Super cena,ampak saj že veš,da so ponaredki vedno malo cenejši😲
Ni ponaredek. Dobil sem ga direktno iz ravenol. si. 😊
pred 11 minutami je Hixxy napisal:
Kje si naročil? Direkt na ravenol ?
Ja. Tip, šef je faca in ker je imel zadnjo ročko tega olja v skladišču mi je naredil popust. Pravi pa, da ima zadnje čase problem z dobavo iz Nemčije. Se splača naročat pri njemu.
Jaz sem tudi danes dobil "the" olje. In zanimivo, s poštnino me je prišlo manj, kot je pisalo na njihovi strani. Strošek olje+ poštnina =(46€/5litrov). Mislim, da je cena za to olje kar ugodna. 😊
Trenutno imam prevoženih okoli 10Kkm pa je kar pravi čas, da vlijemo noter čisto olje.
Danes sem šel dvigniti to zlatarsko plastiko. Sproti mi je še "uradni" mehanik na mazda servisu potrdil našo ugotovitev, da je potrebno zamenjati O-ring na cevi. Kar pogosta težavica je pritrdil.
Evo, dolili smo olje v menjalnik(kolikor ga je manjkalo). In ugotovili, od česa je mastna plastika. Bo potrebno zamenjati O-ring na cevi interkulerja (kjer je privijačena cev z prirobnico). V bistvu nič kritičnega a bom vseeno to rešil, ko dobim nadomestno plastično dno. Sem slikal, če se bo kaj videlo, da boste vedeli, kje pogledati, če se vam pojavi mastno. Kjer je označeno s puščico je treba odvijačiti prirobnico. Noter na cevi je v kanalčku O-ring. Ta ne tesni prav.
Jest sem na prvi generaciji tudi imel zelo trdo pedalo za sklopko dokler enkrat ni sklopka notri ostala in se ni vec nazaj vrnila. Baje je bila zato kriva neka gumijasta cev nad cilindrom. Sem potem kar komplet s sklopko vred menjal, ker je bila ze mal boga in od takrat naprej je bilo pedalo mehko, kot puter :). Ko sem avto prodal pri 360k km je bilo pedalo se vedno enako mehko. Sklopko sem pa menjal pri 240k km se mi zdi. Je bil pa 1.8 bencinar.
Tudi pri moji je bilo enako.
Žena je vedno bentila nad trdo sklopko. Dokler ni pedal enkrat ostal v podnu. Takrat mislim, da smo zamenjali cilinder in od takrat je kot praviš pedal mehek kot putrček. Tudi jaz sem mislil, da je sklopka na koncu a smo naredili od takrat že 80Kkm in je še vedno pri 250Kkm v redu.
ja kaj pa pravijo po forumih, kaj naj bi to puščalo? S ej neke hude izbire najbrž ni, hladilna najbrž.
Ja, večina pravi, da so zategnili objemke na ceveh hladilne tekočine in so rešili zadevo. Drugim je malo puščalo olje iz menjalnika (na čepu) in pa na filtru olja(popusti, se malo odvije). Je pa to bolj zadaj pod motorjem , tako, da ne verjamem da bi bilo lahko to. V ponedeljek pogledamo pa javim točno. 🤗
Ja,res. Bomo ugotovili v ponedeljek pri mehaniku. Sem malo prečekiral razne forume in zanimivo, da je tega puščanja ful. Ampak, ker skoraj nihče ne sname ta male, prve plastike dol, tega ne opaziš. Od zgoraj skozi motor se ne vidi nič.
Zanimivo, ker tam ni ničesar razen cevi zgoraj. To je v bistvu spredaj, pred motorjem. 🤔
A to govorimo o zaščitni plastiki za motor ? Ponavadi jo serviserji slabo pricvrstijo in potem v najboljsem primeru izgubis par vijakov. Sicer nevem kako ima mk3, ampak pri mk1 in mk2 je privijacena z gedoram. A se motim in je govora o plastiki, katera je tocno pod hladilnikom oz. pred zascitno plastiko motorja
Spredaj ima dva plastična jezička, ki ju za takneš v prvo, manjšo zaščitno plastiko in ostalo je pritrjeno z zatči, ki jih samo porineš v luknje. Pri strani sta dve pločevinci, skozi kateri se privijači skupaj malo sprednjo in to, ta veliko zaščito. Pri meni je počila plastika ravno pri teh vijaki, tako, da so držali samo za tiči. In izgleda, da to ni dovolj. 🤔
sej tut za Alfo 159 ni bla lih pocen, ko sem jo kupoval, pa čeprav je sam mal čez mejo
Ampak sem opazil, da se mi nekatere stvari ponavljajo na več avtih. Taka plastika mi je že na dveh avtih padla dol.🤔
Nazadnje na pežoju na Sardegni. Tam mislim, da sem zaružil, ko sem šel dol z trajekta. Tudi ta plastika od mazde je bila kar lepo poružena- spiljena na par mestih. Mazda je že original zelooo nizka. Nisem se mogel spraviti nikakor pod njo, da bi odstranil sredinski zatič. 😬
Mislim, da se da tud neoriginalno dobit za stotaka manj. Po drugi strani boš vsaj mel japonsko plastiko gor in ne nek ponaredek narejen v vietnamu.
