Skoči na vsebino
Menjava, stroski zavornih ploscic
Napisano
pred 7 urami je Janez007 napisal:

A ima kdo izkušnje z Brembo ploščicami na Mazdi 6?

Jaz jih imam na stari 6-ki. Moram priznati, da veliko boljše primejo , kot na tej novi.Tudi diske imam brembo. 

Bremze nekako bolj "grizejo". 

Na tej novi so pa bj "gumijaste". Definitivno se jih splača montirati., 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
pred 1 uro je Hixxy napisal:

Jah zna bit da se res preveč obremenjujem.

Podložke so bile menjane, EGR mi bo sčistil na naslednjem servisu pa mu bom rekel da še šobe pogleda.

Imam Forscan - 

Reg_dis - 85,5 km

PM_ACC_DsD - 4.58
PM_ACC - 4.56

PM_GEN - 2.18

Zlil sem v tank 

PRODUCTS.LIQUI-MOLY.COM

A combination of agents which cleans, disperses, protects materials and boosts the cetane number. The lubricity enhancer contained provides sufficient lubricity for diesel fuels low in sulfur. Due to the...

mogoče bo kaj pomagalo, zaenkrat ne kaže (porabil že skoraj cel tank)

Jaz bi probal tole zadevo. Jo vsi ful hvalijo in je namenjena prav za takšne, bolj zabite dpf filtre. Škodit ne more... 

WWW.IN2DETAILING.CO.UK

DPF Cleaner and Regenerator  - Aids...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 18 minutami je TiEn napisal:

Jst sm z mojim čiščenjem dpfja dobil ene 70+km na generaciji, tko da se definitivno pozna

Saj to je po moje glavni razlog za vse krajše razmake med regeneracijami. Pri meni je na začetku bila regeneracija vsakih 250 km se mi zdi, potem pa vse krajše. Sedaj sem na nekje vsakih 200 km, če je veliko mestne vožnje pa se spusti  tudi na 180-190.

Je pa res, da če tankam not famozno  super-duper omv  nafto se ta interval poveča na nekje vsakih 220-230.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka za nalet?
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Dolgo let nazaj je serviser (nek "majstore", ki je v našo vas prišel od dol in tipično "znal vse") zamenjal original olje v menjalniku R5 z oljem za Hyundai avte, kao da je lahko le boljše. Od menjave naprej se je avto iz 2.  prestave le s težavo prestavljalo v 1. prestavo.

Glede poseganja v programsko opremo za nadzor motorja sam zaenkrat Mazdi zaupam, da je programsko motor nastavila optimalno, bolj optimalno kot to zna lokalni strokovnjak za vse vrste vozil vseh vrst proizvajalcev. :)

Tej majstori so dobri na jeziku. 😉

To ni kar "neko olje" 

ampak verjetno najboljše olje za menjalnike na tržišču.

Kar se pa tiče optimalnosti je pa ponavadi  vse nastavljeno tako, da je čim manj problemov in nekako, da je v nekih tolerancah. 

Iz glasbe ti lahko zagotovim, da ko kupiš lampaški feršterker (ojačevalec po slovensko) je prvo kar moraš narediti to, da zamenjaš komplet vse lampe, ker so noter neke povprečne,ponavadi kitajske. 

In sedaj pride na vrsto zanimiva stvar. Zato, da bi delale lampe pravilno, moraš imeti pravilno naštiman bias. 

To je, koliko voltov "spusti"  v samo lampo. Če je bias prenizko naštiman, se lampa  ne segreje dovolj in zvok je popačen-hladen. Če je bias previsok, se lampa pregreva, sicer sam zvok je super, a je življenjska dobe same Lampe zelo kratka.Tovarne se držijo načela, da je bolje manj in zato nov ojačevalec z originalnimi nastavitvami sicer dela, a je zvok zanič. Je pa res, da bo vse skupaj delalo brez problemov. Druga, naša  varianta izkušenih glasbenikov je, da se bias malo našpona, seveda do razumne meje in odličen zvok je tukaj. Se pravi, da je šele z našo intervencijo prišlo do  optimalne nastavitve. Malo sem zabluzil v glasbene vode a to le toliko, da boš bolje razumel point tovarniških nastavitev. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je Hixxy napisal:

Jah zna bit da se res preveč obremenjujem.

Podložke so bile menjane, EGR mi bo sčistil na naslednjem servisu pa mu bom rekel da še šobe pogleda.

Imam Forscan - 

Reg_dis - 85,5 km

PM_ACC_DsD - 4.58
PM_ACC - 4.56

PM_GEN - 2.18

Kaj pa, če bi dal očistit dpf? 

Nekako se mi dozdeva, da je lahko zabit. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava, stroski zavornih ploscic
Napisano
Pred eno uro je Boki-koki napisal:

Živjo,

Verjetno je ze bila tema glede zavornih ploscic, zanimam me koliko ste placali za menjavo ploscic spredaj in zadaj ?

Rabim za info, ker sem jaz placal

190€ za to

Samo za zavorne ploščice toliko? In potem so ti po možnosti vgradili kake original Mazdine ( twr) ki so zelo povprečne in se boš potem čudil, ko ti bo čez čas treslo pri bremzanju. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

Naši M6 se je povprečna poraba s 5,7 dvignila na 5,9 po tem, ko sem jo 3 dni (cca 500 km) vozil samo jaz :) Prejšnji lastnik je imel 6,5.

Sej pravim, ta poraba je bolj tako, tako. Tudi moja žena jo spravila na 6 l/100.Jaz se sploh ne obremenjujem z porabo. Ko zagori lučka za gorivo grem tankat, 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

Pozoren sem bil na nekaj zadnjih regeneracij na moji M6 CD175 z 90.000 prevoženimi km, ročni menjalnik.

Regeneracije dela na 200 km (plus, minus 10 km). Običajno traja okoli 10 minut (20 km po avtocesti), pri dolgih vožnjah kakšno regeneracijo opravi zelo hitro v roku ene minute (morda jo celo izpusti ... točno tako, kot ugotavlja tudi @Alex).

Povprečna poraba (prikazana) je 5,9 l/100 km.

Pri meni je vse do potankosti enako, le da imam povprečno porabo 7,2l/100. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka za nalet?
Napisano (urejeno)
pred 37 minutami je Janez007 napisal:

@Alex ene stvari imaš dobro naštudirane 👍

Nisva pa še končala glede olja v ročnem menjalniku M6 ... praviš, da je drugo (verjetno viskoznejše) olje izboljšalo gladkost prestavljanja. Tukaj me zanima, kako gre iz druge v prvo pri zimskih temperaturah pod lediščem? Če OK, potem se sprašujem, kako da tega ni pogruntala Mazda sama - ali se v glavnem ukvarja samo še z lepoto (barva, oblika,...)? :)

Kar se tiče samega menjalnika. V začetku je meni šlo res težje v peto brzino. Po menjavi olja in ročice menjalnica (dal sem težjo, 260 gramsko namesto originalne, ki ima le 105 g.) se je prestavljanje drastično spremenilo. Tukaj tudi meni ni jasno, zakaj so šli v tako lahko ročko, saj je bila že na mazdah 1. gen. in tudi 2. gen ročka  težka preko 250 g.🤔 Vemo pa, da težja kot je ročka menjalnika, lažje je prestavljanje. V glavnem, odkar sem zamenjal olje v menjalniku je prestavljanje v vse prestave  tekoče, tudi ko je zunaj  zelo mraz.

Zakaj mazda ni dala tega olja v menjalnik? Ker je precej drago in pri masi vozil bi bil to nepotreben strošek za tovarno. Pač dajo noter neko v redu olje, ki pa ni višek tehnologije olj.Saj tudi motorji tovarniško niso prav točno nastavljeni, vsako vozilo posebej, ampak serijsko. Zato pa ti, ko greš na čipiranje(k pravemu mojstru, seveda ) nastavijo motor, da deluje optimalno. In s tem imaš ponavadi tudi manjšo porabo pri večji moči motorja. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka za nalet?
Napisano
pred 8 urami je mazdaman napisal:

Ali pa direktno nizko Sonce na senzor

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

To bo to. Meni se tudi večkrat pojavi, ko je sonce nizko in verjetno pod točno določenim kotom. Se pa tudi hitro ugasne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obrobe
Napisano

Saj lahko pogledaš z notranje strani blatnika. Tam se ne da skriti, ali je bilo zavarjeno šli ne. Ponavadi se zbrusi vare samo zunaj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano
pred 5 urami je gregc88 napisal:

kupu vodni sesalc... in sm navdušen, res fajn stvar 

sicer so sedeži zgledal lepi, a je blo notr svinjarije uffff 

IMG_20210509_113625.jpg

IMG_20210509_110430.jpg

IMG_20210509_113459.jpg

IMG_20210509_123040.jpg

IMG_20210509_123031.jpg

Enkrat toliko, da si napisal eno normalno stvar. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obrobe
Napisano
Pred eno uro je Strela napisal:

A so to obrobe?

Plačal sem 120€ avansa za 2 novi. Levo in desno.

Izgled komplet obrobe s tem kar je narejeno mi ne gre skupaj. Sem večji poseg pričakoval.

IMG_20210509_111327.jpg

To na sliki ziher ni privarjeno gor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obrobe
Napisano
pred 7 urami je Strela napisal:

To mi je vse jasno. Ličar mi je"dal prijateljski" predračun + 500€ za popolnoma novi obrobi in še nekaj zadev porihtati.

Danes po 10ih dneh dobim ti dve fotki v smislu "delamo".

Neki čuden občutek imam glede tega.🤔🤔🤔

Kaj pa, če bi šel osebno do njega, da zadevo preveriš iz prve roke? Takrat boš lahko točno videl, ali je bilo kaj zares zamenano ali ne. Če ni bilo, nemudoma vžgi avto in se odpelji k drugemu kleparju. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Brane napisal:

GMT-A DEL ima komplet verige z napenjalci , drsniki za 250 eur

Normalna cena. Vse kar je več je odiranje stalnih strank na uradnih servisih, ki itak pustijo pri njih že tako preveč denarja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 56 minutami je Brane napisal:

Jermen se menja v kompletu z napenjalci, vijaki in vodno črpalko  če jo ima gnano na zobat jermen ali če je nameščena pod zobati jermen.Prvič pa čujem se menja preventivno samo ležaje in napenjalce brez jermena, to lahko delaš sebi drugim pa bog ne daj

Itak. Jermen pride ves zlizan in obrabljen. Lahko, da ne bo počil dolgo, lahko pa se zgodi,da takrat, ko je najmanj treba. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

To je to fantje,ne se igrat s ketnicami na dizlaših,da boste lahko prišli na srečanje 15.5.2021....:bravo:

Drugače pa se zobati jermeni menjajo na novih avtih pri cc180-200k km,odvisno od znamke. To je potem isto kot ketnca,žal pa ne moremo vplivati na to za kar se tovarna odloči......😁

Kaj pa, če delaš recimo samo 20Kkm na leto? Ne boš čakal na 200Kkm,ker bo imel takrat jermen deset let. Kolikor je meni znano je priporočljivo menjati jermen na vsakih pet let ali pa 120Kkm,kar pride prej. Vsekakor pa ne odlaša z menjavo, ker jermen lahko preperi  in je rezultat enak kot pri strani letni. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 minutami je scania napisal:

Tem novim zvanim ketnam se reče verižica. Drugače pa bencinar skyactiv G nima problemov z verižico ker tudi navora nima nič v primerjavi z dizlom. Saj če boš dizla vozil ko po jajcih in nikoli pohodil na polno, olje menjaval na max 10000km bo tudi mir z verižico samo potem brezveze dizla kupit. Dizla kupiš da imaš nekaj od navora ki ga ponuja. Drugače pa jutri peljem mazdo na barvanje so mi na zadnjih levih vratih naredili globok ris dolg 15cm in ga peljem k autocommercu na barvanje. Dobim pa nadomestnega mercedes GLB da vidim kako gre. Za primerjavo Mercedes GLB ima bencinski motor H5H oziroma OM282 ki so ga razvili mercedes nissan in mercedes 1,3 tce 160KM. Ta mercedes glb pride okoli 40000€ renault z enakim motorjem npr megan pa 22000€. Kdo je zdaj tu nor, ajde rečem da imaš mercedesov motor ne pa neko mešanico po moje se še kaki del od tatre najde not. kam smo prišli, težko najdeš čistokrvni avto znamke.

Pri kolkih kilometrih pa je pametno zamenjati to ketnico? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 2014 avtomatik
Napisano
pred 19 minutami je Cehedi napisal:

Odlocam se za nakup mazde 6 2.2 2014 avtomatik 71000 km. Brskal sem po forum pa so razlicne informacije o teh motorjih. Trenutno imam passat b7. Prva registracija je 03.2014 je mozno da je se to motor ki ima probleme z odmicnimi gredmi? 

Tej so bili še problematični motorji. Raje poglej kakega po letniku 2015. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.