Skoči na vsebino
sol
Napisano

Ja saj te razumem. Ampak sem pa presene?en, da se potem eno z drugim tepe (ali podma?e? s Krown oljem ali pa gre? parikrat na pranje podvozja). :blush: Vseeno podalj?a ?ivljenjsko dobo pleha in se najbr? spla?a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sol
Napisano

:vskalo::vskalo: le kaj bojo o tem povedali primorci ko slano vodo ve?x nosi po luftu :)

No no, iz primorske se spla?a kupiti avto, ne vidijo soli. Sploh iz Pirana. :hudicek:

Jo?a tole mi je malo hecno, saj uno olje po?kropi tudi v notranjost pragu. Kar je od zunaj je pa tako ali tako za??iten in bo? tudi z wapom ko bo? ?prical pod avto spral. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sol
Napisano

Kukr ?e?. ?kodovalo ne bo. Jaz sem ravno pol ure nazaj doma sam opral avto, da bo za nekaj dni mogo?e mogo?e ?ist. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sol
Napisano

- tovarni?ko, kjer je mazda med najSLAB?ImI!

Ne to nasploh Japonci so dosti slabi pri tem.

Zapelje? v avtomatsko pralnico dopla?a? za pranje podvozja in si dosti bolj miren. Sam sicer ro?no perem avto doma ampak tiste 2-3x letno pozimi ali pa na spomlad se pa spla?a pomoje zapeljati ?e v avtomatsko pralnico. Sploh zdajle ko je bilo ves ?as v minusu na avtu pa soli za celo dvorano kosila skuhat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Symon, js mam ?e tole zadevo ;)

http://www.ebay.co.uk/itm/Mazda-17-pins-OB...=item256896d92a

BTW, zanimivo je pa tut to, da ma father na BJ-jki diesel isti konektor kot js na BA (diagnosis)

?e ni nek univerzalen ampak specifi?en za znamke je vedno sranje. Daj preveri na kateri COM port ima? priklopljeno in nastavi v software. To sem imel z Nissanovim Consultom take te?ave. Potem je ?e vpra?anje, ?e software dojema tak kabel.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Jaooo Deeyan a si res tako neroden?? :vskalo:Kako ti sploh uspe fizi?no priklopiti OBD scaner na tole? Zdaj pa ?e pojdi pogledati kaj pi?e na pokrov?ku tega priklopa. DIAGNOSIS a ne? Ne OBDII? Vem ker imamo Mazdo letnik 97 in ima isti priklop. In si ne predstavljam kako bom fizi?no sparil tale tvoj konektor in OBDII konektor, ki je tak:

Objavljena slika

Objavljena slika

Za brezveze ?aka? na drugo verzijo prijatelj. Ti nima? OBDII priklopa. Je lahko 100x motor letnik 97 ali pa ?koljka in napeljava, zaenkrat ti slabo ka?e. Ker sem ?el prav ?e enkrat preveriti in ga nisem in nisem mogel vtakniti noter. :P Se pa prav spomnim, da sem enkrat celo po spodnjih navodilih z markom pregledal napake in jih odpravil.

Evo ti. Ti lahko napake bere? takole:

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Tule ima? ?e enkrat ista navodila malo ob?irneje z vsemi kodami. To je ?al vse kar lahko naredi? pa ?e pokupi? vse OBD2 skenerje na ebayu. Pa ?e to mogo?e bolje, ?e gre? k kakemu ?tromarju, da ti tole pregleda, da ne bo? ?e kaj skuril. ?al. :rozico:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Yup. Enota je malo druga?na kot moja (barve pa moja je celo 1,4), CD pa isti. Saj ?e mene vpra?ate to dela itak en proizvajalec potem so pa samo drugi distributerji in ?minka. Oziroma so s?asoma razlike le v verzijah.

Tale je moja verzija, mislim da je ?e prodajalec isti. In glede na to, da 1,4 dela brez te?av bi mogla tudi 1,5 kve?jemu laufati ?e bolje ali pa mogo?e hitreje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Ja verjetno res ?eprav s to verzijo s kablom nimam izku?enj. No la?em, imam za Nissana (consult) in je ponavadi treba COM port nastaviti, ostalo potem zalaufa. Pri bluetooth samo doda? napravo. V bistvu je oboje dosti trotlzihr. Najeda le dejstvo, da uni kitajski epadi z androidom nimajo bluetootha. :vskalo:

Novej?e je ponavadi bolj?e. Imajo ve? podpore, manj hro??ev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Pizda je drag tale. :harhar:

Ima? prav OBD bluetooth vmesnik, ne da rabi? kaj s temi kabli ?arat. Klik

Software za Androida je naprimer Torque, za PC je Scanmaster ELM. Bere? vse parametre + napake ter jih bri?e?. Za u?enje teh zadev pa? rabi? original opremo. OBD standard je namenjen temu, da vsak mehanik lahko z univerzalnim skenerjem ugotovi kaj je na avtu narobe. Vsaka znamka ima pa potem ?e svoje fore in programsko opremo.

Deeyan pa si ti zih, da ima? sploh OBD2 standard, da nima? OBD1? Kateri letnik avta ima?. Od Mitja Silvia S14a je letnik 99 in ne vem kako so pri Nissanu to spravili ?ez ampak ?e nima tega standarda. :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Moj bluetooth sam zazna avto. Nobenih te?av ?e nisem imel tako, da ne bi rekel, da je kvaliteta vpra?ljiva. Prednost je, da ni kabla, lahko ima? kar priklopljeno. In ja, ?e z mobitelom ima? dobesedno dodatne ?tev?ke, podatke o avtu in spotoma pogleda?, ?e bi se ti pri?gala kaka lu?ka. Prenosnika pa? nima vsak v avtu ves ?as.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava tesnil motorja na RX8
Napisano

Ja na Mazda servisu, ko za?ne izgubljati mo? (slabo tesnijo tesnila) menjajo motor, saj vidite, da imajo skoraj vse na avto.net menjane motorje.

Sirius prav razume?, motor dobesedno dozira olje v komoro, ravno z namenom podmazovanja. Vseeno prej ali slej te tesnila grejo rakom ?vi?gati. V tujini je menjavanje dosti bolj znano (kak?ni Angle?i), nasploh je pa rotacijski motor bolj ali manj bav-bav, ki se ga ve?ina ne upa lotiti. Tako, da Mitja kapo dol, da bo? za?el rihtati te stroje. Mogo?e bi kasneje pre?altal na kako RX-7 turbo, mogo?e celo FC? :rolleyes:

Mimogre ali sem se nau?il lep?e ?altati ali pa se menjalnik res lep?e ?alta. :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri OBD senzor kupiti...
Napisano

Tale bluetooth sem jaz iz UK naro?il in dela super. Sem ga pa res takoj spravil v promet. Potem rabi? ?e kak Android mobitel in nalo?i? nek program, ki baje dela super. Jaz sem na laptopu imel (imam ?e) ScanMaster-ELM, ki sem ga s te?avo dobil celega na nekem torrentu. :blush:

Za remap je pa najbr? odvisno samo od programov. Za Renaulte imamo Fastchip RStuner, pravzaprav sta vmesnik in program za to. Potem pa samo kupi? mapo za dolo?en avto in jo nalo?i?. Samo ve?inoma so mape le za renault Sport modele (Clio, Megane, Twingo, Laguna) in nekaj ostalih. sramezljiv V glavnem zame je bila in sem zadovoljen. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ravnanje avta -
Napisano

A optiko se da nastaviti? Avto se pelje naravnost? Potem ne rabi? (nujno) ravnalne mize. Ne za take drobnarije, razen, ?e bi rad imel nov avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.