Mogoče kakšni simptomi?
Je vrglo ven kakšno napako ali kaj?
Kje pa je ta delček, kje se nahaja pri mašini. Hvala že vnaprej za odgovor.
Okoli 6 vedno.
Okoli 120 - 150 km, bom pogledal za drugič za gvišno.
110k
Evo danes sem spremljal, pade mi pm_acc_dsd na 0.38 ko se konča regeneracija, nato začne spet naraščati.
Eh, bo že
Meni je isto crknil ta za povratni tlak - cel lightshow na armaturki, itak v limb mode
Začelo se je pa tako da je bilo slišati neko sikanje ko sem dal gas.
Ga je pa totalno stopilo, nova verzija pa je cela železna (pride cel kit)
Tukaj imaš cel postopek:
Mazda CONNECT MZD Firmware ,CP/AA, WCP, links, Help | Mazda 6 Forums
Je kar neki korakov, sam si ne upam posodabljati, trenutno imam verzijo 51 gor, to sem dobil s avtom.
Novo olje naročeno, flaška kupljena
Pred menjavo še slikam kapljico in objavim tukaj.
Ma bom za foro še enkrat dal Ravenol, ker ena lastovka še ne prinese pomladi hahah
Če pa po 2eh menjavah ne bo ql, bom pa lepo sprobal Motul.
Še enkrat hvala Aless za analizo in vse! Ko menjam olje te pa kontaktiram, in ti magari pošljem, pripeljem olje za nadaljnjo analizo
Razširi
Ja olje je na papirju eno izmed boljših na trgu s to specifikacijo, ampak kot sem že nekrat napisal, to ne pomeni da bo ustrezalo vsakemu avtu in vsakemu režimu vožnje.
Lahko se pa zmenimo in če je interes damo @Hixxyjevo olje pri 10kkm na analizo v laboratorij in bomo najbolj točno vedeli kakšno je dejansko stanje olja, in obrabe motorja.
Komot, koliko se ga rabi? Bom rekel mehaniku, naj ga da na stran ene 0.5l pri naslednji menjavi (pa eno stekleničko moram kupit, bo ok če je kar flaška od vode? )
Popravljeno od HixxyMožno ja, če pomislim nisem nikoli niti gledal intervale (zanašal sem se na flexible oil change od Mazde) - menjal sem ko je bilo olje na 10% tako da možno, da tam na 10-12k.
Si moram eno excel tabelco naredit, da bom spremljal
Odkar jo imam (November 2018) pa je bilo noter najprej Dexelia, potem 2x kar ima Pelko (baje Elf) in sedaj Ravenol (katerega imam namen točit še naprej).
Haha upam da vas nisem preveč "zjebal"
Premer kroga je 3 cm - od tega je "zunanjega kroga", ki naj bi predstavljalo čisto olje cca 0.5 cm.
Bom pa, kot je Aless rekel, čez 1000km še enkrat naredil isti preizkus
Po mojem bo zdržalo do 10k
Sem pa vesel da nimam nafte noter, tega sem se najbolj bal hahaha
Razširi@Hixxydaj se kako sliko vzorca brez osvetlitve odzadaj, da lahko bolje ocenim.
Na prvo žogo bi pa ocenil da je olje na koncu, mogoče max 1000km še, pozitivno pri tvojem vzorcu pa je da imaš res minimalno količino goriva v olju za Mazdinega dizla, količino goriva v olju ocenjujem na 1%.
Evo, upam da so dovolj kvalitetne slike
Lep primer je Tomos
Sam imam doma podedovan APN6 1986 letnik in vse v original stanju
Dela kot prvi dan in jo ne menjam za nič na svetu!
Nič, zdaj je na meni da spremljam preko forscana in če se ne izboljša gremo naprej odkrivati vzroke.
Nope, jst
Ehh bil pri mehaniku, v petek in ni slikal
Je pa rekel, da ni bilo ful neki zapacano - ima pa 106k kilometrov.
1 julija gre moja na čiščenje ventila in sesalnega kolena.
Objavim slike packarije
En dan se zapeljem do njih da povprašam, še prej bom pa ERG spucal, mogoče je to krivo.
Mja sem že gledal da bi nesel Strajnarju sam kolikor štekam je zafrknjeno ga dat dol?
Oziroma ga je treba odrezat in potem zašvasta na novo - ali se pač motim?
Pa povej kaj si ugotovil, zdej še mene firbec martra
Ok, jutre grem na pošto pa posnamem
Okk, will do, bom šel en krog in ti dam CSV nekam
Napisano
Fantje jst vsem priporočam analizo olja, če ne drugega da vidite kje ste.
Kar se tiče same vožnje, so bile dolge razdalje, so bile kratke, trudil sem se, da regeneracij nisem prekinjal. Sumim, da mi je ravno pri mehaniku izvajalo regeneracijo (od tu potem nafta v olju, ker na slikanju samega vzorca nafte ni bilo toliko).
Vsekakor pa bom sedanje olje (isto ravenol) menjal na 5k, naslednjič dam motul, katerega bom nato spet menjal na 5k, vsekakor pa spet pošljem oboje na analizo.
Če bo še vedno veliko nafte v olju je naslednji korak pregled injektorjev in nato naprej. @Aless res hvala in če boš kaj v naših krajih ti piva ne uide!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani