Skoči na vsebino

Zadnje case se mi dogaja, da je avto obcasno kar tezko lepo mirno vozit pri konstantni hitrosti. Recimo, ko vozis po ravnino za nekom in cisto rahlo pritiskas na plin. Ce vozis tako pri cca. 2500rpm v 2 ali 3 prestavi obcasno obrati zanihajo in avto malo cukne (obrati padejo na 2300 in potem skocijo nazaj na 2500). V kolikor pospesujes ali vozis z malo vec gasa, ni nobenega problema.

Prav tako pa se obcasno (ne vedno!) isti dogaja v prostem teku. Obrati so lepo na cca 700 potem pa kar zanihajo za 100 in cuti se, da masina potrese.

Se komu sanja sanja kaj bi lahko bilo? Avto je bil ravnokar na rednem servisu kjer so bili menjani vsi filtri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

Pozdravljeni,

Da ne odpiram nove teme vezano na xenon... Imam Mazdo 6 GH letnik 2008. Problem imam z levo xenon ?arnico na voznikovi strani saj se mi med vo?njo kar sama od sebe ugasne. Ko dam iz AUTO funkcije na pozicijske lu?i in nazaj na AUTO se spet vklopi in sveti. Mislim da po enih 10-15minutah vo?nje umre. Za?elo se mi je dogajat pogostoje. Nekaj ?asa je bil mir. Snel sem pokrov?ek lu?i ter malo potipal kable in jih razrahljal. Nisem ?e stestiral spremembe.

Ali je imel kdo podobne izku?nje ter kako je re?il?

Lepa hvala vnaprej!

Alen

Sem imel isti simptome ..... menjal obe in sedaj je mir. Tako kot je Boss napisal, menji obe zarnici pa bo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ocitno me imajo te lucke rade. Od zadnjega javljanja je bil mir, sedaj pa so se mi prizgale v petek ... potem ugasnile in se danes zopet prizgale ..... pa zopet ugasnile in zopet prizgale (ko so se prizgale je bila vedno voznja po makedamu)  :vskalo:

Predvidevam, da bodo jutri na poti do LJ ugasnile potem pa, da vidim koliko casa bo mir. Mogoce bo res pocas cas, da se tole malo preveri  :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdravo

Danes se peljem proti Ljubjani, ko opazim da v levih ovinkih nekaj ropota pri levi (voznikovi) gumi. Zadeva je konkretno cudno zato me zanima, ce se komu vsak okvirno sanja kaj bi lahko bilo.

Kaksni so znaki:

* v ostrih desnih ovinkih vcasih (ja ne vedno) na polno neki podrsa (slisi se kot da bi zavore na polno zadrgnile)

* vcasih se pedal za zavoro pri zaviranju kar ugresne za nekaj cm in potem skoci nazaj (nekako kot ko se vklopi ABS). To se dogaja tudi pri manjsih hitrostih in pocasnem zaviranju.

* najbolj zanimiva pa je, da obcasno ko pospesujes (tam od 50 pa do 70 km/h) stevec za hitrost tko zaniha na dol in gre nazaj gor ceprav se hitrost ne spremeni.

Naceloma sam mislim kak ABS senzor ampak ne razlozi ropota. Lezaj je bil menjan dobre pol leta nazaj pa nekako ne razlozi tezav z zavorami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jutranje matranje - oz. avto te?ko kresne
Napisano

Avto je zunaj pod nadstre?kom (se pravi pod streho) in za??iten iz 2 strani.

Avto slabo v?ge, nekako vergla. Potem ko v?ge in po prvih obratih je vse ok.

Bom jutri probal posnet (sem ?e zadnji? probal, ampak je takrat lepo v?gal ) in se bo najbolje videlo in sli?alo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Akumulator lahko polnem....samo mi je ?udno zakaj bi potem ko provozim 1 km normalno v?gal

ka?lja samo takoj po v?igu (toliko da da? malo gas) potem je vse ok, tudi med vo?njo deluje vse ok (tudi ?tandgas)

grelne sve?ke ne vem kdaj so bile / ?e sploh so bile menjane

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdravo

Zadnje ?aso, ko pritiska tale mraz imam probleme z v?iganjem svoje mazde (2008 2.0 dizel - 140 konji?ev).

Akumulator je bil menjan 14.10.2014, torej je dobre 2 leti star. Pa tudi mo?no dvomim, da bi bil akumulator ker te?ava se pojavi samo prvi?. Potem peljem tamalo v vrtec (cca. 1,5km) in ko grem iz vrtca avto v?ge normalno.

Kaj bi lahko bilo? Naftni filter? ?tarter? Ogrevalne sve?ke (al kaj ima dizel)?

Skrbi me da bo tole matranje pri v?iganju pokvarilo ?e kaj drugega ... predvsem dra?jega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

Jaz bom tudi moral menjat ?arnice (mi desna kar uga?a). Odkar sem kupil avto ?e niso bile menjane....prej pa tudi dvomim. Avto pa ima sedaj 260k km.

Bom pa menjal na naslednjem servisu (?ez 2k km) kar pri pelkotu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.