Danes sem se peljal z bencinsko Mazdo 3 G100 letnik 2018 z 224.000 prevoženimi km. Do sedaj le redni servisi + 1 x menjane zavorne ploščice in zadnji diski.
Sej veste, da to kar imate v avtu je vse drugo, kot pa usnje? To mazanje je samo za vas gust :). "Usnje", ce lahko temu tako recem nebo nic dlje zdrzalo. Bo pa lepse izgledalo in lastnik bo imel boljsi obcutek :). Aja jest uporabljam cleaner od geyon, conditioner pa od chemical guys leather conditioner.
To ni čisto res. Sem pred leti naredil "raziskavo". V nekaterih Mazdah je le umetno usnje - skaj (CX-3 Revolution), v nekaterih (Mazda 6 Revolution top) pa cca pol umetnega (volan, obloge, hrbtišče sedežev), pol pa naravnega usnja (sedalne površine sedežev).
Če pravo usnje ne vzdržuješ, potem z leti površina napoka. Poleg tega vtiranje voska ščiti pred vdorom umazanije, recimo v primeru, če se po belih usnjenih sedežih polije refošk ali teran .... 😃
Sam pa po zadnjem servisu pri M3 G120 na 90.000 km (Mazdino olje 5W30, kupljen v spodnji spletni trgovini) ugotavljam, da ga po prvih opažanjih zelo verjetno manj žre (prej cca 1l/15.000 km)??? Je to možno in zakaj?😳
Spodaj je včerajšnji odgovor na moje vprašanje enega od pooblaščenih servisov, ker od "svojega" pooblaščenega niti odgovora nisem dobil. Žal ugotavljam, da v prestolnici z Mazdinimi servisi ne moremo biti prav posebno zadovoljni. 😥
Moje vprašanje: Zanima me kateri akumulator lahko kupim pri vas za bencinsko Mazdo 6 G165, letnik 2018? Mogoče original Panasonic (kot je bil pri kupljenem avtu)? Cena?
Odgovor:
Moje podvprašanje:
Kolega ga ima takega "Mazdinega" 2 leti, pa pravi, da bo mogoče še zdržal to zimo - ni zadovoljen.
Škoda, da nimate več res "bolj originalnih" (Panasonic, Yuasa), kot so bili prva vgradnja in zdržijo cca 5 let.
@Jest hvala, ampak kot sem rekel, tako stanje (nedelujoč i-stop) mi celo ustreza. In upam, da to kar praviš res drži, ker bom nov akumulator potem samo zamenjal pod napetostjo in i-stop še nadaljnjih 5 let ne bo delal. 👌
CTEK polnilec prispel in je že priključen. Pred priključitvijo je bila zjutraj napetost na 5,5 let starem akumulatorju 12,52 V. Zanimivo, da i-stop kljub temu ne dela ... po svoje sem še vesel, da ga ni treba ročno izklapljati. 😃
V ta namen se uporablja "pametni" elektronski polnilec. Sam sem kolebal med CTEK in poceni kitajskimi za 1/3 cene CTEK (Hofer, Lidl, AliExpress). Na koncu sem se odločil za CTEK in ga naročil na Amazon.de za 72€, dobim ga ta teden, tako da ne morem kaj dosti komentirat.
MXS 5.0 12V je avtomatski, uporabniku prijazen polnilnik z LED lučkami in dodatnimi funkcijami, s TEMPERATURNIM TIPALOM že od leta 2013 (!), za akumulatorje od 1,2-110Ah, Artikel: 56-999
Če je bencinar skyactiv 2.0 (M6 GJ ali M3 BN), potem sigurno da. Če je 1,5 bencinar, glede na spodnjo tabelo tudi, bi pa na tvojem mestu izmeril dimenzijo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Sem se pa vozil kot sopotnik po mestu. Tako da težko rečem. Sem pa že peljal pred mnogimi leti tak avto in mi je 2.0 bolj všeč.
Popravljeno od Janez007Povezava za deljenje
Deli na druge strani