Skoči na vsebino
Koliko polnit zimske pnevmatike
Napisano

Pozdravljeni Mazda?i!

Mal sem v dilemi koliko jih nafilat, ker ?e jih bom preve?, bo oprijem problemati?en, ?e jih bom premalo mi jih zna radirat, poraba vi?ja, ob?utek zvijanja v ovinkih, pa ?e kej bi se na?lo. <_<

Uglavnem, kok predlagate? Predvidevam prednje kakih 2.2 ali 2.3, zadnje pa okrog 2.0 cca.? Kaj menite ostali? :blush:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plin na L5 motor
Napisano

kva je zdej to...vsi na plinu... :D

Samo ti pa Grega ?e enmal cincata. :aaaaa::jezicek:

SIGAS je po mojih izku?njah (in vseh s kerimi sem govoril) ZAKON. :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? mazda?ev
Napisano

@Marko - jutri ti sporo?im ?e ?eljene podatke glede na moje danes montirane zimske gume, ki pa niso dimenzij 205/55/16, pa? pa 195/65/15.

Bi pa prosil ?e ostale lastnike tastarih 6-k, da na?emu zavarovalni?kemu majstru prisko?ite na pomo?, prepri?an sem, da on ne bo pozabil na vas, ko boste urejali zavarovanje svojega vozila, namre? nam njihovo podjetje (Arena skupina in konkretno g. Marko) ponujajo kar 20% popusta pri zavarovanju avtomobilov in ?e dodatne ugodnosti. :jupiii::bravo:

EDIT (6.12.); zimske gume:

gume povsod segajo v vi?ino 61 cm, potem pa zadaj desno je plehnati del spu??en do 64cm od tal, levo 65cm, spredaj pa imam na sovoznikovi strani plehnati del (blatnik) do vi?ine 65, voznikov pa do 65,5. Koliko je v waserwagi ?al ne morem garantirat, je pa gara?a na?eloma ravna povr?ina (?e ni bil zidar ali kasneje pe?ar kej fajn trhlen ko so po njej ustvarjal). :aaaaa:

Upam, da si zadovoljen z meritvami in sem ti vsaj malo bil v pomo?. :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? mazda?ev
Napisano

Pravijo, da obljuba dela dolg in ker Zmaj svoje obljube dr?i, ima? tule podatke;

Spredaj imam obe strani identi?ni in zna?a "gumenja?ki" del 61, potem pa 5 cm lufta in je spodnji del blatnika spredaj pri vi?ini 66cm

Zadaj imam pa voznikovo stran isto guma 61 cm zgornji rob in pa spodnji rob blatnika 65,5 cm, desna stran pa je guma prav tako visoka 61cm, spodnji rob blatnika pa 64cm. :aaaaa:

Moja je GT, tako da zna bit malenkost ni?ja kot navadna 6-ka, imam pa 5-vratno izvedbo. Ve? o avtu tule;

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=8417

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katere zimske dimenzije pnevmatik
Napisano

Zdravo novi Mazdilakar! :bravo:

Trenutne dimenzije ima? kar fajne za letne gume (po ?elji da? lahko tudi 17 col; 215/45 gume).

Za zimske se praviloma daje nekoliko o?je in pa tudi manj pal?ne, se pravi je pametno da gre? na 15 in sicer so predvidene dimenzije; 195/65. :)

Pa sre?no vo?njo in ?e na mnoga leta! :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto Optika
Napisano

Pelko mi je u?eri potrdil da ima Veli? center najnovej?o tehnologijo za avtooptiko in da nimate kej falit, ?e greste k njemu. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA POKA?E ZNAK TE?AVE
Napisano

Jaz o tisti okrog (v bli?ini) MAF-a, upam da ni pri?lo do kakega nesporazuma. :blush:

Edit; maestro Pelko mi je dans o?istil to loputo (zraka), malo jo je nasprejal in razgibal, zdej mi obrati niti malo ve? ne nihajo. Poseg je pa minimalen, tako da je tudi cena temu primerna, priporo?am (?e iz preventive). :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano

Kam predlagate da pelem avto? Sem klical na 3 Krone kjer imamo popust pa so tako zasedeni da lahko vsaj en teden ?akam. Potem pa smo ?e pogojeni z suhim avtom.

Bojda pa postopek traja kako uro?

Jaz bi kar pri njih ?imprej vsko?il v vrsto, ni druge. Slabo urco traja "?avbanje" to je res. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.