Forumski kolega ima vprašanje za dr. Pelka, ki sem mu ga ravnokar posredoval in bom tule potem dal kar odgovor, da bo morda še komu kdaj v pomoč.
Vprašanje:
Nekaj časa nazaj si mi že pomagal z informaciji s strani Dr. Pelka. Bi ga lahko prosim ob priliki vprašal na koliko km on priporoča menjavo olja v avtomatskem menjalniku (M6, dizel, 175km,2016) in menjavo v zadnjem diferencialu pri awd?
ODGOVOR Simona Pelka;
Pozdravljeni
Olje v avtomatskem menjalniku priporocam menjavo na 120.000 km prav tako olje v zadnjem diferencijalu
Forumski kolega ima vprašanje za dr. Pelka, ki sem mu ga ravnokar posredoval in bom tule potem dal kar odgovor, da bo morda še komu kdaj v pomoč.
Vprašanje:
Nekaj časa nazaj si mi že pomagal z informaciji s strani Dr. Pelka. Bi ga lahko prosim ob priliki vprašal na koliko km on priporoča menjavo olja v avtomatskem menjalniku (M6, dizel, 175km,2016) in menjavo v zadnjem diferencialu pri awd?
Malo off topic. Ampak moram. Jaz sem jo tudi malo razpihal zadnjič, ko sem šel v Lj. Ne vem, če je bil kdo tu s foruma z črno CX 30. MB oznaka na tablicah. Na zadnjem znaku od mazde ima prilepljene rogove in rep od hudička.V glavnem, oba sva vozila "po moško". Jaz dam gas, on da gas, jaz še bolj, on še bolj. Po klancu navzdol mu pustim malo veselja in me prehiti. Pogledam ga, nasmešek na njegovem obrazu od ušes do ušes.☺️ Nato pa pride klanec pod Nanosom.In uganite, kaj se je zgodilo? By, by CX 30 🤗 Ziher benzinarka.. On v avtu sam, mi smo bili štirje. Benzin... 🤗
Ti prav rabis srecat enga dokaj mocnega Benzarja, npr. Bmw 6-valjni ali kak Turbak s primerno mocjo in da te v klanec gor na obratih nasmodi k zmaj
Ne vem,če sem ravno v pravi temi,ker se tu gre o traktorjih ,ampak mene pa zanima kako so pa kaj 2.0 akayactive motorji,ste imeli kake probleme razen krivulje,ki ni kak problem,če tudi to pričakuješ.😋
dr. Pelko jih je zelo pohvalil, ko sem ga spraševal primerjavo Skxactive D napram G.
Jaz mislim da BMW ne bo nikoli več delal tako kvalitetnih vozil kot so bili linijske 6-ke generacij motorjev M52 in M54, ko so začeli neke turbote gor tlačit je šlo krepko navzdol v zanesljivosti, dizel BMW pa verjetno sploh ni neko čudo tehnike, vsaj kolikor berem na njihovem forumu.
@Andraž, daj kontaktiraj Pelka, sem prepričan, da ti bo uspel rešiti težavo; 041 667 335 (Simon), ima pa telefon stalno zaseden, lahko tudi e-pošta; avto.pelko@gmail.com
Najboljše se nič vozit, potem pa ju3 zju3 Pelka poklicat in naj pove svoje mnenje ter če prideš do njega lahko dobiš neko nadomestno vozilo, da zadevo testira in se vožnja zadovoljno ter varno nadaljuje
Kar je Pelko napisal za POLCAR se moram strinjat in je res POFL kvaliteta. Mehanik iz Stahovice mi je govoril je njegova stranka tam naročila pokrov motorja za Golf 5 in je bila "havba" na eni strani 2cm predolga. Skratka, kar je sumljivo poceni je treba (vsaj) trikrat preverit zakaj je temu tako. Simon, dobro kupi in porihtaj!
Nekateri je v tej seriji tudi puščalo prav pri luči, kjer ni tesnilo dobro zatesnilo odprtine in je potem voda noter zatekala. V samo luč je pa kolega kar luknjico navrtal nekje spodaj.
Ti se verjetno še spomniš (al pa kdo drug) črnem GG 6-ke od Mitkota (LEPI), ko so mi na uradnem servisu rekli, da je zaradi wooferjev in vibracij začela rjavet. Kakorkoli avto je biw na fertig pregnit, blatniki so se razpadli, ostalo grozljivo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ODGOVOR Simona Pelka;
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani