Skoči na vsebino
Mazda CX-5
Napisano

?io!

Moja mazdica je 175 awd z ro?nim menjalnikom.

Tudi jaz delam relativno kratke relacije in kak?nih problemov ni zaznati.  Pred cx5 sem vozil same benzince in prav zaradi ?navora? sem se tokrat odlo?il za dizla. Od 1500 obratov naprej ?e vle?e! Sicer pri ni?jih obratih je ?utiti turbo luknjo, pri vi?jih tega pa ni. Glavnem kombinacija navora iz konjev vle?e odli?no :prstgor: . Kar se ti?e porabe pa prvo leto je bila povpre?na letna poraba 7.1L/100, zdaj pa jo malo bolj stiskam in je cca. 7.2 do 7.3L/100km kar pa se mi zdi, da ni pretirana, ?e primerjamo na njeno te?o, awd in mo?jo.

Ker sem avanturist se zelo rad zapeljem tudi izven asfalta in awd opravlja dobro svojo funkcijo in ?e so dobre gume tudi v vi?jem snegu ni nobenih te?av. Lih 75cm zamet mi ni uspelo prebiti, ma sem se brez problema skopal ven. Tudi po blatni poti za vleko drv je ?lo ok. Po fanj razritih makadamskih poteh (tudi ve?je luknje in kanali) pa sploh ni nobenih te?av. Glavnem gre. Edino je potrebno paziti, da ne kje nasede?, ker verjetno bi polomil plasti?ne pokrove oz. za??ito podvozja. 

Glavnem sem zadovoljen!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo alu platišča
Napisano

?e moja izku?nja. Preko neta sem naro?il dodatna alu plati??a in pri dobavi je bil en paket potol?en. Pa? takrat nisem bil pozoren in na koncu se je izkazalo, da noter je bila zelo zvita in potol?ena alu. feltna. Zaradi x y... razlogov pa reklamacije mi niso hoteli priznali :angry2: . Ful cul reklama za to betego. 

Potem pa sem se obrnil na firmo v Kamniku in za cca. 20? + ddv, so mi plati??e lepo poravnali. Zdaj lepo te?e in popravila sploh ni videti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

za??ita proti glodalcem - pomo? pri vezavi
Napisano

Ma jaz nebi kompliciral. Zvezal bi direkt za + od baterije in takoj zraven bi dal varovalko in stikalo za ON/OFF vf zvo?nika.

lp

Tako bi jaz zvezal: http://www.ampire.de/ampire_en/prodpic/AMPIRE-Marten-defence-for-motor-vehicles-12-15-V-DC-M186_b_1.JPG

Verjetno bi lahko Terminal 15 priklopil na + 12V za on in - je za off oz. lih obratno.

Nisem pa siguren.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GH BOSE problem...
Napisano

Saj to je to, rad bi naredo adapter kabel.

Ne potrebuje? nobenega adapter kabla. Kot je YavarYe napisal, pred konektorjem precvikaj ?i?ke in jih pravilno pove?i ter zacini. Prej ko pove?e? da? vmes bu?irke (oz. samoskr?ne spojke).

Vse skupaj je zelo enostavno.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

hmmm... relacijsko dejansko ni prihranka oziroma ni razlike med Skyactive motorjem in predhodnikom, kar sva z Juresom na primerjalnem testu tudi dejansko sprobala

mestno vo?njo pa nisva testirala ampak tam bi pa znalo bii zaradi i-Stop in i-Eloop systemov nekaj prihranka.

verjetno se kaj dosti na tem podro?ju ne da ve? storiti brez uporabe hibridnih sistemov ampak to je pa ?e druga zgodba...

Edina razlika, ki sem jo opazil je ta, da Skyactiv cx-5 CD175 povpre?no porabi dober liter manj kot cx-7 CD173 :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in zapacan filter trdih delcev
Napisano

Sorry sem mislil, da na Bossa replicira?. Ja za novo je pa res mal malo 180km, razen ?e je re?im vo?nje tak?!?

Ne vem, je pa res, da so mi zamenjali senzor izpu?nih plinov (vpoklic preventivna menjava) in nadgradili program. Lahko je to krivo?!

Ta tank imam trenutno porabo po BC-ju 7,7 l/100km ampak na AC leti :punk: ...

Prej?nji pa je bil izra?unan 6.97 normalne vo?nje.

Nivo olja pa je malenkost nad normalnim.

Bo?!

Sorry, ker sem se priklju?il v to temo od M6

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in zapacan filter trdih delcev
Napisano

Zakaj prepogosta? Sej jo vozi? po mestu. Jaz sem ve?ino na AC in relaciji pa sem nekje na 160-200km za regeneracijo. Ja ko je bil pa avto nov se je pa regeneracija izvajala nekej med 220-250km. Tako, da po mojem je pri tebi podobno in ko bo? ?el na eno relacijo bo? verjetno nekje na teh kilometrih kot sem trenutno sam.

Pri moji cx sem opazil, da je zdaj regeneracija pri 180 km in traja 18 km. Imam pa v? al manj AC od 130-170km/h.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume CX-5
Napisano

ej ma ti si kupil kao SUV pa se boji? makadama? moje so vsak dan s 3.0 na makadamu

Itak. Vozim se samo po novem gladkem asfaltu :jezicek: Tam pa tam slu?ajno zavijem na kak zelo nizek plo?nik :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume CX-5
Napisano

Obe gumi so na notranji in zunanji strani obrabljeni...kot bi bile premalo polne. Evo fotke

prednja1

prednja2

Tako je pa zadnja...

zadnja guma

Upam, da je vidna razlika...

Lp

So mi pa tudi na Mazdi rekli da se veliko so zdrzale....bojim se kakega zdrsljaja v ovinku v zimskih razmerah in nebi rad riskiral sebe in avta....

Moje sprednje so obrabljene malo manj, ker sem jih obrnil.

Zadnje pa so OK.

Na suhem dr?ijo super, na mokrem pa po omejitvah. ?e je sneg pa stem profilom ne bi rad testiral :blink: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume CX-5
Napisano

?io!

Moje so tudi take in sprednje na notranji ter zunanji strani so obrabljene. Sem pa jih pri cca. 12k km zamenjal/obrnil spredi/zadi. Mislim, da to ni kriva optika ampak kvaliteta gume.

Zdaj imam gor Dunlop SP WinterSport 4D in me prav zanima, ?e jih bo tako pobralo.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 BOSE ne dela
Napisano

A ima kdo enak oja?evalec, da bi probal moj oja?evalec priklopit, ker imam ob?utek, da ni kriv oja?evalec....

Seveda za kak?en sixpack ;)

?udna zadeva.

Predlagam ti, da odpre? temo na tem forumu. Mogo?e ti bo kdo pomagal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 BOSE ne dela
Napisano

Sodec po tem da je input ok ( zvocnik dela bp brez frsterkerja) sumim napajanje frsterkerja. Zato sem napisal naj proba posebej peljat napajanje

A si ti kake dodatke dodajal v avto?

Ja input je sli?ati ok, ma iz radija pride tudi kak drugi signal oz. vodnik. Morda tudi napajanje je problem?!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 BOSE ne dela
Napisano

kdo ve kaj bi bil vzrok?

Poskusil tudi z drugim oja?evalcem in zadeva je ista.

S tem da mi v?asih za?ne nabijat tudi ko imam radio ugasnjen...

Hm... zanimivo ?zmeden? , kaj pa ?e je okvara radia?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bose sistem nagaja M6
Napisano

Ti priporo?am, da raje poskusi dobil enga rtv majstra, mogo?e je samo kak?en hladen spoj za pocinit alpa prebit kak?en kondenzator... Mu da? par ? in bo stvar ?pilala :punk:

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 III USB problem
Napisano

In zakaj ne, ker namrec obstaja...

Zna biti tudi glede na raven opreme z gos ali brez? Sta avta enaka na opremi?

Moja je cx5 revolution navi.

Eh, to bi moralo biti enako tudi pri novi M6.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 III USB problem
Napisano

ojoj, magari bi tukaj napisal moj post... Pri meni dela vse ok...

?e to sem prej pozabil napisati. Pri meni se zapomni, kaj je predvajal preden sem ugasnil avto. Ko ga ponovno v?gem (avto/radio) za?ne predvajati ravno tam, ko prej.

Jaz nimam nobenega problema.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka v prtlja?niku
Napisano

Stikalo je v klju?avnici, vsaj mislim...akumulator odklopi vsaj eno minuto, nastavitve od radia pa sr bodo na ?alost izgubile

Ni ?lo. Zgleda, da je izhod skurjen.

No, ena dobra lastnost je, da je med maso in + vodnikom 12V vedno prisotna, negativni vodnik - pa je speljan preko tega krmilnika (ki je zdaj skurjen).

Lu?ko pove?em z maso in deluje :prstgor:

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka v prtlja?niku
Napisano

Vse kar je na avtu elektrike, razen motorja in abs sistema je vezano na skupno centralo "body computer". Kot si zgoraj napisal ta modul meri obremenitev na izhodu, ti si z led trakom to obremenitev presegel in ti je centrala blokirala izhod. Podobno se je zgodilo kolegu na A3-ju ko je menjal ?arnice za osvetlitev registrske tablice, pa smo problem re?ili tako da smo stikalo od lu?i par krat pri?gali in ugasnili. Provaj zapret in odpret prtlja?nik par krat zaporedoma, da se stikalo spro?i. Mogo?e lahko re?i? problem tudi tako da za nekaj ?asa izklopi? akumulator, da se bo centrala resetirala. ?e vseto ne bo delovalo, ostane ?e samo tester kot re?itev...

Ja, se se mi je zdelo, da je bil izhod preobremenjen.

Ok, bom prabal ?e z odklopom akumulatorja. Koliko ?asa lahko pustim brez napetosti, se bojim, da bom resetiral ?e kake druge nastavitve?

A mogo?e ve?, kje je stikalo lu?ke v prtlja?niku?

tnx

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka v prtlja?niku
Napisano

preveri originalno ?arnico ?e je slu?ajno pregorela, med vezavo na led diode pa je ponavadi potrebna vezava upora.

Ne, vse je ok. LED trak je narejen za direktni priklop na 12V.

Na enih ameri?kih forumih sem na?el, da je problem v obremenitvi izhodnega modula za ?arnico. Ta modul je narejen za zelo majhne obremenitve (po mojem max. 5W, oz. samo za original ?arnico) jaz pa sem priklopil ene 3 W ve?. Mislim, da je ?el v P.M.

?uden sistem :blink: .

Ma, bom ?e na?el alternativno re?itev....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka v prtlja?niku
Napisano

Rabim pomo?.

V prtlja?niku sem prilimal led trak in priklopil na obstoje?o lu?ko v prtlja?niku. Pazljivo povezal in rezultat je, da ne gori led in ne original lu?ka. Preveril sem tudi vse varovalke in nobena ni skurjena. ?e pa pogledam napajanje na lu?ki je cca. 9v, kaj je premalo.

Je komu kaj znano?

Nekaj sem poguglu in na?el, da ta lu?ka ima nek nadzorni sistem?!

Hvala za pomo?!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poraba
Napisano

Jaz sem prej imel astro benz 1.6 16V 101 konj l2002 pa mi je na avtocesti pila pri hitrosti 130km/h z tempomatom 6.7L/100km. Povpre?je AC/mesto/pode?elje pa je bilo od 7,2 do 7,8.

Meni se zdi, da tvoja m3 kak liter preve? je ?ejna...

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 tresenje zunanjih ogledal
Napisano

Hmmm v bistvu mi to govori vodja servisa, serviser je moj kolega in ga poznam ze veliko let zato mu tudi zaupam a verjetno ima malo besede on pri tem. Bom poskusil na drugem servisu, hvala za mnenja. Aja...a se splaca doplacat tistih 480? in podaljsat garancijo iz 3 na 5 let?

Lp Primoz

A si bil mogo?e v Kromberku? Meni je tisti vodja betege tako antipati?en.... Ko je meni razkazoval cx7 in potem ?e cx5 sem imel ob?utek, da je primu boga za jajca.

Mogo?e pa se motim :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.