Skoči na vsebino
?kripajo?i sede?
Napisano

Katastrofa res. Meni v prvi generaciji enkrat ni nic zaskripalo. Pri drugi pa pravijo, da bo potrebno poleg plasticnih nosilckov menjati se komplet sanke! Sej usnje na sedezih pa ni nic boljse... Jih malo bolj grdo pogledas pa ze popoka. Novejse je vozilo slabse je narejeno pa ne samo pri mazdi. Jebiga money, money.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

Pri nas ti bojo na servisu rekli, da se jih ne da izklopiti. Na hrvaskem forumu sem pa zasledil, da jih je ze ene par izklopilo... samo ne na pooblascencu, ampak pri neki drugi firmi. Mi imamo recimo pri bajti dve 6ke 2008 GH pa ena ima TPMS druga pa ne :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda na sovoznikovi strani
Napisano

To je naglodana gumica? Al tako novo dobi??

Seveda dobis, saj ima svojo katalosko itd.  :)

Mal silikona ali tesnila za karter pa bo

Sem tudi na tudi na to prvo pomislis , samo rajsi novo ko je ze vse razdrto 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bom vseeno napisal, mogoce komu cez cas pride prav :). Kot omenjeno se mi je na sovoznikovi strani zadrzevala voda. Na sreco te vode ni bilo veliko, in ni povzrocila nobene skode... niti rje. Voda je v notranjost uhajala skozi gumijasto tesnilo, katero je za kolotekom, namrec tesnilo oz. dva tesnila sta bila naglodana, najvrjetneje zaradi kaksnega glodalca. Tepih oz. talno oblogo sem razdrl in zadevo komplet presusil in pustil se dva dni odprto, da se lepo posusi do konca. Tesnila so sedaj zamenjana in danes po zelo mocnem nalivu ni bilo videti, da bi ?e kaj notri teklo, saj imam se vedno talno oblogo lepo razdrto in bi takoj opazil, ce bi voda ?e vedno tekla notri. Se kaksen dan ali dva bom pustil tako za vsak slucaj potem bom pa tepih in plastike nazaj sestavil :)

Na oznacenem mestu je to tesnilo, samo da je na sovoznikovi strani.

post-7623-0-27348200-1523556498_thumb.jpg

post-7623-0-36371700-1523556599_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zadnjic, ko sem menjal gumi tepihe s tekstilnimi sem opazil, da se na sovoznikovi strani zadrzuje voda. Ko odstranim tepih in odprem tisti okvircek pod katerim se skriva stevilka sasije in ce grem pod izolacijo s prsti, naletim na mokro izolacijo oz. oblogo. Tista crna obloga, katera je pod predpraznikom je popolnoma suha in je mokra samo izolacija, katera je pod to oblogo. Pretipa se jo lahko samo ce se tisti okvircek odpre. Vsa vrata sem prerukal in se nikjer ni slisala voda. Med samo voznjo in zaviranjem se nikjer ne slisi, da bi se kje zadrzevala voda (prag, vrata...). Jutri peljem k mehaniku, da preglede cev za klimo, ce ne slucajno zabasana, ker ce me spomin ne vara je ravno ta cev speljana pod sredinsko konzolo in nato po sovoznikovi strani naprej. Kabinski filter je tudi popolnoma suh. Ima kdo kaksne ideje, izkusnje iz kje bi lahko voda udirala notri ? Kolotek, skozi prag? Na pregibu vrat so gumice kot nove...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

?e ?e lahko ukradem temo (da jo mamo tudi za ostalo ?i??enje) kaj uporabljate za armaturno vrata in podobno? Jaz mojo posesam iz z mehko vla?no mikrofibro prebri?em. Sem pa razmi?ljal o 303 aerospace protectant. Glede na reviewe kar hvaljena zadeva.

Evo z angelwax gelom namazem armaturko, da jo lepo pozivi potem grem pa se s sprejem cez. 

http://www.operi-avto.si/nega/1415-angelwax-angel-dressing-500ml.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

?e ?e lahko ukradem temo (da jo mamo tudi za ostalo ?i??enje) kaj uporabljate za armaturno vrata in podobno? Jaz mojo posesam iz z mehko vla?no mikrofibro prebri?em. Sem pa razmi?ljal o 303 aerospace protectant. Glede na reviewe kar hvaljena zadeva.

Jest uporabljam sprej za armaturo ponavadi od firme K2, kupljen pri operi-avto.si. Je pa res, da s temu sprejem ne spricam vse povprek po avtu, ampak lepo naspricam na mikrofibro in potem obrisem armaturo, vrata itd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Usnje pa v boljsem stanju kot v sestki druge generacije...se vidi kaksen "sit" od umetnega usnja dajejo v novejse avte. A to imas od Chimigal ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED Smerokazi - Mazda 3
Napisano

Mozno da ima mazda 3 spredaj in zadaj isto... Jest pri mazdi 6 zagotovo nisem imel. Mislim, da bo rele v vsakemu primeru potrebno zamenjati, ker v nasprotnem primeru bo histericno utripalo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripajo?i sede?
Napisano

Februarja sem sel na vpoklic kjer so pogruntal, da ga ne serje plasticen nosilcek, ampak cel zelezn nosilec po kateremu se pelje sedez. Rekl so da ga nimajo na zalogi in da je narocen ter da pride enkrat maja....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripajo?i sede?
Napisano

Ja pelji nazaj. Ce je bil vpoklic in ce niso zrihtali tako, kot se zagre oz. je se slabse samo pelji nazaj. Mene tudi to caka, ampak cakam ze 2 meseca na komplet nosilce (tirnce). Nevem a to narocajo direkt iz japonske al kaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava zavorne teko?ine
Napisano

na mazdi 3 l.2005 mi na pokrovcku pise dot3... ko sem sel v trgovino mi je prodajalec rekel da ni mozno, saj je to stara tekocina za traktorje itd... v knjizici pise da je dot 3 sae ji703 ali dot 4.... in da je isto olje oz. skupno za skopko in zavore.... torej lahko dam dot 4? je kaj drugacen postopek menjave kot obicajno ker ima olje za sklopko isto ?

Tist k ti je to reku je bedak. Vecina japoncev ima napisano dot 3. Sklepam da imas isto olje kot jaz na mazdi 6. Jest sem vzel od castrola in je isti po specifikaciji, kot je to zavedeno v navodilih. Jest ko sem spraseval za olje in k sm reku, da imam napisano dot 3 je sam od sebe reku, da imam vrjetno kaksnega japonca.

post-7623-0-74253100-1522337209_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzvratna luč ne dela
Napisano

Rele je potem potrebno se zamenjati, kateri je primeren za led smernike. Baje naj bi se nekje za volanom oz. stevcem nahajal :). Pride pa pri nas pod 5e. Govorim izkljucno za led smernike... Ostale zarnice preprosto zamenjas in spila (plug and play)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 lezaj
Napisano

Sem si danes vzel 5 min in odstranil kolo ter pregledal zascitno plocevino, ce se kje skriva kaksen kamencek. Kamencka ni bilo nobenega sem pa opazil da se na dnu zascitna plocevina malenkost dotika diska in vrjetno zaradi tega piska. Problem je edin to da z roko nemorem upogniti plocevino nazaj in grem jutri do mehanika da jo zbrusi ali pa upogne nazaj. Upam da je to to :). Do vsega tega je pa vrjetno prislo, ko se je menjal lezaj...

post-7623-0-40568900-1522001283_thumb.jpg

post-7623-0-57546700-1522001298_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzvratna luč ne dela
Napisano

Jest imam doma se sprednje in zadnje led zmigovce, ce jih slucajno rabis, ampak bi potem bilo potrebno zamenjati se rele za smernike, saj v nasprotnem primeru "histericno" utripajo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzvratna luč ne dela
Napisano

Aja to mislis samo rikverc luc. Jest sem to na svoji beli isto montiral in je bilo kot noc in dan. Sploh pri meni k sem imel se zatemnjena stekla na max :). Konec koncev pa se lepse izgleda :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.