Skoči na vsebino
vzig
Napisano

ma ta je prisu iz avta ki 100% preverjeno dela, pa ni niti ENKRAT vzgal z njim! :( tako da se bojim da ni frtajler

zgleda da res ne ostane drugega da se zunanjega probam

Pol ima? pa nekje prekinjen kontak na konektorjih, ki gredo na 'frtajler' (3 pa 6-pinski). Preveri ?e to.

P.S. vrni ta frtajer nazaj avto, ki dela pa probaj v?at, ?e ?e dela.

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vzig
Napisano

sem, zdaj je tretji notr. :( lih danes menjal. nevem kje naj se enega dobim sploh

A tretji ti dela?

Lej rabljen 'frtajler' je qrac, ker sam lahko ?aka? kdaj bo crknil. Po tolikih letih in km-jih so vsi pri koncu.

Re?itev je al nov (na ebay.de je 214? s po?tnino) al pa zunanja tuljava in zunanji v?ig (cca 100? in par ur dela). Jaz imam ?e en rabljen frtajler zame, ampak sem si dal raje zunanji v?ig, ker baje da pol ne crkne ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vzig
Napisano

...bom se iskro sprobal...

To ti bo dalo odgovor. Bolj?e je vgraditi zunanji v?ig in zunanjo tuljavo kot rabljen 'frtajler'.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vzig
Napisano

kaka je moznost da gre vzig 2x v dveh tednih...

?e vedno nisi povedal kako si prvotno re?il problem <_<

P.S. je mo?no :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vzig
Napisano

BOBI: vzig crknil. ...

Povej kako ste zrihtal? Drug frtajler al ste montiral zunanji v?ig?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vzig
Napisano

Frtajler? A ima iskro?

Frtajler! Bo treba drugega nabavit al pa montirat zunanji v?igalni modul in zunanjo tuljavo. :(

tak da ?e bo? rabil na?rte kako vezati na zunanjo v?ig. tuljavo in v?ig modul povej pa ti po?lem. :)

Od kje pa tebi to? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vzig
Napisano

mazduro sm danes ene 4x moral zaverglat.. PA NI V?GALA. :(

Frtajler? A ima iskro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

marda mx3
Napisano

'Ignition timing' je 10 +/- 1 st. ?e po nastavitvi v?iga ne bo delalo BP, ti je lahko kak?no sve?ko zjebal al kaj podobnega. Veliko sre?e.

post-245-1296028239_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

marda mx3
Napisano

Lahko da predv?ig zajebava, lahko je cev zraka, lahko je sve?ka, kabel, ...

A to te zajebava od za?etka menjave ali te je za?elo kasneje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plinske te?ave
Napisano

Vpra?anje je torej; ALI JE MO?NO DA MI ISTO?ASNO SRKA IN BENZ IN LPG??? :vskalo::ninja::aaaaa:

Obisk LPG majstra neizogiben!

P.S. ?e si na benz res po?timu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervni klju?
Napisano

Mo?no da ga ni pravilno vrezal, al ti vrata pa normalno odklepa in vergla avto? <_<

Vergla, vergla sam ne v?ge! Lahko, da facelift ima kodiran klju? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda2 CD68
Napisano

Ti se kr heci sam kakor zdele LPG dra?ijo kmal ne bo ve? sme?no :(

?e kupuje? nov avto je res vpra?anje kaj se spla?a

recimo Mazda 6 2,5 benz + LPG 170KM pride cca 500? ve? kot diesel 2,2 163KM - s tem denarjem se glih pokrije razlika v dra?jih servisih za diesla do 120.000km.

Po dana?njih cenah goriv na petrolu pride stro?ek na 120.000km

za 2,5 + LPG

po uradnih podatkih je me?ana poraba 8,5l/100km. Poraba LPG, ja je vsaj ?e pol litra ve? + minimalno ?e pol litra bencina na 100km.

Stro?ek je torej 8490? za LPG + 760? za benz = 9250?

2,2 diesel ima porabo 5,4l/100km kar pomeni stro?ek 7880?

Tole kar sem napisal ni kreganje ampak le kot informacija oziroma goli stro?kovni obra?un.

?e dela? veliko km in bi rad ?paral ne potrebuje? 2.5 motor (2.0, 1.8, ?ist dovolj...vsaj meni)

Razlika v porabi med navornikom in bencinarjem je pol cca 2L (?e nisem zasledil, da bi kdo napisal, da ima s 6ko povp. porabo 5,4L). Potem se tvoj ra?un obrne v prid LPG. In bistvena razlika je 'tveganje' drage okvare. Tu se navorniku lahko ra?unica ?ist z*ebe.

?e kupuje? nov avto je navornik ?ist OK, saj ima garancijo, pa tale forum (potem velja tudi moj zgornji hec)...?e pa kupuje? rabljenega s cca 120-150kkm pa nikoli ne bi kupil navornika - prerizi?na nalo?ba!

Moja draga je naredila v 6. letih 160kkm BP z navornikom. Ampak zdajle kupit tak avto...

P.S. se strinjam, da to ni kreganje ampak izmenjava mi?ljen, ?emur je forum tudi namenjen...poleg malo heca seveda :P sam da ni osebnih zamer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda2 CD68
Napisano

Tam ko si napisal malo dra?ji, prever, kolk je tisto "malo".

Lej stari ti to ne razume?...?parat je treba pa naj stane koker ho?e :P

P.S. navorniki prosim ne mi zamerit sramezljiv ...mal heca mora bit :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx3 armatura
Napisano

Pripravlam se na novi projekt moje mazde mx3 1.8 v6 :D in sicer me zanima ?e gdo ve ali pa?e armatura od mx3 letnika 94 v mx3 letnik 92?? in ?e koliko je to delo zakomplicirano?? :D:bravo:

A je novej?a lep?a :harhar:

A ti je pasal 94 'frtajler'?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev ventilov na Mazdi 3 1.6 TX l 2005
Napisano

Imeli smo razpravo o nastavljanju ventilov na motorju mazde 3 1.6. Noben na forumu ni vedel, ali je to res, ali ne. Nekdo je celo napisal, da je podatek o nastavljanju ventilov enakovreden bu?am. Vsi moderni motorji imajo samonastavljive ventile, ker le ti ne potrebujejo vzdr?evanja. Slike, ki sem jih na?el na internetu ka?ejo na to, da so samonastvaljivi.

Ne morem verjeti, da se je mazda odlo?ila za re?itev, ki je skoraj predpotopna. Zadnji avtomobil, katerega sem imel s takimi ventili, je bila zastava 101, leta 1975.

Veselilo bi me, ?e prilepi? kako sliko, ki dokazuje to izjemo med motorji . Preprosto ne morem verjeti, da se je mazda s tako re?itvijo tehnolo?ko vrnila nekaj desetletij nazaj, ki je za tiste ?ase bila seveda napredna v primerjavi z klasi?nimi dro?niki na fi?kotu.

Meni je pred ve? kot dvemi leti LPG majster rekel, da imajo nove mazde klasi?ne ventile zaradi ve?je zanesljivosti. Pri LPG-ju so ve?je temeperaturne razlike, (materijal se ve? razteza/kr?i), zato je potrebno '?telanje' ventilov na cca 50-70kkm. Baje, da to zna vsak, ki je ?raufal fi?ke, yuge, ... in ima slabo uro cajta :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 l. 2004
Napisano

Ma, ?e gredo samo take malenkosti, kot je en ventil, pri skoraj 200 kkm, potem to res ni nobene panike... <_<

Ma sej je ?koda ?asa razlagat - so pa? privo??ljivci, ki o?itno u?ivajo, da ma kdo probleme, ?e pa so to diesli se jim pa ?e toliko bolj svetijo u?ki. :harhar:

Pa sej gre za isto znamko gad dammit...

Pa sej je"njihova" rubrika tudi polna "?raufanja". :harhar::hudicek:

Se opravi?ujem vsem, ni bilo zlonamerno sramezljiv ?e vam bo kaj la?je: meni je pred dnevi za?ela svetiti lu?ka za ABS pa ventilator se mi ne vklaplja :( .

P.S. Glede Yavar-ja pa mislim, da ?e bi se specializiral za navornike, bi pridobili vsi: foruma?i in on :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 l. 2004
Napisano

Pi*za spla?a se za?et ?raufat navornike...posla kokr ?e?...Yavar a vzame? vajenca :ne vem:

P.S. Sorry za OT. Upam, da ?imprej re?i? :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mxe
Napisano

ja oznaka je prava sam dobit hudi?a........... sm ?eu na avto odpad upra?at ki se bavi samo z japonci pa ni mel ni?........ pa baje da pa?e tut od xedos9-ke v? tut gor.... je to res??

Lej, ?e si pogledal na frtjaler in gor pi?e TOT57071 potem pa?e vsak s to oznako! Te so imeli Xedos, 626, MX-6, MX-3, Ford Probe vsi zgodnih letnikov (cca 91-94).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mxe
Napisano

a mogo?e pa?e od forda probe v6 gor???? sm neki zaslediu na e-bayu :huh:

Pa?e samo so trije tipi. Preveri oznako na tvojem (mislim da je TOT57071) in potem takega i??i. Pa veliko sre?e pri nakupu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.