Ker na to temo ?e dolgo ni bilo pisanja me zanima katere brisalce priporo?ate za M6 (letnik 2008/11) in kje se dajo ugodno dobiti. ?e sem prav prebral je dimenzija L:60cm in D:40cm, kak?na pa je dimenzija zadnjega.
Evo zadevo zopet probal v?eraj in ?e zmeraj ne dela glasovno vodenje. Bom probal ?e enkrat zbrisat bluetooth povezavo z Mazdo in ponovno uparit telefon.
No zanimivo je, da mi je pred ponovnim uparjanjem GSM - Mazda (preko Bluetootha) glasovna navigacija na GSM-u delovala , ker pa se mi je vmes povezava (Bluetooth) enkrat sesula pa mi ta govorni del - glasovna navigacije po ponovni nastavitvi povezave ne deluje ve?.
Ko je 'uparjen ' si pregledal vse nastavitve zvoka v telefonu IN Garminu, program ima svoje nastavitve zvoka? Muzika drugace dela s telefona na avtu?
Tudi to sem pregledal in ob uparitvi imam vse nastavljeno kot mora biti, glasovno vodenje imam vklopljeno tudi v Garmin XT aplikacija Adria Route 4.10 pa je le zemljevid, glasbe pa s telefona ne predvajam v avtu niti ne vem kako se to izvede.
Imam GSM Nokio N82 starej?i model (vgrajen GPS, Garmin XT in AR zadnjo verzijo) katero imam preko Bluetooth povezave uparjeno z M6 (11/2008) in dela brez te?av. Pri uporabi aplikacije Garmin XT pa mi ne deluje glasovno vodenje. Ugotovil sem, da ko je GSM uparjen preko Bluetootha glasovno vodenje ne dela ko pa ni povezave glasovno vodenje dela. Glasovno vodenje mi deluje preko GSM-a. Kako re?iti problem.
Pri M6 (letnik 11/2008) opa?am, da se mi zadnja (peta vrata), ki se elektronsko zatesnijo, odprejo ?ele pri 3-4 pritisku na gumb (?rn na zadnjih vratih). Prav tako sem opazil, da so se zadnja (peta) vrata 2x samodejno odprla - na sre?o v lastni gara?i, kljub temu, da sem avto predhodno zaklenil. Avto je ?e v podalj?ani garanciji, ki mi izte?e letos novembra.
pa potrdi? telefon z 'imenom' ko te vpra?a say phone name? - ?e je seveda tak sistem
Sicer sem kasneje ponovno preko Bluetooth uparil oba GSM-a ampak bilo mi je ?udno, ker kar naenkrat Bluetooth ni zaznal (prikazal) znaka za GSM na displayu. Druga?e zvo?ne komunikacije Bluetooth ne uporabljam razen ko uparim GSM. Mazda je letnik 2008 november.
Zanima me ali je mo?no, da se pri resetiranju BC (vsi prikazi) bri?ejo tudi nastavitve Bluetooth za mobilne telefone v Mazdi 6 letnik 2008 ali je vzrok kje drugje (akumulator ni bil izklopljen).
Bom verjetno vzel, zanima me ali je mo?no pla?ati podalj?ano garancijo pri Mazda prodajalcih z NLB kreditno kartico (Karanta ali Eurocard). Na to nisem bil nikoli pozoren, saj sem servise do sedaj pla?eval z gotovino.
Se ogla?am malo pozno, Bose enota (CD changer, radio, z zunanjim delom) zamenjana v celoti pred kak?nim tednom dni in deluje. Sedaj me pa zanima ali garancija te?e (za Bose enoto) od vgradnje nove enote naprej ali mi pote?e s potekom za avto (november 2011). Pohvale Mazda servisu BTC Gama.
Bil danes na Gami (BTC), kjer sva z zelo prijaznim vodjem servisa naro?ila kompletno Bose enoto tako radio kot CD enoto (changer), ker se menja cel komplet.
Pred nekaj dnevi sem iz CD enote (changer) vzel CD disk. Ko sem danes sku?al po navodilih izprazniti CD changer mi to ni uspelo. Na displayu se NE izpi?e DISC OUT ampak DISC 123456 in se ne zgodi ni?. Prvega CD-ja nimam ve? v enoti. Ko pritisnem na tipko LOAD se mi na displayu izpi?e DISC FULL (pa ni poln). Prav tako mi enota ne predvaja CD-jev. M6 bo stara letos novembra 3 leta (Bose zvo?ni sistem, CD changer). Radio deluje normalno. Kako odpraviti te?avo.
Letos novembra mi pote?e 3 letna garancija pa ne vem ali bi se odlo?il za podalj?ano (5 let). Imam M6 2.5 GT (bencinar). Pred dnevi sem zamenjal daljinsko centralno zaklepanje (klju?i in sprejemno enoto) seveda v garanciji (druga?e bi bila cena 650,00 ?). M6 redno servisiram pri poobla??enih servisih. Mnenje.
Zadeva re?ena, klical na servis, deli naro?eni, potrebna bo zamenjava sprejemne enote in obeh daljincov (ali reprogramiranje daljincov) - brezpla?no, ker je avto ?e v garanciji. Garancija 3 leta oziroma 100.000 km.
A drugi daljinec dela normalno? Druga?e pa, jaz imam ?e prvo baterijo (oktobra bo ?est let) in dela OK, tako da ne verjamem, da je baterija. ?e daljinec enkrat prime drugi? pa ne je po moje slab stik v daljincu. A se pri?ge lu?ka na daljincu, ko pritisne? gumg?
Rezervnega daljinca ?e nisem probal, lu?ka na daljincu se NE pri?ge.
Najprej zamenjaj baterijo, da se prepri?a?, da ni to.
Ma skoraj ne verjamem da bi bila baterija, saj je bila zamenjana v za?etku aprila letos, da bi zdr?ala tako malo ?asa pa skoraj ne verjamem............ali pa?.
Pri M6 (novi model) mi ve? ne deluje daljinec pri odpiranju in zapiranju vrat. Baterija je bil zamenjana aprila letos (Varta). Sedaj odpiram in zapiram vrata ro?no. Do daljinca ni pri?la vlaga. V?eraj M6 nisem mogel odkleniti, ko pa sem pri?el domov se je to daljinsko ?e dalo (sem probal nekajkrat odpreti in zapreti vrata daljinsko), danes zjutraj pa ni? ve?. Kaj bi lahko bil vzrok - slaba baterija, kontakti ali kaj drugega, koliko stane popravilo in ali je to ?e v garanciji - vozilo je letnik 11/2008.
Z rezervnim klju?em - daljincem se avto odpira in zapira brez problema, opazil pa sem, da mi na uporabni?kem klju?u ne gori rde?a lu?ka na sredini klju?a, medtem ko se na rezervnem klju?u pri?iga in uga?a brez problema.
Odprl sem klju? vendar vse lepo in prav a baterije se ne da dobiti ven, tudi ne tako kot pi?e v navodilih par postov zgoraj (pritisne? kjer je ozna?eno in baterija sko?i ven). Pri meni se ne premakne ni?.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Evo sem opazil v?eraj vlago-kondenz tudi na moji M6 (2008/11) na zadnjih lu?eh.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani