Skoči na vsebino

Mazda 323c 1.5i (1996):

- menjava zadnjih stabilizator štangic (strošek 30€, delal sam)

Mazda 323F V6 GT (1997):

- menjava sprednjih stabilizator štangic (strošek 25€ delal sam)

- menjava sprednjega kolesnega ležaja (strošek 60€ z delom vred)

- menjava fartajlerja (strošek 120€)

- menjava sklopke, dejansko jo je razpolovilo čez pol (prehod na športno 6 peresno (strošek 300€ z delom vred)

- ob obnovi karoserije zamenjani vsi deli podvozja iz preventive, ta strošek pa itak ne šteje

Mazda 3 1.6 CD110 (2006):

- menjava zadnjih zavornih ploščic in diskov (60€, delal sam)

- menjava egr ventila (100€, delal sam)

- menjava podložk na injektorjih (10€ delal sam)

- čiščenje sesalnega kolektorja in ventil dekla, menjava tesnil (strošek 30€, delal sam)

- čiščenje sita pod karterjem (0€, delal sam)

Mazda Demio 1.3i (1999)

- popravilo pragov zaradi rjavenja (strošek 200€)

Mazda 323F 1.5i (1995)

- popravilo zadnjih obrob na blatnikih zaradi rjavenja (stroše 40€, delal sam)

Mazda 6 CD175 skyactiv awd

- čiščenje sesalnega kolektorja + vse ostalo kar spada zraven (strošek 12€, delal sam)

- menjava podložk na injektorjih + 1 tesnila injektorja (strošek 40€, delal sam)

- menjava cedila pod karterjem (strošek 60€ + 90€ delo lokalnega mehanika z menjavo olja vred)

- menjava sprednjih ploščic in diskov (160€ + 40€ delo lokalnega mehanika)

- oblačenje volana v umetno usnje (strošek 10€, delal sam)

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo, še po nasvetu od kolega s Poljske kateri mi je pomagu z inštalacijo na daljavo mi je priporočil olje 5w40, ki je bolj primerno za višje obrate, tak da sm se na koncu odloču za Motula :)

MOTORNAOLJA.COM

Kvalitetno sintetično motorno olje Motul 8100 X-cess Gen2 5W-40 je primerno za najsodobnejše bencinske in dizelske motorje (tudi z DPF).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Aless napisal:

@mazdamanECT ni pravi.

Tu maš pravega 

WWW.SHELL.COM

Fully synthetic motor oil - Shell's most advanced formulation for high-performance engines

je pa zanimivo, ko mu označiš Mazdo 6 pa 2.0 bencinski motor mu ravno tega ECTja ven vrže, men pa tega HX7

WWW.SHELL.COM

Find the right oil

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je mazdaman napisal:

Zdravo iz spletne strani Shela isščem tega kot si ga dejanu dal je to ta? ECT

WWW.SHELL.COM

Fully synthetic motor oil – Shell’s most advanced formulation for high-performance engines.

mislim, da ni to ta, ker ma tisti, čist drugačno embalažo, pa nek Ferrarijev znak ma gor :)

WWW.KRUNO.SI

Vsi rezervni avtodeli online na enem mestu. Hitra dostava originalnih in kvalitetnih namdomestnih avtodelov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Js tut mam tega Motula zdej ze drugo menjavo not, pa je vzorec res cedalje boljsi @Aless po tvoji diagnozi 🙂

Sam nvem pa zdej al zarad olja, al zarad cesa drugega 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lupljenje alu platišč Mazda
Napisano
pred 28 minutami je SpEkTr napisal:

Deeyan a to ti delaš?

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Jp, ce bos pogledu par postov nazaj, vse tiste objave s slikami so ble moje delo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je SpEkTr napisal:

Mja, kako obstojna barva pa bo potem gor? Najmanj kar bi rad, da se mi potem kaj začne luščit emoji17.png

Ce je priprava taprava se sigurno nebo lusclo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Deeyan, kaj pa tole?

20220514_143236.jpg

To se da resit, ampak je spet trebba barvat vsa 4, ker bo tezko trofit odtenek barve

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 minutami je Aless napisal:

@Deeyanja je videt da je olje v dobrem stanju, vsaj vizuelno, bi pa bilo zanimivo videt v kakem stanju je v laboratoriju. 🤔

Če je olje original zapakirano ojrani svoje lastnosti kljub starosti. 

Pri tebi je sicer malo rabljeno in vprašanje kolk je izgubilo svoje lastnosti, če še nudi ustrezno zaščito pred oksidacijo, mazalnih lastnosti... 

Sem pa šel zdaj malo pregledat Motul katalog za 10w30 olja in nisem našel nobenega ustreznega, imajo sicer v ponudbi ene par motorističnih olj in eno avto olje ampak ni ustreznih spec.

Mogoče so ga že nehali delat. 

ravno to me zanima, če še lahko s tem oljem nardim teh 1000km za utekavanje motorja, al boljše, da dam not novega pa ga spet po 1000km zamenjam.

Ko sm poskusu dat kapljični vzorec na papir se je komaj da pojavla kapljica, se kr zadržuje na šipki :)

Ja mislim, da so ga nehal delat, sm tut sam neki iskal, pa nism nasu. Mislim pa da je bla oznaka 8100 x-cess.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 57 minutami je Aless napisal:

@DeeyanTop! 

Razen če ima olje manj kot 1000km🤪

Haha, ti bom povedal, da je tole olje v avtu od leta 2014, narjenih pa cca 500km od obnove motorja 🙂

Je pa nek Motul 10w30

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 43 minutami je Bini napisal:

Hehehe,zdaj si pa že pri Mazda olju......😉(Total dela za M.)

Daj Shell pa ne kompliciri saj nisi zgornji savinčan......😂🤣

Ti motorji so bli kr obcutljivi na olje, zato kompliciram 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 22 minutami je Aless napisal:

@dvorjangovorimo ostarem motorju ki rabi full saps, se pravi polno aditivirano olje.

Zato jaz niti slučajno ne bi ekperimentiral z eko naravnanimi olji!

Pri nekaterih starejših motorjih (oldtimerji), je ob uporabi novejšega olja dobesedno požrlo odmične, zato se je moralo uporabit ali ustrezno olje z ustrezno količino zddp aditivov, ali pa olju dolit zddp. 

@Deeyanmed temi Ravenol olji jaz ne bi izbral nobeno, LSG odpade ker niti nima registrirane nobene ACEA specifikacije, ampak je razvito prav po Opelovih spec za njihove motorje.

HLS in WIV III pa sta low saps olja prilagojena tudi  dizlom, kar posledično pomeni manj aditivov zaradi DPFa, zato nudijo spet manj zaščite kot full saps A3 olje. 

Ostaneta ti HCL in HPS ki bi ustrezala, če bi že vstrajal da izberem Ravenol bi izbral HCL prav zaradi kvalitete osnovnega olja in dostopnih podatkov o lastnosti ja. 

Za HCL imam tudi podatke o sestavi in paket aditivov je povprečen. 

Zato moje priporočilo še vedno gre zgoraj omenjenim Shell in Valvoline, moja prva izbira bi definitivno bil Shell Helix Ultra 5w30 😎

Vidim, da je teh Shellovih 5W30 kr nekaj, katero je pravo?

Kaj pa praviš na tole Totalovo?

MOTORNAOLJA.COM

Sintetično motorno olje Total Quartz INEO MC3 5W-30 za bencinske in dizelske motorje s filtrom trdih delcev (DPF) omogoča najboljšo...

pred 46 minutami je dvorjan napisal:

Jah, ali pa če da A5 olje in ga pogosteje menja? Pač nima intervala na 15.000 km, temveč na 10.000 km ali celo 7.500?

s tem avtom se itak nebo delalo niti 5kkm na leto, tak da bo prišla v poštev menjava olja 1x letno :)

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je Aless napisal:

@Deeyan Glede na to imaš predpisano 10W30 API SJ, ACEA A2, ki je že predpotopnih specifikacij.

Bi ti jaz priporočal kako fulllsaps 5w30 A3 olje, ki nudi najboljšo zaščito in je po viskoznosti dost blizu 10w30.

ACEA A3 specifikacija pa prekaša A2 po vseh lastnostih, tak da ni panike glede tega.

Priporočam kak Shell Helix Ultra 5w30, ali pa Shell HX8 5w30, Valvoline Max Life 5w30.

Aja, ACEA A5 olj ne bi vlival v starejši motor ker imajo A5 olja znižano HTHS viskoznost (kao bolj eko, manjsa poraba goriva...) in s tem slabšo zaščito.

🔝🔝🔝 Tako Shell Helix ultra sm js daju v Alfo 159 1.9 Jtdm in mi je bil res 🔝 olje. 

Hvala! 💪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je NevLado napisal:

Okeej, sepravi 5W30 A5... to je ok, ker pri zgornjem merjenju olja ostane faktor 30, namesto 10 pa očitno lahko dajo 5ko, mrzlega motorja pa itak neboš tiščal. Če hočeš bit ziher, vzami Castrol Magnatec (brez stop start). Ta magnatec ima neke molekule ekstra, da kao pri mrzlem zagonu ne pride do težav predno olje dodobra segreješ. To olje sem točil v mojo Aurisko in sem bil super zadovoljen.

Če pa nočeš Castrol pa glej torej 5W30 A5 specifikacijo. Točno temu ustreza originalno mazda olje za trenutne bencinarke!!!!

MOTORNAOLJA.COM

Kakovostno motorno olje Mazda Original Oil Ultra 5W-30 je namenjeno bencinskim in dizelskim motorjem (brez filtra trdih delcev) vozil Mazda.

Specifikacije: SAE 5W-30, API SL, ACEA A5/B5

Super, si mi veliko pomagal. Sem pa gledal po Autodata ja, da gre tut 5W30. Prej se spomnem, da sm daju Motula not, ne spomnem se pa kirega.

IMG_20220508_222614.jpg

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 27 minutami je NevLado napisal:

Ne, tudi viskoznost mora biti ustrezna po specifikaciji - če ni, moraš vprašat nekoga, ki se na to spozna. Manjšo škodo boš naredil, če uliješ 10W30 A3 namesto A2 kot pa 15W40 v predviden 10W30.

Daj tukaj notri vnesi specifikacije, kaj ti castrol predlaga

WWW.CASTROL.COM

Find the right engine oil for your car. Our easy-to-use oil checker will help you find the right oils and coolants for your car, motorcycle or truck.

Zbereš gor avto pa "vehicle details" in poklikaj ustrezen avto.

Zanimivo, Castrol mi priporoča tole:

WWW.CASTROL.COM

Find the right engine oil for your car. Our easy-to-use oil checker will help you find the right oils and coolants for your car, motorcycle or...

drugače pa lih Castrolu bi se najrajši ognu, ker nazadnje ko se spomnem mi je lih Castrola fino pilo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je NevLado napisal:

Ne bom ti solil pameti, ampak ker si linkal to olje, bi ti razložil vidik specifikacij za to olje, moraš biti pozoren na obe:

1. ACEA A2 moraš nujno vzet olje, ki ustreza A2 in nič drugega, ker tako dela ACEA standard

2. API SJ pa pomeni, da rabiš olje, ki ustreza najmanj SJ specifikaciji.... SF, SG, SH, SJ, SL, SM, SN,... vrsti red gre po abecedi. Torej vzameš lahko katerega koli modernejšega od SJ naprej, nikakor pa ne nazaj!! Polinkano RAVENOL olje ima oznako SF, torej je neustrezno.

Priporočam v branje:

WWW.RYMAX-LUBRICANTS.COM

We develop, support, build and qualify the best lubricants.

hmmm... se pravi, da je tole dosti boljša izbira, čeprav vizkoznost ni ravno ustrezna?

WWW.SILUX.SI

Kvalitetno večnamensko mineralno motorno olje Total Quartz 5000 15W-40 je namenjeno za uporabo v sodobnih bencinskih in dizelskih...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da ne odpiram nove teme....

Motorno olje za motor KLDE (2.5 V6), ne spomnem se točno katero olje sm takrat daju not, našu sm pa specifikacije  10W30 API SJ, ACEA A2. Je pa olje teh specifikacij že zelo težko dobit... tole Ravenol kej velja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je godlike napisal:

Sem odprl "haubo" in poslušal pri ležajih. Občutek imam res da prihaja nekje okoli koles.

Hmm, pa bi se to slišalo če avto stoji? Ker ne bi rekel, da kaj se kaj spreminja obremenitev stabilizatorja in štangic.

Moram ga gor dvignit in kolo probat sem/tja, bolj nekak sumim končnike.

na mestu ja, med vožnjo nism slišu nič

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Fajn tole. Je pa brez demontaže gum, težko, da ne bi vsaj malo tudi gume pobarval, če želiš pobarvati platišće povsem do roba.

Vse se da, igralne karte so prava resitev 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 urami je FuManchu napisal:

Koliko je pa to na "roke barvanje" z aerosoli obstojno sploh?  Kakšne posebne barve za alu?

Najpomembnejsa je itak priprava, pol pa epoxi primer cez pa barva gor pa drzi. 

Na Alfi mi je drzalo 2 leti, pol sm jo tak prodal, pa te na sestici so trenutno 2 leti, tut nobenih znakov da bi blo karkoli. 

Bojo pa te od sestice kmalu naprodaj 🙂 ker grejo te gor, ki sem jih zdej zrihtal 🙂 

IMG_20200619_191225.jpg

IMG_20201122_173533.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.