Skoči na vsebino
Mazda 6 lezaj
Napisano

Lep pozdrav,

Imam en majhen problem, kateri me zadnje cajte ze posteno zivcira in me zanima se vase mnenje. Presnji lastnik je menjal sprednji levi lezaj (FAG) pri 170k km. Jaz sem kupil avto pri 175k km in mi je po hitrem postopku zacel se desni tuliti. Sem si mislil, ce je sel levi je logicno, da bo prej ko slej sel tudi desni. Kopim komplet SKF lezaj in se zadeva zamenja. Tri tedne vse lepo tiho nakar mi zacne spet leva stran tuliti....diagnoza hin levi lezaj. Ko je pelko vse razstavil je videl, da je poskodovano pesto in da je zaradi tega po hitrem postopku sel novi lezaj k vragu. Ok, ima neko logiko in kupim spet nov komplet SKF lezaj in pa novo OEM pesto kolesa in pelko zadevo zamenja. Tri tedne mir, danes mi pa spet ob ostrem ovinku v desno zacne ornk tuliti. Ima mogoce kdo kaksno idejo, kaj bi lahko bilo? Slabo spresano ali kaj? Enostavno nevem vec kaj bi lahko poskodovalo lezaj... Spodaj prilagam link ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda cx5 te?ave
Napisano

Tole je zagotovo alternator. Ce bi bil akumulator se avto nebi ugasnil med voznjo, saj ga alternator fila. Poleg tega ti je pa se lucka gorela. Alternator se da tudi obnoviti preden ti zaracunajo 1 milijon za nov alternator. Je pa zanimivo, da je alternator shodu pri par let staremu avtomobilu in 160k prevozenih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Jup autodoc ga zmaga. Jest sem za belo mazdo narocil vzmeti od KYB (malo boljsa firma od monroe) pa sem dal 38?/kos, pri nas na bartogu so pa hoteli 78?. Ista vzmet z isto katalosko in z isto referencno stevilko od KYB, sepravi tocno identicni kos :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

H 11 ?arnice
Napisano

Nevem kako je z doticnimi ledicami, ampak preden sem montiral xenon kit sem montiral led kit, sicer dosti drazji od tega na silixu in je svetil res porazno... se slabse kot pa halogenka. Ni pa nujno da to sedaj velja za vse led zarnice. Sem imel pa tocno taksnega 

https://www.ebay.com/itm/H1-80W-9600LM-6000K-R3-Car-Fanless-CREE-LED-Headlight-High-lamp-Kit-Bulb-White/253039474095?hash=item3aea53f5af:g:33MAAOSwlMFZNl78&vxp=mtr

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

H 11 ?arnice
Napisano

V obeh primerih je prepovedano je pa res, da ce nimas lece je xenon kit lahko za nasprotni promet motec (ni nujno). Kakorkoli, ce hoces homologirat xenon kit moras imeti pranje zarometov in pa automatsko nastavljanje luci, kar pa seveda nimas, ker imas klasicne halogenske luci. Jest sem montiral 35W in ne 55W xenon kit s 4300K in nisem nikdar in nikoli imel problemov tako s policaji, kot s tehnicnimi pregledi, ker itq sploh niso vedeli. Niti enkrat samkrat mi ni kdo poblendal, ces da bi ga slepil. Je pa res, da ce imas parabole in ne lece pa ce potem se po moznosti notri tlacis 55W kit in pa zarnice k imajo 6000K ali vec in potem to vse skupaj sveti modro oz. po moznosti ze celo malo vijolcno, da potem zna biti problem tako s policaji in s tehnicnimi pregledi, kot z ostalimi udelezenci v prometu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

H 11 ?arnice
Napisano

Meni so pa 8 mesecev na prvi generaciji in nisem opazil nobene razlike. Osebno so mi bile se najbolj vsec klasicne osram za 4?. No, nato sem imel ze povhn kuhr telih "sve?" in sem montiral xenon kit. Razlika vec kot ocitna in se danes svetijo pa so notri ze eno leto. Zarnica pa pride okol 5?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Ma kaksna krema za roke....wtf. buce. Das tistih 10? pa imas namensko kremo za nego usnja. Krema za roke naj bo pa za to kar je. Roke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Jest bom pa probal od Gyeon. Tako so mi svetovali pri avtokozmetika kristal, kjer sem en del usnja obnavljal.

post-7623-0-45438400-1520784622_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Jest recimo opazim pri punci k ima cliota (2004) in ima notri blago pa so bocnice bistveno bolj fiksne oz. trse kot pa recimo v moji mazdi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Problem je tudi v peni in tako kot si omenil je najbolj kriticen del ravno tam kjer se usnje pregiba. Problem je ker se pena posede in usnje dobi luft (ni vec tako napet) in se potem poznajo razne strije. Za moje pojme bi druga generacija mogla imet bocnice malo bolj trse in ne tako mehke in bi usnje dosti dlje zdrzal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Tudi jest sem taksnega mnenja, ker ce ti je avto popil 0,5l olja na par tisoc km dvomim da to lahko popravis zgolj samo z menjavo olja. Mogoce lahko malo znizas porabo olja, kej prevec pa ne...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Sepravi tebi je iz max na skoraj min skocilo olje, ko si uporabljal castrole edge 5w-30 in to v par tisocih km ? Sedaj pa uporabljas  MOTUL x-clean 5w40 in ti ga na 20k km nic ne spije ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Mazda 5w30 dexelia je staro ime za mazda 5w30 dexelia ultra. Gre za isto olje. Ce imas bencinarja ali dizla, kateri se nima DPFja je 5w30, ce imas pa DPF pa mazda 5w30 dpf. Saj vse lepo pise

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

No potem pa kup nov avto it will be fun they say. Alpa se bolsa fora kot jo ima kia 9 LET GARANCIJE, da te lepo 9 let lupjo za servis k stane 250?... kje je potem se ostali potrosni material (diski, ploscice ali bog ne daj se kaj hujsega)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/nasveti/2016-01-01-lahko-na-servis-prinesemo-svoje-motorno-olje

"Za Mazdino olje Mazda Original Ultra 5W 30, namenjeno mazdi 3 z 1,5-litrskim bencinskim motorjem, morate na Mazdinem servisu od?teti 19,21 evra (za liter), prek spleta pa olje Mazda Dexelia Ultra 5W 30 dobite za 7,5 evra za liter."

Pri Mazdi pravijo, da se ?cene olj na na?ih servisih razlikujejo od servisa do servisa. Prav tako lahko servisi cenovno bolj ob?utljivim strankam ponudijo cenej?e olje, ki po specifikacijah in kakovosti ?e vedno ustreza zahtevam proizvajalca vozila, stranka pa za menjavo olja pla?a ustrezno ni?jo ceno.?

Pri Mercedesu zatrjujejo, da so ?olje blagovne znamke Mercedes-Benz cenovno pozicionirali ob bok ostalim oljem v prosti prodaji.?

Renault ima recimo liter olja 10,75?, mercedes 9,9?...

Evo da se zgornjo trditev potrdim s slikovnim gradivom prilagam original racun. Upam da nebo problem ker sem to objavil, ampak glede na to da je bila ta slika ze objavljena na forumu nebi smel bit problem. Ker je bil avto star 8 let si je lastnik BAJE zasluzim malo popusta. Prej pa vrjetno ne.

post-7623-0-72748500-1519921717_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Jest ti lahko pokazem racun kjer je liter olja 5w30 zaracunan 19?/l kar nanese 95e samo za olje! Kje je potem se njihov kabinski filter za 50e in ostala pizdarija. Potem pa ni samo 20e razlike. Vrjamem pa da daloceni dobite tudi popust, ampak to pa samo zato ker ze vrsto let tam opravljate servis. Mimovrste mora tudi placat elektriko, zaposlene, prevoz itd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.