni. Registriran je ?e do 23.9.2015.
To je spet ta Novak zaradi katerega je ?lan tukaj skorajda bil ob avto?
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
?e imate EGR ki se hladi - ko ga odpre? vidi? dve luknjici dovod in odvod, potem se zapackata ti dve cevki in pride do kode P0400, pomaga ?e original EGRE s?isti? na na?in da o?isti? ti dve luknjici. Druga?e je pretok slab in javlja napako v bistvu prisitska ne samega egrja
?e ?isti? EGR na na?in da notranjost puca? pa samo ?e bolj zaba?e? te dva dovoda je ?e slab?e, enako z blindiranjem, poizkusiti je treba nekak tole odma?it
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Mesec nazaj sem kupil model M6 letnik 2007, dizel 2.0, 120km. Avto ima 160.000 prevo?enih in vse na njemu je top..razen potovalni ra?unalnik.
Vsake tolko cajta se mu zme?a malo in mi ka?e 10l porabe, kjer bi moralo biti 4,5. Drug dan ka?e normalno. 4.0 do 6.5l. Naslednji dan se mu spet malo zme?a in ka?e 10-14l. Z avtom sem naredil 780km za 54l relativno mestne vo?nje in sem z porabe zadovoljen. Torej avto normalno pije. Ima kdo kak?en nasvet kako odpravit to napako?
Hvala za odg.
Lp
Goran
govori? o trenutni? Ker ?e ja je to normalno - med regeneracijo na cca 200-250km
niti ne, ampak namesto ure, mi sedaj prika?e trenutno porabo. Preklapljanje med porabami, uro, ipd, pa ?e naprej ne dela. Trenutno imam radio demontiran in kli?em okoli, kdo bi znal kaj pogledat....
sicer ne vem kateri radio to?no je, ampak ura ?e, poraba pa ni imela veze z radijem....elektronika - kablovje? A je bil kje na de?ju dolgo?
smo ?e ugotavljali, da so tovarni?ke pretrde in da rade pregrejejo diske, ki za?nejo tresti. Ko sem jaz na novih mazdah ?el na katerekoli druge iz avto?tacun, je bilo opaziti takoj ve? prahu na feltnah - se pravi da se je 'energija' spro??ala oz obrabljala v prah ne v toploto in diske
Avto je blizu Hanovra. Grem ga pa iskat sam z bratom (hvala JURES za opombo) ker ta na?a birokratska dr?ava potrebuje en mesec da izra?una koliko je 6% od 10.000?. Avto namre? potrebujem 15. avgusta, da gremo z dru?ino na dopust. V Nem?iji ga bom zato registriral za 30 dni. In zaradi te nase birokratske dr?ave bom zapravil nekaj 100? po nepotrebnem.
Koliko je tak avto stal nov? Koliko ima porabe?
Koliko je tak avto stal nov? Koliko ima porabe?
konec koncev bo? tam tam s stro?ki. Nov je bil okoli 18k pa na gor - odvisno od opreme
Moral bi voziti 1.000 km v eno smer, plus ?e en avto in ?e ena oseba, pa 2x avstrijska vinjeta, pa tuneli, cestnine, hrana... Ne znese. Pa ?e 1 mesec zavarovanja ti ne dajo zastonj in je spet 50-100 ? tista za?asna tablica. Plus da ne re?emo ?e kak?en nepredvidljiv dogodek.
prevozi.org samo vpra?am, ker fora je da je avto vozen od trenutka prevzema - po celi EU, druga?e pa je treba ?akati odlo?bo DURSA da gre? lahko registrirat, sodelavec je tako naredil, in mu ni ?al ker je ?akal skorajda 30 dni na odlo?bo, in to maja
Sem ?e dal aro za MAZDA 5, l. 2012, 1.6, diesel, 107.000 km, zelo lepo ohranjena, ima vle?no kljuko, zraven da ?e zimske gume na alu plati??ih, vizuelno zelo lepo ohranjena, tehni?no brezhibna, cena 10.000 ?. ?e 600 ? za DMV. Nekaj bo ?e DDV. Pa 350 ? za prevoz do Slovenije. Kaj menite na ceno? Koliko pa je sploh bila tak?na nova? Po poraba.com vidim, da je poraba malo pod 6 litrov. Ali to dr?i?
zakaj pa jo ne gre? sam iskat? gori ti dajo zavarovanje za 1 mesec pa pripelje? dol. Al je od dale??
Mislim, da ima to funkcijo, da daje signal Airbag ra?unalniku, da nekdo sedi na sede?u in se v primeru trka desni airbag spro?i tudi ?e ni nikogar na sede?u.
mo?no, samo nisem prepri?an.
No, tudi pri nas imamo petko, pa se nas ?est ?lanska dru?ina spodobno preva?a. Edino velikost prtlja?nika je za ?est oseb malo majhna. Kar pa solidno re?ujemo s kljuko, kamor obesimo kov?ek (namesto truge na strehi).
Mo?? Turbo dizel je pa? turbo dizel (vsaj za mene je to edina prava izbira. Seveda pa se strinjam, da kdo drug ima raje bencin ali pa plin, mogo?e celo elektriko). In je dovolj mo?na, da ?est ?lansko dru?ino in po?itni?ko prikolico dol?ine 5 metrov (in te?e okoli 1300 kg) zvle?e po avtocesti od Vipave do Razdrtega (slavne Rebrnice) s hitrostjo 100 km/h. Kaj ho?e? ve??
Okvare? Do sedaj sem imel na obeh Mazdah najve?jo okvaro to, da je pregorela ?arnica v ?arometu... Ja, pa pozimi pri -15?C, ko se je Petrolova nafta zgostila...
Najina, ki jo opisujeva je 143 2.0, on pa gleda 1.6 116KM......moja je bila celo z dodatkom ene 160KM. To je ogromna razlika. Izku?nje uporabnikov stare petke z 2.0 CD 110 so pravile da se ?ival matra in zaradi tega tudi kurila mo?no nad 7, pod 8 je ?lo te?ko
Res pa da tule ka?e da je nova ma?ina o?itno nabrita
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Clio 1.2 mislim da cca 70 konjev benz, 2002, je preve? olja, karter spodaj suh, okoli filtra suho, ma?ina zgoraj suha....dima nobenega na auspuhu
Tefloni, ali ?e kaka ideja?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani