jst sem iz tolmina, ?ez teden pa ve? ali manj v lj., ker sm ?e ?tudent :mi pijemoo:
Sm bil danes na servisu v BTC-ju, pa mi je tam ta glavn od serviserjev reku, da je verjetno kriv tranzistor, ki se nahaja v razdelilcu...baje da se rad kvari pri teh avtomobilih.Tko de drug teden enkrat, ko prinese tester za ta model, grem ?e enkrat tja pogledat pa prklopmo...upam da kaj poka?e.
Glede vbrizga je tako: 4-to?kovni injection (4 injektorji),mislem de nikjer ne pi?e efi. Namre? ta mazda je 323 karavan, l.93 in tako injection zgleda malo druga?e kot pri 323F l,90,91. Bi se pa vseeno priporo?al za tist modul v?iga...?e bo? upal ki zrihtat.
Povej ?e prosim kako probam ?e vakuum dela pravilno ter kako preverim tist motor?k, glede na to da verjetno ni efi.
Lambda sonda ni kriva, ker mazda v primeru okvare lambde sonde v ra?unalnik daje podatke po defaultu in bi moral motor delat normalno, le z vi?jo porabo.
glede cevk je tako...videti ni nic preluknjanega, tudi cev ki vodi od filtra zraka do injectiona je videti da dobro tesni (v nasprotnem primeru avtomobil ?udno dela ?e pod minimumom). Cevke za bencin so dobre, tudi pritisk bencina do filtra za bencin je zadosten. Ostale cevke so pa samo za odvajanje emisij v posodo na zgornji desni strani pod havbo, ?e se ne motim in ne vplivajo preve? na delovanje motorja...(o.p.popravi ?e se motim). Drugih cevk nisem zasledil.
Lambdo sondo sem poskusil odklopiti (pri konektorju), ucinka pa ni bilo videti. Avtomobil ravno tako ni hotel na obrate s sklopljeno lambo sondo...mogoce je ravno to tezava, saj ob odklopu ni bilo razlike in tako lahko da lamba sonda res ne deluje. KAJ MENI? TI? Je ?e kak?en drug na?in za preverjanje delovanja lambde sonde?
kable sem ze poskusal zamenjati, pa ni bilo ucinka. Ostaneta se pravi se razdelilec ter modul vziga...vendar...kaj in kje pa sploh je modul vziga. Prosim za odgovor. Hvala
Imam mazdo 323 wagon, tip motorja b6 (enak kot v sedankah, injection), letnik 1993. Prevozenih ima cca. 140.000km, od sem jih 10.000 prevozil sam, saj sem jo kupil pri 130.000 km. Do sedaj je delala super, kar naenkrat pa je nastala tezava, in sicer:motor noce zvezno pospesevati. Do cca. 4000 obr/min dela povsem lepo in brez napak, tudi minimum je povsem normalen in zmeren voznik sploh ne bi zaznal napake, nekje pri 4000 in vse do 6000 in vec obr/min pa motor trokira ter cuka ne glede na prestavo ter hitrost. Enako se zgodi, v prostem teku, ko pritisnes na plin do konca. Do 4000 normalno, nad 4000 obratov pa v prostem teku sploh noce...kar trokira. V prostem teku se zavrti na koncne obrate samo v primeru, da drzimo stopalko za plin nekje na tretjini, v kolikor pa takoj zatem pohodimo plin do konca, avto ponovno zatrokira ter obrati so ponovno na 4000. Upam da mi lahko kdo pomaga...za dodatne informacije sem na voljo
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Najprej hvala za razlago
jst sem iz tolmina, ?ez teden pa ve? ali manj v lj., ker sm ?e ?tudent
:mi pijemoo: 
Sm bil danes na servisu v BTC-ju, pa mi je tam ta glavn od serviserjev reku, da je verjetno kriv tranzistor, ki se nahaja v razdelilcu...baje da se rad kvari pri teh avtomobilih.Tko de drug teden enkrat, ko prinese tester za ta model, grem ?e enkrat tja pogledat pa prklopmo...upam da kaj poka?e.
Glede vbrizga je tako: 4-to?kovni injection (4 injektorji),mislem de nikjer ne pi?e efi. Namre? ta mazda je 323 karavan, l.93 in tako injection zgleda malo druga?e kot pri 323F l,90,91. Bi se pa vseeno priporo?al za tist modul v?iga...?e bo? upal ki zrihtat.
Povej ?e prosim kako probam ?e vakuum dela pravilno ter kako preverim tist motor?k, glede na to da verjetno ni efi.
Lambda sonda ni kriva, ker mazda v primeru okvare lambde sonde v ra?unalnik daje podatke po defaultu in bi moral motor delat normalno, le z vi?jo porabo.
mejte se
mazda 323 karavan
honda civic 1.6 130hp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani