ne vem... ko sem imel sam podobno zadevo na tej generaciji 6-ke je bila ?e v garanciji tako, da me ni niti zanimalo kolk stane... se je pa takrat nekaj govorilo o ?tirimestni cifri
Ve? ali manj si ?e sam na?el vzrok - nekaj ga DSC seklja oziroma mu en od senzorjev (kot volana, hitrost vrtenja posameznih koles) ne da pravega podatka pa avto misli, da te zana?a po cesti in vklopi DSC.
Tole bo moral kak serviser malce pogledat ?e prej pa preveri ali je dejansko tlak v gumah enak pri obeh gumah na isti osi... sicer je to zelo te?ko verjetno samo, ?e ima? tlak levo in desno bistveno razli?en lahko pride, do odstopanja pri hitrosti vrtenja posameznega kolesa kar lahko DSC razume kot zana?anje. Nekako sem pomislil na to, da se ti zgodi na ravnem takoj, ko ?tarta? potem pa na ravnem ne ve?. Namre? ko ?tarta? so gume mrzle in tlak ni?ji. Sploh tista, ki je premalo napolnjena se zaradi tega hitro segreje in se ji tlak pove?a ravno za toliko, da potem ni ve? te?av razen v ovinkih, kjer pa pride do ve?jih obremenitev na zunanje kolo in spet razlike v hitrosti vrtenja na kot obrnjenih koles.
hehe... sem pred leti ne vem kje zapeljal na nek beton, ki ga je stresel kamionar kr po cesti pa je bil kolotek od znotraj fejst od betona. ?al sem to opazil, ko se je ?e strdil in hudi? ni hotel it za noben denar dol brez, da bi po?kodoval zadevo. Je pa trejalo par let in je vse samo odpadlo pri uporabi avta.
Motor je enak le nastavljen je druga?e predvsem je pa za na?e razmere (zavarovanje) nekako bolj ustrezen 163KM. Imamo pa premalo uporabnikov, ki si lastijo 163 ali 185KM, da bi lahko rekli kak?no bolj konkretno o vzdr?ljivosti. Tukaj na forumu je dejansko te generacije najve? 140KM 2.0 ali 129KM 2.2. Ampak glede na to, da gre 129KM z malce pomo?i PB-ja celo bolje kot 150KM 2.2. v zadnji generaciji ?estke potem mislim, da ti bo 163KM vrh glave dovolj.
To je po moje stara zgodba z nenatan?nostjo BC-ja pri prvi seriji ?estice. Sam sem ostal na avtocesti, ko je BC kazal ?e 111km dometa in sem moral klicati MES, da so mi prpeljali kantico z gorivom.
Malo nas obve??aj kako se bo servis odvijal in kak?na je re?itev... Nas je klele kar nekaj, ki imamo elektri?ni servo in lahko je samo vpra?anje ?asa kdaj bo kdo od ostalih naletel na to. Se mi pa zdi stra?no neresno od MAzde, da tole ne prizna kot serijsko napako (na tem forumu je bil v preteklosti nekdo z istim problemom), ker zadeva je dejansko lahko smrtno nevarne - mnogo bolj kot raznorazni tepihi, ki se baje podsvalkajo pod pedal za bremzo (Toyota).
Pa to ?e ni vse. Naro?im korekturo za avto, pridem ?ez 2 dni iskat...in spet ?akam ?akam, nakar mi po 10ih minutah majstr re?e, ja va?o barvo smo prodali oz. kolega je va?o barvo prodal drugemu..ampak..tisti drugi je dobil napa?no barvo zgleda )))))
a pizda no - a zato sem debel gledal ker je bla po korekturi barva ?ist sfalena... damn
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zavorne plo??ice? Kaj pa je narobe z njimi... men so prednje zdr?ale 120.000km zadnjih pa ?e nisem menjal.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani