Skoči na vsebino

Ma bom za foro še enkrat dal Ravenol, ker ena lastovka še ne prinese pomladi hahah :D

Če pa po 2eh menjavah ne bo ql, bom pa lepo sprobal Motul.

Še enkrat hvala Aless za analizo in vse! Ko menjam olje te pa kontaktiram, in ti magari pošljem, pripeljem olje za nadaljnjo analizo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano (urejeno)
18 minutes ago, Aless said:

Ja olje je na papirju eno izmed boljših na trgu s to specifikacijo, ampak kot sem že nekrat napisal, to ne pomeni da bo ustrezalo vsakemu avtu in vsakemu režimu vožnje.

Lahko se pa zmenimo in če je interes damo @Hixxyjevo olje pri 10kkm na analizo v laboratorij in bomo najbolj točno vedeli kakšno je dejansko stanje olja, in obrabe motorja.

Komot, koliko se ga rabi? Bom rekel mehaniku, naj ga da na stran ene 0.5l pri naslednji menjavi (pa eno stekleničko moram kupit, bo ok če je kar flaška od vode? )

Popravljeno od Hixxy
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Možno ja, če pomislim nisem nikoli niti gledal intervale (zanašal sem se na flexible oil change od Mazde) - menjal sem ko je bilo olje na 10% tako da možno, da tam na 10-12k.

Si moram eno excel tabelco naredit, da bom spremljal :)

Odkar jo imam (November 2018) pa je bilo noter najprej Dexelia, potem 2x kar ima Pelko (baje Elf) in sedaj Ravenol (katerega imam namen točit še naprej).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Haha upam da vas nisem preveč "zjebal"

Premer kroga je 3 cm - od tega je "zunanjega kroga", ki naj bi predstavljalo čisto olje cca 0.5 cm.

Bom pa, kot je Aless rekel, čez 1000km še enkrat naredil isti preizkus :)

Po mojem bo zdržalo do 10k

Sem pa vesel da nimam nafte noter, tega sem se najbolj bal hahaha

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

53 minutes ago, Aless said:

@Hixxydaj se kako sliko vzorca brez osvetlitve odzadaj, da lahko bolje ocenim.

Na prvo žogo bi pa ocenil da je olje na koncu, mogoče max 1000km še, pozitivno pri tvojem vzorcu pa je da imaš res minimalno količino goriva v olju za Mazdinega dizla, količino goriva v olju ocenjujem na 1%.

Evo, upam da so dovolj kvalitetne slike :)

Image from iOS (9).jpg

Image from iOS (7).jpg

Image from iOS (8).jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo še mojih 5 centov.

Olje: RAVENOL VMP SAE 5W-30

Menjano pred: 7508 km - avto kaže še 30%

Vožnja večinoma AC, kdaj tudi skok do trgovine, pač življenjsko :) vedno pazim da se regeneracija dokonča.

Odvzeto včeraj okoli 19te ure -naše dvorišče malo visi naprej :)

Prosim za mnenje

Image from iOS (6).jpg

Image from iOS (5).jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
49 minutes ago, Alex said:

Jaz bi probal tole zadevo. Jo vsi ful hvalijo in je namenjena prav za takšne, bolj zabite dpf filtre. Škodit ne more... 

WWW.IN2DETAILING.CO.UK

DPF Cleaner and Regenerator  - Aids...

Sem že gledal zadevo, žal se je pri nas ne dobi, in2detailing isto ne pošilja

Gledal sem tole - podobna zadevščina:

WWW.KA3.SI

ČISTILO FILTRA TRDIH DELCEV

Tole je slika izpred 30 min - po končani regeneraciji:

185671488_504321727360392_4866994030044915976_n.thumb.jpg.da2ba8c7d938d5f676db3274f3ded7bf.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Ok super, potem je ERG - ja mehanik mi je rekel, da ni neko zahtevno delo, sam veliko časa vzame, ker mora s izvijačem drsati dol vso umazanijo.

Naslednji servis bom dal vse pregledat in spucat, me ne zanima koliko bo stalo, avto bom imel še dolgo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.