Mislim, da ti za 1 dan ne morejo komplicirat, konec koncev pa lahko re?e? tudi da si napako porajtu 1 dan prej, pa jasno nisi imel kam pridet, da poka?e? okvaro.
Danes kon?no napumpal gume in sicer prednji 2.6, zadnji 2.5. in to na Petrolu v G. Gradu, vsaj nekje da je frej plac za pumpanje gum, bemti.
Sem jih ?e nameravu v?eri (v Kamniku na Petrolu) pa od dale? pogledam; super - prost plac za pumpanje in gasa, no pa pred mano ena z Meganom Likalnikom najprej zavije na Petrol in kasneje na TO?NO to mesto. No, pa sem si reku bom pa? po?akal da napolni. AMPAK neka zafnana gospodi?na cca.20 let, uleti ven iz Likalnika z Mobi?ukom v eni roki, z drugo roko se pa pooooo?asi loti pumpanja (najprej odvijanja kapce ventil?ka, kar je ?e samo to res dooolgo trajal) ene od gum. Ko sem to vidu, sem se odlo?u da grem gume pumpat pa? ob naslednji prilo?nosti.
Se strinjam z Bo?kom, za dobrih 6 let star avto, vlo?it vanj 4000?, ma ni teorije, da se re?it dosti ceneje. ?e se bo? ?la vseeno pogajati z uradnim servisom, velja razmisliti tudi o kakem advokatu, ker predvidevam, da ti ne bodo kar "ob kafetu" prepolovili cene in priznali napa?nega nasveta ob nakupu.
Mal sem v dilemi koliko jih nafilat, ker ?e jih bom preve?, bo oprijem problemati?en, ?e jih bom premalo mi jih zna radirat, poraba vi?ja, ob?utek zvijanja v ovinkih, pa ?e kej bi se na?lo.
Uglavnem, kok predlagate? Predvidevam prednje kakih 2.2 ali 2.3, zadnje pa okrog 2.0 cca.? Kaj menite ostali?
@Marko - jutri ti sporo?im ?e ?eljene podatke glede na moje danes montirane zimske gume, ki pa niso dimenzij 205/55/16, pa? pa 195/65/15.
Bi pa prosil ?e ostale lastnike tastarih 6-k, da na?emu zavarovalni?kemu majstru prisko?ite na pomo?, prepri?an sem, da on ne bo pozabil na vas, ko boste urejali zavarovanje svojega vozila, namre? nam njihovo podjetje (Arena skupina in konkretno g. Marko) ponujajo kar 20% popusta pri zavarovanju avtomobilov in ?e dodatne ugodnosti.
EDIT (6.12.); zimske gume:
gume povsod segajo v vi?ino 61 cm, potem pa zadaj desno je plehnati del spu??en do 64cm od tal, levo 65cm, spredaj pa imam na sovoznikovi strani plehnati del (blatnik) do vi?ine 65, voznikov pa do 65,5. Koliko je v waserwagi ?al ne morem garantirat, je pa gara?a na?eloma ravna povr?ina (?e ni bil zidar ali kasneje pe?ar kej fajn trhlen ko so po njej ustvarjal).
Upam, da si zadovoljen z meritvami in sem ti vsaj malo bil v pomo?.
Pravijo, da obljuba dela dolg in ker Zmaj svoje obljube dr?i, ima? tule podatke;
Spredaj imam obe strani identi?ni in zna?a "gumenja?ki" del 61, potem pa 5 cm lufta in je spodnji del blatnika spredaj pri vi?ini 66cm
Zadaj imam pa voznikovo stran isto guma 61 cm zgornji rob in pa spodnji rob blatnika 65,5 cm, desna stran pa je guma prav tako visoka 61cm, spodnji rob blatnika pa 64cm.
Moja je GT, tako da zna bit malenkost ni?ja kot navadna 6-ka, imam pa 5-vratno izvedbo. Ve? o avtu tule;
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pozdravljen soimenjak!
Avto Pelko je zelo dobra izbira in bo poskrbel, da ti bo Mazdojka ?e lepa leta lepo in zvesto predla.
?e ?eli? nekoliko ceneje priti skozi dr. Pelkov poseg, pa tudi verjetno ve? kako in kaj, da ne delam preve? reklame.
Sicer pa; ?estitke ob nakupu.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani