Ja olje je na papirju eno izmed boljših na trgu s to specifikacijo, ampak kot sem že nekrat napisal, to ne pomeni da bo ustrezalo vsakemu avtu in vsakemu režimu vožnje.
Lahko se pa zmenimo in če je interes damo @Hixxyjevo olje pri 10kkm na analizo v laboratorij in bomo najbolj točno vedeli kakšno je dejansko stanje olja, in obrabe motorja.
Komot, koliko se ga rabi? Bom rekel mehaniku, naj ga da na stran ene 0.5l pri naslednji menjavi (pa eno stekleničko moram kupit, bo ok če je kar flaška od vode? )
Možno ja, če pomislim nisem nikoli niti gledal intervale (zanašal sem se na flexible oil change od Mazde) - menjal sem ko je bilo olje na 10% tako da možno, da tam na 10-12k.
Si moram eno excel tabelco naredit, da bom spremljal
Odkar jo imam (November 2018) pa je bilo noter najprej Dexelia, potem 2x kar ima Pelko (baje Elf) in sedaj Ravenol (katerega imam namen točit še naprej).
@Hixxydaj se kako sliko vzorca brez osvetlitve odzadaj, da lahko bolje ocenim.
Na prvo žogo bi pa ocenil da je olje na koncu, mogoče max 1000km še, pozitivno pri tvojem vzorcu pa je da imaš res minimalno količino goriva v olju za Mazdinega dizla, količino goriva v olju ocenjujem na 1%.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Novo olje naročeno, flaška kupljena
Pred menjavo še slikam kapljico in objavim tukaj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani