Skoči na vsebino
Katere zimske dimenzije pnevmatik
Napisano

Pozdravljeni

Ravnokar sem postal lastnik Mazde 6 CD143 letnik 2007, in me zanima katere dimenzije pnevmatik mi priporo?ate za zimo in katere za poletje.

Trenutno imam na avtu gume 205/55/R16 (zimske). Bi bilo mogo?e pametneje izbrati dimenzijo 195/65/R15 (seveda menjava plati??), ki so cenej?e? Nekateri priporo?ajo o?je gume za zimo?

Kaj pa dimenzija letnih gum?

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Mogo?e bo? rabu: 6x15 5x114.3 ET 50

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 CUKA
Napisano

Sej ni nujno, da je zani? ... mal jih bo treba spet nau?it kako naj pravilno delujejo.

Meni se zdi, da najbolj?e delujejo med 3 in 4 krpm. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5, 1,8
Napisano

Hvala za pomo?.

Samo za orentacijo za servis so na uradnem servisu hoteli 300?, meni se je to zdelo ogromno, kaj menite vi (olje, filtri, pregled klime) ?

eetaq! :aaaaa:

Ra?unaj na 100?, najve? 150?.

@yavarYe: moped?

?e najbolj?e peljat k nekomu, ki res obvlada Mazdojke (toplo priporo?am Avto Pelko d.o.o. - cene ugodne), sicer pa na?eloma bi rekel, da je potrebno menjat; filter za olje, filter za zrak, kabinski filter. Po potrebi pa; metlice brisalcev, v?igalne sve?ke, polnjenje klima naprave in menjavo hladilne teko?ine. ?e sem ?e kej pozabu naj pa experti napi?ejo. :bravo::jupiii:

Ma ti kar gre. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pozera mi strom nerealno
Napisano

hehhe,ok...morm pol najdt enga z voltmetrom...bom mal poklicu folk

Ma voltmetr bo? dwobu u Baumaxu za 3?, vzmi si adniga, k ti bo pr?u dwousti bwotou prow. Tistih 14V bo? ?i ja zmjiru, zatwu d n bo? ispou debil pred druzmi. Akumulator pej ima ?i itak grnciju, tkwu, d ga samwuo njese? ?je nzaj, nu ti daju druziga. ?prow pogladm, s mi zdi 60Ah numor?ku malwuo z taki avto. Sej je rjis benzinc, samo 2.0 m?ina je vsjelih velika. Si pogladow, ka?na je bla original, d nisi ti slu?ajno nbavu premajhniga?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

Sodelavec ima grenko izku?njo iz zadnjega meseca, tako da tudi pri Mazdi ni vse briljantno.

Kupil je M5 diesel, 4 leta stara, okrog 150 kkm, pri nas kupljena, redno servisirana na poobla??enem servisu, mislim, da okrog Trbovelj, preveril je celo DSK, vse OK. Vozi 2 tedna, 900km, spoka za na morje, pelje po dolenjki proti meji in kar naenkrat lu?ka DPF in napaka na elektroniki. Tip ugotovi, da lahko pokli?e Mazda MES, pa namesto, da mu po?ljejo pomo?, ga napotijo na neki Gama d.o.o baje v Bre?icah. Tja pokli?e in ugotovi, da ?e 15 let tam ni servisa in potem ga napotijo v Novo mesto Makoma. Tam testirajo avto, napaka za napako. Ugotovijo, da je bilo noter napa?no olje, ki ni za DPF, potem ?e te?ave s turbino in...

To, da je avto vrnil trgovcu itak ni za razlagat, gre pa za to, da se pregovorno dobre Mazdo zaserjejo s takimi napakami. Jasno je, da gleda zdej Octavio ali VW ali nekaj takega.

Za moje pojme bi morala MMS tolje nekaj ukrenit, najmanj kar je, povra?ilo stro?kov za nepotrebne poti, opravi?ilo, javni opomin poobla??encu, ?e ne ?e odvzem licence. :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor zunanje temperature + lu?ka za pas
Napisano

@Gustav: iste te?ave kot ti. Meni ka?e 16 °C. Pa to ne 1x. In to izklju?no samo takrat, ko je avto na soncu.

Lu?ka za zadnji desni pas pa mi gori zelena, tudi, ?e ni nikogar v avtu. Hecno.

Vidim, da ima? isto opremo. O?itno je serijsko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M6 1.8 2006
Napisano

Imajo ziher verige? :) Bojda so mu jermen menjali predno sem ga kupu :P No sej zato pa razmisljam da bi su do Pelkota :P Verjetno pri 250k v kolikor bo avto zdrzal toliko ne igral vloge ker tako ali tako ne bo vec nic vreden :jezicek:

Ni? ve? ne razmi?ljaj, te bo ?e pobralo. Pejdi h Pelkotu in konec. Pa potem 2 dni na dopust v hotel s ke?em, ki si ga pri?paral, ker nisi ?el na uradni servis. :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 me je pustila na cedilu :-(
Napisano

Va?no da ste re?li brez dodatnih stro?kov, ja na BordComputer se ni za zana?at, drugi? pa magari za vsak slu?aj ?e kak?no 5litrov kantico v prtlja?nik da bo ?e bolj zihr vo?nja. :jupiii::bravo:

A ni to zabava? Neke vrste ruleta, vozi?, vozi?, pa ti kar neko? in nekje zmanjka goriva. Potem pa pe? iskanje ?rpalke, ?top, telefon, prjalti, posebno, ?e je de? ali mraz ali pono?i. Lej, to je prava pustolov??ina in ?e bo? imel s sabo vedno rezervo, je nikoli ve? ne bo? do?ivel...

:vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 servis...
Napisano

Lj-okolica. Saj pravim, kot ka?e je potrebno narest velik servis... Za redne vem.

Pejdi h Pelkotu v Senico. Bil sem tam en teden nazaj. Velik servis 570 ?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

USB player za mazdo
Napisano

Js mam ?e enga vi?ka, ?e je mazda starej?a od 2005 (ima okrogle gumbe s ?tevilkami) pol je treba en kontakt apgrejdat, to je vse, ?layr se samo priklopi na ?e pripravljen konektor.

Tudi Bose?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

?e glede METABOND-a; kolikor sem uspel izvedeti, je edini, ki vsaj ?kode ne dela na motorju (zaradi sestavin), koliko je pa koristo od njega, pa lahko samo verjamemo proizvajal?evim izjavam :) Sicer sem ga tudi sam uporabil, 1x za motor, pa 2x za injektorje, pa recimo da se vsaj pri injektorjih pozimi malo pozna, da je enakomernej?i hladen tek motorja :rolleyes:

A si ga dal noter, ko si ?e napolnil olje do vrha, ali si zato manj olja dal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zvita Alu plati??a
Napisano

V?eraj sem odel svojo Mazdico v letno obuvalo in mi pri vulkanizerju re?ejo, da imam kar 2 Alu plati??i zviti in da jih moram jeseni dat v Kamnik (ne vem h komu) na ravnanje. Ne vem zakaj so mi jih sploh potem dali gor (pa sej to zdej ni va?no). :angry2:

Zanima me, kje in kako bi se dalo za to ravnanje plati?? zmenit in ?e je pametno, da ?akam do jeseni, glede na to da bom do takrat naklepal 20 kkm. Ali ja kak?en problem za le?aje? :huh:

Mere ne vem kak?ne so, so pa original od Mazde, gor so pa gume 205/55/16.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

A kdo ve, kje dobit metlico za zadnjega oz. katere so sploh vredu?

Jst sem menjaval gumico ?e 2x pa ni bilo ne vem kaj, potem sem pa ?e plastiko odlomil. Lih kar sem naro?il na ebay-u za 13.5 ? s po?tnino vred

ebay Mazda 6 SPC ta stara

?akam. :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.