Skoči na vsebino
pred 46 minutami je Boss napisal:

Na tvojem mestu ne bi iskal lokacijo ampak kompetentnega mehanika pa četudi ni glih pred vrati. Pelko iz Medvod je recimo en takšen, ki že vrsto let servisira v glavnem Mazde.

Točno tako, pa tudi iz Logatca sploh ni neka razdalja do Simona se zapeljat. Čakalne dobe ima ponavadi dober teden, tako da se splača vnaprej računati na operativni poseg v njegovi ordinaciji :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 (2010) - šklopotanje mašine
Napisano
pred 5 urami je pob napisal:

Res je, zelo sem hvaležen za hitri nasvet. Avto trenutno ni vozen zaradi gumidefekta, tako da naslednji teden, ko bo zadeva rešena, peljem avto direkt njemu na pregled. :)

Nekje v zacetku avgusta gre ponavadi Simon za 2 tedna na dopust in ima zaprto delavnico, cakalna doba pa je ponavadi 1 teden, da prides na vrsto za servis.

Dobro porihtajte, da bo se naprej voznja varna in TIHA :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
dne 18. 6. 2021 ob 21:28 je Jest napisal:

Pelko itak sploh tukaj sploh ne sodeluje… To je Borutova tema… ;) Preberi prvo sporocilo tej temi…

Ja kadar obstaja kakšna težava, potem dr. Pelku pišem vprašanje. Je pa res, da zadnje čase bolj površno spremljam to temo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izdelava ključev
Napisano

Točno v sredini hodnika Leclerca, tik zraven so blagajne, ta prodajalna pa je v tisti pasaži, ko so potem vzporedno še banka, optika, zlatarna in še kaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Antifriz? Kateri in kako?
Napisano
pred 13 urami je Bossek napisal:

Danes dolil hladilno (notri slo dobr liter) .... ampak to ni resilo problemo. Se vedno ne deluje gretje.

Klicem drugi teden pelkota ... saj delajo mehaniki?

Pelko normalno obratuje, da.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 19 urami je Z M A J napisal:

Uf to se mi zdi pa strašno ugodno, dvomim da bo šlo za to ceno :)

550EUR in sicer je v ceni že pripadajoči mali servis vštet v ceni. Veriga je original, kopija ne obstaja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 45 minutami je Aless napisal:

Glede na to da Bmw uporablja ZF menjalnike, ZF priporoča menjavo na olja na 100kkm oz. 8let. Jst bi filter tud menjal. 

Drgač pa sem že menjaval na enem Bmwju in moraš malo pazit ker imaplastični karter menjalnika, ne smeš šraufat če je prevroč in pazit da ne pretegneš ker lahk poči. 

Glede avtomatskih menjalnikov povprašaj  scania, on ima dost izkušenj z avtomatami😉

Odgovor mojstra za BMW z istoimenskega foruma;

interval ni nikjer uradno predpisan, je pa priporočljivo menjati nekje na 80k km.

menja se olje filter in odvisno od tipa menjalnika še štiri gumice in ena mal večja med mehatroniko in menjalnikom.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 urami je Z M A J napisal:

Forumski kolega ima vprašanje za dr. Pelka, ki sem mu ga ravnokar posredoval in bom tule potem dal kar odgovor, da bo morda še komu kdaj v pomoč.

Vprašanje: 

Nekaj časa nazaj si mi že pomagal z informaciji s strani Dr. Pelka. Bi ga lahko prosim ob priliki vprašal na koliko km on priporoča menjavo olja v avtomatskem menjalniku (M6, dizel, 175km,2016) in menjavo v zadnjem diferencialu pri awd?

ODGOVOR Simona Pelka;

Pozdravljeni
Olje v avtomatskem menjalniku priporocam menjavo na 120.000 km prav tako olje v zadnjem diferencijalu
Lps

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Forumski kolega ima vprašanje za dr. Pelka, ki sem mu ga ravnokar posredoval in bom tule potem dal kar odgovor, da bo morda še komu kdaj v pomoč.

Vprašanje: 

Nekaj časa nazaj si mi že pomagal z informaciji s strani Dr. Pelka. Bi ga lahko prosim ob priliki vprašal na koliko km on priporoča menjavo olja v avtomatskem menjalniku (M6, dizel, 175km,2016) in menjavo v zadnjem diferencialu pri awd?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Malo off topic. Ampak moram. Jaz sem jo tudi malo razpihal zadnjič, ko sem šel v Lj. Ne vem, če je bil kdo  tu s foruma z črno CX 30. MB oznaka na tablicah. Na zadnjem znaku od mazde ima prilepljene rogove in rep od hudička.V glavnem, oba sva vozila "po moško". Jaz dam gas, on da gas, jaz še bolj, on še bolj. Po klancu navzdol mu pustim malo veselja in me prehiti. Pogledam ga, nasmešek na njegovem obrazu od ušes do ušes.☺️ Nato pa pride klanec pod Nanosom.In uganite, kaj se je zgodilo? By, by CX 30 🤗 Ziher benzinarka.. On v avtu sam, mi smo bili štirje. Benzin... 🤗

Ti prav rabis srecat enga dokaj mocnega Benzarja, npr. Bmw 6-valjni ali kak Turbak s primerno mocjo in da te v klanec gor na obratih nasmodi k zmaj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 urami je Bini napisal:

Ne vem,če sem ravno v pravi temi,ker se tu gre o traktorjih ,ampak mene pa zanima kako so pa kaj 2.0 akayactive motorji,ste imeli kake probleme razen krivulje,ki ni kak problem,če tudi to pričakuješ.😋

dr. Pelko jih je zelo pohvalil, ko sem ga spraševal primerjavo Skxactive D napram G.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 58 minutami je scania napisal:

Še vedno je bolje na 100000km preverit kot pa bit del statistike. Moje mnenje.

Se ne bi mogel bolj strinjati. Potem imaš mirno vest, naredil si vse kar je v tvoji moči in garant lažje spiš :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Pa tudi BMW ne, pa tudi audi ne.... 

Jaz mislim da BMW ne bo nikoli več delal tako kvalitetnih vozil kot so bili linijske 6-ke generacij motorjev M52 in M54, ko so začeli neke turbote gor tlačit je šlo krepko navzdol v zanesljivosti, dizel BMW pa verjetno sploh ni neko čudo tehnike, vsaj kolikor berem na njihovem forumu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.