Skoči na vsebino
?kripanje v sprednjem levem delu
Napisano

Ima? dovolj zategnjene feltne in ?e je ustrezen tlak v gumah. ?kripanje je lahko vzrok izrabljenih plo??ic (imajo nanos ali pa ?elezek, ki drgne po disku).

dvomim, da je kej na bremzah, ker ?kripa tut takrat ko ne dr?im na bremzo

Lahko pa tudi nekaj na roki ali osi ali mogoce amortizer ??? Ker ti vlece z vopanom vred bi rekel daje kaj natem....al skripa skoz ali ko se avto ziba??

?kripanje se sli?i samo pri majhni hitrosti, pri ve?jih se ga ne sli?i. Nekak sumim kon?nik sam nism ziher.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripanje v sprednjem levem delu
Napisano

Kak?ne 3 dni nazaj sm ?el mal sprobat ovinke ?ez Marijo Reko, ko sm se pelu nazaj mi je kr naenkrat za?el nekje spredi levo ?kripat, to ?kripanje se pa po 3 dneh li?i ?edalje bolj, pa ko grem na AC mi avto vle?e v desno, volan pa stoji bolj na levo. Kaj bi lohk to blo :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xedos 9, olje
Napisano

Pozdravljeni,

kupljena je bila xedos 9 2,5 (letnik 2000) pa me zanima, katero olje priporo?ate. In ?e, ?e kdo ve, kje stakniti knji?ico za avto v ang ali itl.

Hvala in lep pozdrav

js dajem not 5W40 100% syntetic ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

??? A 10-40 je pa OK?

Sej lih 5 je bolj?e kot 10, ali celo 0 za delovanje v hladnem oz. za zagon. Vro?e poletje pa ne vem, kaj ima zveze s temperaturo motorja.

sej, ?e bi blo skoz hladn bi blo uredu

10w40 je ql

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ekola... na servisih so mi v garancijskem roku ?e nekaj popravljali, pa niso naredili kot je treba...

me pa zanima, ?e kdo ve, koliko stanejo robovi, da bi jih kupil in dal enemu sposobnemu kleparju/li?arju da mi zrihta tole...

sem sli?al da so Mazdini to v garanciji delali tako, da so robove izrezali, in nove navarili...

Takrat, ko sm dal js rihtat C-jko sm jih ubavu od Hyundai Accenta, ker jih za Mazdo ni blo za dobit, va?no je blo, da je pasala okroglina, potem pa mi je klepar lepo predelu. Za oba skupi sm dal 150?. Predvidevam, da so za Mazdo dra?ji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plinske te?ave
Napisano

Avto je u?timan u nulo - motorne zadeve, nepovezane z LPG in?talacijo! :blush:

Ajvar, kaj pa ti pravi?, a je mo?no da mu ?e benz notr ?iba??? :ne vem: :hudicek::vskalo:

Kje si ti dal vgradit LPG? (spra?ujem zato, da vem kam NE hodit)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323F
Napisano

evo na a cosmosu so mi menjal menjalnik...

ZLATARJI!!!

delo je ko?talo 112+ddv.

Sedaj pa mene zanima koliko lahko ko?ta olje CASTROL TAF-X 75w-90? men so ga zara?unal po 30,60?!!!! not ga gre 3l :(

razmi?ljam da jih dam nekam na poptv al pa na radio na ?ulje..., kolkor sem na?el se ga dobi za med 15 in 20?

cjao, js bi ga raj? sam zamenju :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323F
Napisano

deeyan

hvala za link, sem se ze zmenil za menjalnik ga grem iskat v ned al pa pon!

drug teden naj bi ze delal nove kilometre:D

deyan ?e si iz okolice LJ povabim na pivo hvala za pomo?, super ste!

ps: jure tud teb hvala!

Ni za kaj, samo da bo? zrihtal in spet u?ival v vo?nji :bravo:

Sem pa iz CE konca :D

BTW, kolk bo? dal zanjga? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323F
Napisano

Motor 1.3 mislim da je bil precej redek v teh avtih, al si mislil 1.4 mogo?e? :blush:

mah sej u bistvu je 1.3 (1324ccm) in vsi pi?ejo 1.4, ki mi ?e vedno ni jasn zakaj :ne vem:

?e tole sm najdu

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3442072

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mx3
Napisano

katero olje mi bolj priporo?ate za mazdico?

http://www.motornaolja.com/shell/helix-plus-10w-40-4l

ali

http://www.motornaolja.com/total/quartz-7000-10w-40-5l

ali

http://www.motornaolja.com/total/rubia-8600-10w-40-5l

mogo?e katero drugo?

avto ima 280kkm zato mislim da bo bolje 10w40 kot 5w40. ?e nimam prav naj me gdo popravi. :P

js bi na tvojem mestu dal v vsakem primeru noter 10w40. Za ta motor, ki ga ma? ti bi js dal noter Shella, ali tole. Gre za olje Divinol, le da je druga embala?a ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjava motorja
Napisano

deeyan ma tudi kolektor iz tanove in kompjuter iz tanove.

kolektor je to isti kot na KLZE... in so vris punkti pri visjih obratih postavljeni kot pa na starejsih KLDE kolektorjih. za KF pa nevem ?

malo treba pogledat.

vidim, da si fajn informiran :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjava motorja
Napisano

Zamenjaj samo motor, sesalni kolektor in razdelilec v?iga pusti? in bo delalo BP.

Mi smo to naredili iz 1.8 V6 na 2.0 V6 in smo zamenjali vse razen razdelilca in sesalnega kolektorja in ja kresnil in delal BP.

men se zdi, da vris nebi deloval pravilno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjava motorja
Napisano

:ne vem: rabim pomo? mojstrov ki se bolje spoznajo na avtoelektriko.Zanima me kaj se da storiti ali zamenjat komplet in?talacijo ali se da kako ?e na obstoje?o priredit motor je pa iz mazde 626 2.5 v6

kontaktiri Mitjo, ki je to delal biv?emu lastniku moje sedanje F-ke ;)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izto?it liter hladilne iz motornega sistema
Napisano

Za 323C ne vem ?e ima pipco, 100NX in 200SX sta imela pipco, Clio je isto nima. <_<

Druga?e pa jaz bi raje bencin cuzal kot antifriz ker je baje kar strupen. ?e ?e, lep stakni cev dol, sto?i ven vse pa daj novo me?anco noter pa ima? mir za lep ?as. Pa ko da? novo teko?ino noter imej pokrov?ek na kilerju odprt, gretje do konca (da gre teko?ina tudi ?ez pe?ko v avtu!) in po?akaj, da se pri?ge ventilator. ?e bo treba, ?e dolij. Tako bo? vedel, da se je termostat odprl, da je teko?ina za?ela kro?iti in bo sistem prezra?en.

Tako nekako so mene u?ili, za morebitne po?kodbe in okvare na va?em avtomobilu avtor te objave ne odgovarja. :harhar:

js na C-jki sm mel pipco 100%! ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izto?it liter hladilne iz motornega sistema
Napisano

A si ziher? Na sopotnikovi strani kilerja bi moral biti spodaj en plasti?en vijak

bom ?e enkrat pogledu, js je nism najdu :ne vem:

Hvala za odgovore! :danzoman:

Na?a 1.5 mazda nima nobene pipce

more met! C-jka je mela, predvidevam, da je enak kiler tut na F-ki 1.5

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.