Glej, če še ta originalna lahko poči bi verjetno kitajska počila že, ko bi jo šraufal gor. Ne bi si pa želel, da se mi to zgodi ponovno v kakem tunelu ponoči. Kak hrup to povzroča. 🤪
Kaka servo tekočina?,..kolkr ma mazda 6 natrpano noter pri motorju res težko rečeš
Itak sem v ponedeljek naročen pri mojem mehaniku pa bo pogledal. Sem že tudi naročil novo plastiko, štifte in vijake za plastiko. Stara je totalno uničena in spiljena. 😳
Mi je na servisu mojster rekel, da so že imeli par primerov, ko plastika pri luknjah štiftov in vijakov poči in pade spredaj, kjer je samo zataknjena na sprednjo plastiko, dol. Tako, da če bo kdo slišal čudne zvoke spodaj je to ta plastika.
"Halo Bing, koliko je nova" ? Bing: "Sitnica", samo 171,50€ ".
Šalo na stran, na uradnem servisu pride plastika,5 novih zatičev, 2 pločevince in 2 vijaka res toliko. Ni kaj, zlatarske cene. Je pa plastika" made in japan. Tudi to šteje 🤗
Prej, ko sem se vračal domov, sem na hitri cesti slišal spredaj nekaj kot pok in nato, kot da spušča zrak. Ustavil sem se takoj, ker sem najprej pomislil na gumo. Pogledam gume, vse ok. Odprem havbo, vse izgleda ok. Nato slučajno pogledam pod avto in vidim, da mi je padlo plastično dno (spredaj) na tla in je ružilo po asfaltu. 😳
Kako je to mogoče? Spredaj so bili plastični klipsi, ki držijo to plastiko gor strgani. Kako je to mogoče, da ni enega vijaka gor ampak je vse kar na plastičnih štiftih? 🤔
Ko sem vse skupaj snel dol, tudi sprednjo plastiko, sem opazil na desni strani , da je kar mastno od olja spodaj. Videti je samo neke cevi zgoraj nad tem. WTF? Kaj se nahaja sploh tam? Tudi plastika je z zgornje strani mastna od olja. 🤔
Prižgala se ni nobena lučka, olje je višina v redu. Podobno mastno sem imel na stari 6-ki, ko mi je puščal intercooler. Samo mislim, da ga na tej strani ni. 🤔
Zelo dober komplet. Kaj podobnega bom tudi sam vzel. Edino mogoče luknjasti diski.
pred 2 urama je Bini napisal:
To pomeni,da premze porihtaš in si na 1.mestu,samo ni mi jasno,da so te bremze taka zagonetka saj obični citroen nižjega razreda nima teh problemov......
Je kaj znano kako je pa na 3kah,so tudi enaki problemi,ker še nisem zasledil debate o njih?
Zaenkrat nimam pripomb,ampak toliko,da vem in se pripravim na tisto kar me še čaka.....😁
Točno to sem hotel tudi sam napisati. Pa kaj v vseh teh letih niso mogli pri Mazdi najti boljšega dobavitelja za bremze? Kak ate, zimmerman?
Upam,da na moji 3jki ne bo teh problemov kot jih opisujete!🤔
Sem do sedaj že vozil sve i svašta od vseh različnih znamk in menjali smo diske doma pa nikoli nobenih problemov! Je pa res da večino Ate.👍
Ravno pred nekaj dnevi menjali na servisu pri 120k km prednje diske in tudi prve ploščice kar se mi še ni zgodilo! Po navadi so diski zdržali cc 200k km in trojne ploščice. Tako,da so bili ful mehki,ampak so drugače bp.😃
Saj tudi boljše firme svetujejo menjavo na nekje 100Kkm in vmes eno menjavo ploščic. Z zelo športno in agresivno vožnjo se naj bi to prepolovilo. Tako pravijo. 🤔
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mah, proti olju za ročni menjalnik je ta tvoj drobiž. Redline za ročni menjalnik stane 0,95l =25€.🤪
Povezava za deljenje
Deli na druge strani