Skoči na vsebino
Multimedija
Napisano

No bom si malo sposodil temo :) imam Mazdo 6 2 generacije in ker nima v originalno navigacije sem si zamislil da bi nekaj na montiral. Kaj priporo?ate Kitajec 2 din ali naj kje poi??em kak?no rabljeno original? Imam pa bosse ozvo?enje in i??em nekaj da bo zvok ?e kar dober in seveda ne predrago:) predlogi dobrodo?li:)

Ker letnik ma? avto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

V?eraj ko sem ?el iz slu?be, sta prva dva pid-a mo?no padla. Razlog za to ne vem. Zgleda takole, to je sranje od danes.

Razlogov je lahko ve? :

- ?i??enje egr ventila. Samo ne vem zakaj je rabil ?e 2 regeneraciji po ?i??enju, da je pri?el k sebi.

- slaba nafta??

- aditivi v tanku

- dalj?a vo?nja

Vsekakor spremljam se naprej. Trenutno zgleda da bo naslednja regeneracija v okvirih nekje od 400 do 450 km. eee84536ff8954accb3560a45279688d.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Ja, ?e prej mi je rekel, da lahko pride nasproti tako ,da po?lje v tovarno nazaj, ?e bodo lahko uredili, mene bremeni samo po?tnina. Tako da, thumbs up.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, sumim da je nekaj na tem. ker prej?nji interval je bil ?e na 200km. Tle me je ?e mal zaskrbelo. No sej lahko da me bo ?e. 

Ja to, da se zni?uje to se vedno dogaja. Spremljam ?e zadnje 2-3 tedne to. Ob nizki obremenjenosti je to obi?ajen pojav. Fora je bila, da ?im sem pogledal gas, je takoj potem spet sko?il gor..x2 recimo v primerjavi kok je ?el prej dol.

Bomo videl, zdele se res nisem ni? kaj vozil, max 50kmkz in enkrat ?ez polje kaka 2km ko grem 80kmh. To ?e dalj ?asa. Zgleda, to potem ECU prera?unava itd..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Evo, radio zrihtan. ?akam da pride iz Anglije do mene, par dni pa bo. Je pa jures tale iceboxauto zlatega dnarja vreden. Ra?unal mi je itak samo po?tnino do mene in od njega do kitajske in nazaj. 

?e pripravljenost na to, ne samo in zgolj na prodajo je zlatega denarja vredna. 

Upam, da bo zdaj mir :)

P.S..

Je bilo pa nekaj s to plato, kjer je grafika gor. Se pravi, ?e bi naro?il (seveda ?e bi jo sploh dobil) to plato bi dal cca 110dolarjev plus po?tnina. Tole me je pri?lo pa 50eur, kar je v redu.

post-5237-0-45122300-1539599506_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hm, vrednosti do ?e malo padle. ?e malo pa bom back on track. No Mi ?e jasno zakaj. A je avto tako potreboval eno dalj?o furo, al pa na ecu tak software da po dolo?enem ?asu preventivno skraj?uje interval... 9ffda95215631693e512c210b29b8d91.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Smetite mi temo. Danes je Pelko spucal maf in egr, zamenjal sem tudi zra?ni filter na katerega sem malce pozabil. Je bil kar ?rn

Egr ventil je bil pa tudi ?isto zabit. Pelko pravi, da je to to.

Jaz pa po vo?nji domov sode? nisem ?e ?isto prepri?an.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V torek grem k pelkotu, da prepuca egr ventil. Pol bomo videl. Tako je kot sem rekel, ki pm_acc_dsd oz pm_acc pride do 6g/l se spro?i regen.

In ta je pri meni se enkrat vi?ja postavka kot pm_gen. Lahko da avto res kaj dimi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, takoj po regeneraciji , imam tudi jaz vse te tri ?tevce 0. Potem pa s?asoma ko se filter polni, pm_acc in pm_acc_dsd kar zrasteta, se pravi ve? kot je pm_gen kar pomeni, koliko saj je bilo proizvedenih. 

Ostali, ko ste pripenjali slike, je bil najvi?ji parameter pm_gen, ko ta pride nekje do 6 g/l, se spro?i regeneracija. Tudi pri meni je bilo ves ?as tako..do zdaj. Sedaj pa pomoje bo tako, da prvi parameter ki prideo do 6 g/l, bodisi pm_acc oz pm_gen, takrat se spro?i regeneracija.  In ker je PM_ACC precej visok, se regeneracija spro?i, ?eprav je PM_GEN ?ele na dobre 3 g/l. 

Pelko pravi, da je lahko varianta tudi zapacan EGR.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Gor si daj forscan...aja, nisem zihr ?e ni pla?ljiv? ?e rabi? PIDe za torque jih imam, samo notri pomoje ni teh PM_ACC  in PM_ACC_DSD, oz. morm preverit.

UPDATE: Ne v Forscanu imam samo PM_GEN, se pravi koli?ino proizvedenih saj, kar pa ni dovolj za celotno sliko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ker letnik pa je? Ja, tile parametri ?e je tako kot si razlagam (kar si mi v bistvu potrdil) so res tipi top.  Kot ka?e so bili ti podatki zajeti kmalu po uspe?ni regeneraciji filtra. Pomeni, da nima? kaj dosti 'oblog' oz. pepela v filtru in je prakti?no celoten volumen filtra namenjen da lovi saje.

Pri meni je pa o?itno problem v tem, da se je ?e uporabni volumen filtra malce zmanj?al zaradi pepela. Zakaj , nimam pojma. Kilometrov imam 134000, se pravi kar nekaj manj od tvoje mazde.

Pred tem je tudi meni delal regeneracije na dobrih 400km. Edino, ?e se res toliko pozna da se ne vozim veliko, cca 12km v eno smer in nazaj dnevno. ?eprav, ko je delal regeneracije sem vedno sku?al narediti tako ,da je dokon?al.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma prevo?enih je 135, dokaj malo da bi bil DPF ?e hin. Tale PID pa ne vem, mislmi da se resetira, ko resetira? nau?ene vrednosti za DPF. Vsaj mislmi da, moram ?e enkrat pogledati. Zaenkrat  bom malce spremljal tele vrednosti, sej je kar zanimivo. 

Potem bom probal s kakim aditivom, ?eprav je to bolj bla?ev ?egenj. Ker pri prej?nji sem imel krepko ?ez 200, pa ni bilo te?av z DPF, se je pa tudi interval po?asi po?asi kraj?al. ne pa kar takole iz danes na jutri za 50%. 

Ob?utek imam, da je ra?unalnik nekaj zabluzil,..lahko pa da se motim :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.