Skoči na vsebino
Usnje
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Scr3am napisal:

Sej veste, da to kar imate v avtu je vse drugo, kot pa usnje? To mazanje je samo za vas gust :). "Usnje", ce lahko temu tako recem nebo nic dlje zdrzalo. Bo pa lepse izgledalo in lastnik bo imel boljsi obcutek :). Aja jest uporabljam cleaner od geyon, conditioner pa od chemical guys leather conditioner.

To ni čisto res. Sem pred leti naredil "raziskavo". V nekaterih Mazdah je le umetno usnje - skaj (CX-3 Revolution), v nekaterih (Mazda 6 Revolution top) pa cca pol umetnega (volan, obloge, hrbtišče sedežev), pol pa naravnega usnja (sedalne površine sedežev).

Če pravo usnje ne vzdržuješ, potem z leti površina napoka. Poleg tega vtiranje voska ščiti pred vdorom umazanije, recimo v primeru, če se po belih usnjenih sedežih polije refošk ali teran .... 😃

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano (urejeno)

Sam pa po zadnjem servisu pri M3 G120 na 90.000 km (Mazdino olje 5W30, kupljen v spodnji spletni trgovini) ugotavljam, da ga po prvih opažanjih zelo verjetno manj žre (prej cca 1l/15.000 km)??? Je to možno in zakaj?😳

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-stop sistem
Napisano (urejeno)
dne 16. 11. 2023 ob 9:30 je NevLado napisal:

Exide dajo tudi na pooblaščencu notr, 200+ eur

Spodaj je včerajšnji odgovor na moje vprašanje enega od pooblaščenih servisov, ker od "svojega" pooblaščenega niti odgovora nisem dobil.  Žal ugotavljam, da v prestolnici z Mazdinimi servisi ne moremo biti prav posebno zadovoljni. 😥

Moje vprašanje: Zanima me kateri akumulator lahko kupim pri vas za bencinsko Mazdo 6 G165, letnik 2018? Mogoče original Panasonic (kot je bil pri kupljenem avtu)? Cena?

image.png

Odgovor:

image.png

image.png

Moje podvprašanje:

Kolega ga ima takega "Mazdinega" 2 leti, pa pravi, da bo mogoče še zdržal to zimo - ni zadovoljen.

Škoda, da nimate več res "bolj originalnih" (Panasonic, Yuasa), kot so bili prva vgradnja in zdržijo cca 5 let.

Njihov odgovor:

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baterija
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je NevLado napisal:

Sej je kul, sam tist blinking logo ti nič ne žere živceu?

pred 4 urami je Boss napisal:

V bistvu je vse odvisno od dioptrije, ker če namesto mežikajoč i-stop vidiš i-sprint je filing čist drug.

Mogoče blinka 6-ka, 3-ka nič ne blinka. :)

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baterija
Napisano (urejeno)
pred 22 minutami je Jaka32 napisal:

Kako/kdaj boš to uporabljal?

Za samo 1x napolnit, ali za vzdrževanje, ali kako?

Kako/kdaj boš to uporabljal?

Za samo 1x napolnit, ali za vzdrževanje, ali kako?

Če ni težav, 2x na leto (spomladi in jeseni) priklopiš. Ti elektronski potem sami naredijo (analiza, dekalcinacija, polnjenje), kar je potrebno. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baterija
Napisano (urejeno)

Malo denarja, malo muzike. Pri kleščah se razliko vidi in občuti, pri elektronskih rečeh težje.... 😁

image.png

Screenshot 2023-11-15 19.44.23.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baterija
Napisano

@Jest hvala, ampak kot sem rekel, tako stanje (nedelujoč i-stop) mi celo ustreza. In upam, da to kar praviš res drži, ker bom nov akumulator potem samo zamenjal pod napetostjo in i-stop še nadaljnjih 5 let ne bo delal. 👌

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baterija
Napisano (urejeno)

CTEK polnilec prispel in je že priključen. Pred priključitvijo je bila zjutraj napetost na 5,5 let starem akumulatorju 12,52 V. Zanimivo, da i-stop kljub temu ne dela ... po svoje sem še vesel, da ga ni treba ročno izklapljati. 😃

image.jpeg

20231115_092849.jpg

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baterija
Napisano (urejeno)

V ta namen se uporablja "pametni" elektronski polnilec.  Sam sem kolebal med CTEK in poceni  kitajskimi za 1/3 cene CTEK (Hofer, Lidl, AliExpress). Na koncu sem se odločil za CTEK in ga naročil na Amazon.de za 72€, dobim ga ta teden, tako da ne morem kaj dosti komentirat. 

WWW.CTEK.SI

MXS 5.0 12V je avtomatski, uporabniku prijazen polnilnik z LED lučkami in dodatnimi funkcijami, s TEMPERATURNIM TIPALOM že od leta 2013 (!), za akumulatorje od 1,2-110Ah, Artikel: 56-999

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-stop sistem
Napisano
Pred eno uro je miha20 napisal:

Pozdravljeni, jaz kar v kodiranju izklopim start stop in tmps, imam naštudiranu shemo kodiranja.

Če koga zanima mu lahko pomagam. Bolj se aktiven v mazda drivers.

Tam si tudi @miha20 ?...😃

Prilepi rešitev sem gor in probamo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 57 minutami je godlike napisal:

Jaz pa pravim, če imaš EFB, daj EFB, če imaš gel, daj gel in če imaš AGM, daj AGM.

In kakšnega tipa naj bi bil OEM Panasonic AK23331? 

Panasonic Car Battery? | 2004 to 2020 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums (mazda3revolution.com)

Tukajle razpucavamo neke osnovne dileme tudi zato, ker so pooblaščeni servisi včasih namenjeni sami sebi ... 😪 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baterija
Napisano (urejeno)
pred 11 minutami je Gregster napisal:

To bi blo za mojo M3 uredu? (Bencin 2018)

Če je bencinar skyactiv 2.0 (M6 GJ ali M3 BN), potem sigurno da. Če je 1,5 bencinar, glede na spodnjo tabelo tudi, bi pa na tvojem mestu izmeril dimenzijo.   

VARTA akumulator 65AH, 650A BLUE DYNAMIC EFB 634803 65AH, N65 (D) | Akumulatorji za vozila (shoppster.si)

ali

AKUMULATOR EXIDE 60AH START&STOP EFB EL604 (avtodeli123.si)

image.png

Mazda3 Owner's Manual

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 39 minutami je dvorjan napisal:

Tudi v moji šestici je bil Exide. Trojka ima pa japonskega Yuasa.

Konkreten predlog pa:

WWW.PRO-BAT.SI

Akumulatorji za osebna vozila - širok nabor produktov po odličnih cenah. Preverite našo ponudbo akumulatorjev za osebna vozila in se...

VARTA Silver Dynamic je vrhunski akumulator za vozila brez sistema start-stop. 

V 6-ki ni 3-ki sta enaka akumulatorja.

Mazda 6

20231101_082746.jpg

Mazda 3

20231101_082729.jpg

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.