Skoči na vsebino
DISPLAY PONOREL
Napisano

hvala tud teb za nasvet,absolutno ga bom upo?teval, a mogo?e kdo pozna kak?nega avtoelektri?arja k bi lahko to zadevo malo bolj podrobno pogledal?

lp, Vrdo

mislim, da najbolj?, da nabavi? novega, potem ga pa skupaj z starim da? enemu lokalnemu entuzijastu, da se mal poglobi (tak, k ma tud kak konkreten in?trument :P ), pa bo ?e na?u kako razliko kje... mal povpra?i v svojih krajih za ?tromarji...

ko pa bo? zrihtu starega, pa lahk proda? enega naprej B)

kolega sicer ni avto ?tromar, se sicer bolj z antenskimi prenosi in tv-ji ukvarja (stara ?ola), sam kar je elementov zravn ?ipovja, je itak ista teorija....

?e pa ?ip jebe, je pa sam vpra?anje, ?e se ga da kje dobit...

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

Kaj je to DPF? Ogledujem si M6 letnik 2003-2005, pa me zanima ta problematika s DPF. V ?em je tak problem? Zdej me ?e mal stra?ite glede tega. :unsure:

dej se mal potrud pa po zgodovini poglej, par postov nazaj ma? ?uda na to temo, sicer pa 120kw in 136kw nimajo tega filtra, ?e so model PRED "FACE LIFT-UP" 2003-2005.

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DISPLAY PONOREL
Napisano

HVALA, DA SE JE SPLOH KDO OGLASU NA MOJE TE?AVE, KOKR SM RAZUMEL MI NE GINE 400 ?, A MA KDO MOGO?E KAK?NO DRUGO RE?ITEV,PO MO?NOSTI CENEJ?O??

?e bo? ?e slu?ajno zamenju zadevo, starega diplaya NE PUSTI na servisuoz. NE VR?I STRAN! Ker si zgleda res prvi (oz. sta 2), bi blo pametn mal bolj raziskat, kaj dejansko je na displayu crknal.... mogo?e jebe kak hladn lot al pa kondi? oz. vhodni regulator napetosti ipd. Sam sicer ?e nism vidu zadeve od znotri, tak da sam ugibam, sam v?asih se pa da kej ugotovit pa po doma? popravt :P

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis M6 pri 100.000km
Napisano

Poleg cene urne postavke (avtomehani?na dela) bi se dalo tud vpra?at, zakaj zaboga so rabili dobri 2 uri za menjavo olja, filtrov in prednjih plo??ic :blink:?zmeden? . Sosed je dober mehanik in takle servis opravi v dobre pol ure :bravo: .

LP A

ker vzamejo kr "po?ez", manj kot 2 ure ?e tk sploh nism na nobenem ra?unu vidu...se jim "ne spla?a" :angry:

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis M6 pri 100.000km
Napisano

Danes sem imel servis v BTCju na 100.000km. V priponki ra?un.

...in filter cvetnega prahu 32?? WTF? A ni to filter, ki pride spodi pod predal pri sovozniku (filter klime?) ?zmeden?

Vidim, da vlivajo Castrola v menjalnik :P

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

Na Mazdi vztrajno zatrjujejo, da dizel v olju ne zmanj?uje ?ivljenske dobe motorja. :whatever:

Vsi iz tehni?ke stroke vemo, da temu ni tako in se posledi?no z ve?anjem koli?ine dizla v olju, zmanj?ujejo predpisane mazalne sposobnosti olja, kar je problem pri turbini, kjer gre za ve?je obremenitve.

Dizel bi naj pristal v olju pri prekinjenih regeneracijah, ko zaradi bogate me?anice dizel ostane v cilindrih, kjer po?asi pronicne v karter. Ve? je teh prekinitev, ve? dizla ima? v olju, na koncu pa olje do 'X' in utripajo?o DPF lu?ko.

Bom poskusil ta metabond in poro?al.

Ejga, kaj si ?e sprobal Metabond??

Razmi?ljam, da bi ga dal dizlu pri 130.000km (ko bom menjal olje - Mazdino), ker se mi zdi, da tale Castrol Softtec 5w-40 res ni bogve kej.

Kaj pravte, QMI vs MotorUP vs Metabond (slednji zgleda najnovej?i, pa dobro obrazlo?en na spletni strani)?

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 sportcombi
Napisano

Sem ravnokar naredil pregled se ne kupljene M6 na amzs - toplo priporo?am - za 80 eur ti pregledajo in testirajo debelino laka, izpuh, moc motorja, karoserijo, optiko, os, amortizerje, klimo in st. sajsije. Na koncu ti se pove (samo ustno ) eurotax priporoceno ceno avtomobila, tako da sem bil cisto paf. Resnicno priporocam. Meni so recimo nasli da je avto leto starejsi kot je bilo receno.

lp,m.

Poznam, dobra varjanta! Sam sicer nisem ?el na AMZS, pa? pa na Mazdo servis, ker je ?e v osnovi bil avto kr solidno ohranjen. Me pa ma, da bi mal bolj detaljno pregledu zadeve, bolj v stilu preventive, ?e bi to sploh mel pomen :whatever:

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava jermena m6
Napisano

zavisi verjetn od tega, kdaj in kako bo? naprej prodajal... ostalo pa, ?e zaupa? va?kemu serviserju... nekateri tud kr fajn nategujejo, drugi so spet vredu...

kar se pa robe ti?e, pa sicer reklamirajo nevemkake prednosti originalnih delov, kar pa v ve?ini primerov ne dr?i (prakti?no vse je narejen na kitajskem al vsaj iz kitajskih materialov), v?asih je celo kopija bolj?a kot original, ker odpravijo kak feler, hibo na originalih.

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

?e si bral moje poste, olje nara??a zaradi regenracij DPF filtra in je proces, katerega zaradi

tehnologije Mazdinih dizlov ni mogo?e zaobiti. Po Mazdinih podatkih je ta proces odvisen od

na?ina vo?nje, naj bi bil opa?en pri kratkih relacijah, ?eprav se pri meni in ?e kar nekaj ljudem dogaja obratno.

Olje menjujem na servisne intervale, oziroma sedaj ga bom moral prej, kar znese potem ?e dodaten stro?ek. Ima? ljudi, kateri med servisnimi intervali 3 ali ve?krat menjajo olje, ker za?ne utripa DPF lu?ka in so prisiljeni to narediti. Potem pa si izra?unaj stro?ek, ?e ve?, da je liter olja za DPF dizle je ?ez 20 ?.

?e bi gledal karakteristike mazanja, potem bi moral olje menjat zelo hitro, saj ?e 2 cm nad nivojem 'F' pomeni ve? kot 1 liter nafte v olju.

Ve?ina lastnikov dizlov z DPF sploh ne ve, da jim nivo olja nara??a, oz. gledajo, ?e jim ga kaj manjka, kar pa se pri teh dizlih ne dogaja.

Lp,

Kot sem ?e nekje napisal, tle imate liter original Mazda olja po 15? z DDV (pri naro?ilu 5L je dostava brezpla?na):

http://www.motornoolje.com/index.php?page=...=1&Itemid=1

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CD (DPF) motorji - pove?evanje olja
Napisano

Pozdrav vsem skupaj!

Sem lastnik Mazde5 (143 TXPlus) cca. tri mesece - prevo?enih 6.000 km. To je v bistvu moja prva Mazda. Po pregledu foruma sem opazil to temo in tudi sam ?el pregledati nivo olja (prvi? od nakupa). Servis na 1000 km ni bi narejen saj je po besedah serviserja nepotreben - nekateri ga pripro?ajo, nekateri pa mislijo da je samo prodajni ?tos. Nivo olja je slab cm nad ?rko F - do X. ALi je to razlog za skrb? Avto se uporablja predvsem za kratke relacije - 3-10 km - vsaki dan, no prej?nji teden je bila narejena relacija 500 km. ALi mislite da bom moral na menjavo olja ?e pred 20.000 prevo?enimi km? Na motorju je rumena nalepka kjer pi?e da je potrebno menjati olje ko pride nivo do X ali ga prekora?i. Upam na na vse najbolj?e saj sem z avtom zelo zadovoljen - najbolj?i avto kar sem jih imel zadnjih 10 let...

Jst bi na tvojem mestu, poleg primernega "ulaufanja" nove ma?ine, definitivno prvo menjavo naredu do 10.000km.

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje stranskih ogledal
Napisano

Vse pove naslov; namre?, kolikor pravijo, bi naj bilo gretje ogledal vklju?eno v elektri?ni paket. Kako vedeti, ali ga ima? oz ?e deluje?

Namre?, te dni je zjutraj ?e solidno sve?e in se mi ogledala zarosijo, vendar se v 10 min. vo?nje prakti?no ne odrosijo - sumim, da ni gretja ali pa ne deluje.

A ve kdo, kako najenostavneje preveriti?

Thx!

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakadilo pri v?igu M 6
Napisano

Verjetno bi znal bit, da je prej?nji dan preden si ugasnilmotor, nekaj ve? olja/nafte nekje potegnalo (ako je to mogo?e :ne vem: ). Sicer pa, lahko bi bilo, da je kak?na predgrelna sve?ka zatajila ali pa je ?e na koncu svoje ?iv. dobe :huh:

Sej v?asih vidi? tud razne nem?ke zmazke, k se jim pr ulaufanem motorju z riti pokadi, da je ?rno ko pred nevihto :P

A nimajo tega simptoma vsi novej?i dizli, da se vsake tolk orng ska?ljajo?

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

katero olje v m6 diesel (ni DPF)
Napisano

Poz!

za 10?/l se ?e da dobiti TXT-ja 5W40. Sicer pa imam samo v moji m3 benz. 10W60 (se ukvarjam z nabavo olja pa sem ga dobil za đabe) in morem re?t da je to to. Motor te?e ti?je, poraba je itaq tu tu, tro?i pa isto kot dexelia 5W40. To olje so mi na mojo ?eljo nalili noter na original mazdinem servisu in ni bilo nekih komplikacij. Avto je pogosta gnan do konca, zato mi tega olja ni ?al ker vem, da slu?i namenu.

Filtre, plo??ice ipd, naj ti nabavi nekdo, ki ?e ima kak?en po?ten rabat v kak?ni avto trgovini, pa raj njemu da? za kaki pir, pa pride? tut do 30% ceneje skoz. Kar na 150? materiala ni ve? tako malo.

lp, Ale?.

10W-60 je velik razpona za moje pojme (dost aditivov, ki poslab?ujejo trajnost oz. stabilnost olja > potrebne pogoste menjave), poleg tega to NI olje za CD motorje > 10W naj bi imel "predebel" sloj za turbine!!

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tko je tudi pri moji...

pogoj je seveda, da ne odpres vrata

Em, kater letnik je tvoja, Labi?

Sem pa pravkar na hitro testiral; dejansko gre SAMO voznikova ?ipa gor/dol ?e ene pol minute po tem, ko vzame? kontakt (pri meni lahko prej odpre? vrata ali tudi vzame? klju? iz kontaktne klju?avnice, ?e se ne motim). Ostale ?ipe o?itno ne palijo na to foro. No ja, vsaj nekaj.

?eprav tista varjanta, da zapre? ?ipe z daljincem, bi bla pa zlo dobra B) Sam verjetn bi blo to prekompliciran izvest na tem letniku. :whatever:

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ahoj,

Ne vem, ?e je ?e bla tema na?eta, sam ?e bi se to dal kak elegantno re?it, bi blo pa zlo uporabno.

Namre?, nonstop se mi dogaja, da ugasnem avto, preden zaprem / odprem ?ipe. Potem mi je pa sitno, klju? nazaj not, kontakt do kraja, pa pol ?ipe sem in tja.... <_<

Aja, M6 CD 2005, SPC.

PS: pri novej?ih VW dela tk, da ko zaklepa? avto, dr?i? dlje ?asa gumb zaklepanja, nakar za?ne zapirati ?ipe - podobno za odklepanje / odpiranje ?ip.

Dobr je tud pri Xsedosu (mi je Bo?tjan pokazu :P ), kjer deluje ?trom ?e 10 min po tem, ko vzame? klju?e ven (res bi lahk to pustil tud pri novej?ih modelih, gumpci japonski).

Bolje bi ?e blo, ?e bi ?lo z delnim kontaktom, kjer se tudi radio pri?ge; ?e bolje pa, ?e bi kr oboje deloval brez klju?a :rolleyes:

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cukanje
Napisano

A je kdo opazu cukanje pri dizlu - CD 136, okol 1300-1400 o/min, pri zelo rahlem pospe?evanju oz. skoraj enakomerni vo?nji (najbolj o?itno v 2 prestavi)?

Sicer zlo redko pride v slu?aj, obi?ajno pri kakem pol?jem premikanju v kolonah. :whatever:

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov radio za mazdo 6
Napisano

Pa ?e si ?e tko prijazen za nikar?en odgovor, potem pa mi povej kje naj najdem kako razbito mazdo, kajti gledal sem ?e na BOLHI, AVTO.NETU, DIREKT NA NAJDI.SI pa sem na?el le eno in ?e ta bi jo rad o?itno dal v vitrino in jo gledal do konca ?ivljenja, ker se na moje e-maile ne odziva.

Pa hvala.

Kot ti je Kaalman povedu, "na silo ne gre"!

?e bo kdo od foruma?ev kaj vedel, imel, ti bo ?e javil (sej bo verjetno tudi v njegovem interesu). Sicer pa je vsaka taka drobnarija lahko dolgotrajna, ?e sam ne more? popravit (zimprovizirat) zadeve.

Potrplenje je dobra vrlina!

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.