Skoči na vsebino
elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Z elm-jem gres lahko samo v elektroniko od motorja, razen pri fiat, lancia in alfa, ki imajo software fiatecuscan in z pomocjo elm327 lahko pregledas cel avto. Za vse ostale avte, pa gres lahko samo v elaktroniko od motorja, ne glede kaksen software uporabljas.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5 lambda sonda
Napisano

Na mazdi 5 od kolega je ?la po slabem lambdasonda. Avto je letnik 2008 motor pa je 2.0i, na original servisu stane sonda 385 eurov, od konkurence se jo ne dobi ker ima original sonda pet ?ic, tiste od konkurence pa imajo maksimum ?tiri ?ice. Zanima me ?e se da predelati sondo od konkurence da dela na omenjenem avtu ali je treba kupiti original?

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?udno obna?anje- cukanje, nemo?.....
Napisano

Priblizno en kilometer od moje hise je glavna tocilnica nafte in benzina za petrol in omw za celo slovenijo, pred slabim mesecem se jim je blokieala dozirna pumpa, ki me?a biodiesel, namesto dat 8%, je metala notri 28%, zato je v tem ovdobju dosti problemov z filtri pri dieslih. Zaeadi te napake se naredi sluz v filtru in ga zma?i...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Pozdravljen Jures&Co,

Imam enak problem z webastom na moji M6. Mislim, da se je tudi zaklenil, je original z dodatnim timerjem v notranjosti vozila.Kako zadevo odklenem?hvala za pomo? in lp

?e si iz mojih koncev, ti ga lahko jaz priklopim na tester in ti pogledam kaj je narobe...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 dizel in te?ave z DPF
Napisano

Predra?un je 4000 ?, ker sem pred mesecem dni ?e naletela v udorno jamo in zvila zadnjo feltno, ki jo bodo tudi zamenjali, pa seveda bodo zamenjali ?e olje in kar bo pri?lo delo... Zanimivo pa je, da sem bila 3.12. na tehni?nem in je ?lo vse skozi b.p.

Najbolj me zanima ali se temu glede na to, da sem kar naprej na servisu res ni dalo izogniti?

Izogniti se je verjetno dalo, ampak so ponavadi pooblasceni servisi nesposobni oziroma je njim v interes da do tega prife, tako da lahko na racun tega zivijo...Po moje je katalizator vredu, tebi je samo dpf zabilo, ce bi bil na tvojem mestu ga bi spraznil ven in preprogramiral elektroniko, da ne dela vec regeneracij in si z 300 evri resila problem za vedno kar se tice dpf-ja. Drugih vecjih problemov, pa tej motorji nimajo...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6-karavan: voda v vozilu
Napisano

Kolko se spomnem se vsa voda iz klime zbira pod sredinsko konzolo in je od tam speljana proti sovoznikovi strani. Ce pogledas pod armaturo na sovoznilovi strani bos videl kje gre cev skozi karoserijo na zunanjo stran. Tam odstranis plastio in z ?ico ??isti? odtok.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

egr ventil
Napisano

mogo?e veste kako je s tem pri Mazdi5, 2.0d, 110km, 2007 letnik?

Pri nivojesih avtih od letnika 2004, je treba poleg blindiranja se softwersko resit problem. Drugace gori lucka na armaturi.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 TOL?ENJE ?OB
Napisano

najdi nekoga ki ima lon?ke in jih priklopi na povratke od ?ob, pa bo? glede na koli?ino goriva ugotovil katera ?oba ne deluje pravilno...vsaj pri meni je pomagalo...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

egr ventil
Napisano

dej a ma kdo egr ventil za prodat sn gledav na e-bayu pa se kr dolg ?aka jest bi pa to rabu ?imprej!

hvala

aja mam pa m6 2.0 dizl 2003 l.

Ne delaj si stroskov, na letniku 2003 nimas senzorja na egr-ju...blindiraj ga in teraj dalje :)

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tester
Napisano

ima? kak?en link do kitajske kopije?

Ti ga lahko najdem, samo moras pazit da ti ga na carini ne zaplenijo...ce te zanima me kontaktiraj na ZS, pa ti bom vse razlozil.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tester
Napisano

Jaz imam univerzalni tester od delphi-ja in dela brez problema na starih sestkah. Ce pa isces kaj profesionalnega moras vzet kitajsko kopijo originalnega testerja ki te pride okrog 400 eur. Ali pa elm327, ki stane okrog 15 eur samo z njim lahlo pogledas samo napake v motorju.

Ce rabis tester samo za resit napako me lahko kontaktiras, sem vsak vikend v LJ.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tester
Napisano

kater tester mi priporo?ate kupt za mojo m6 ?zmeden?

Kaj bi rad delal z testerjem na avtu in kolko si pripravljen porabit?

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 TOL?ENJE ?OB
Napisano

da se nave?em na temo...

kje ste kupli nove ?obe? ker meni ?e tudi ena tol?e...

cena?

Jst sem jih kupil dve rabljeni na Vrhniki za 70 evrov po kosu...za enkrat so OK. Drugace se dobijo na ebayu tudi obnovljene za 200 evrov.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ave dpf pri mazdi 3
Napisano

ja ti danny pravi? katalizator stran ok sam to je ?e ne vem kera verzija kaj narest in jst se morm odlo?t med tolk variant sm mislu da dam in kat.ven in dpf pa preprogramerat avto sam pol pa eni pravjo da kadi 100 na uro na ne govorim kaj bi blo na tehni?nem :hohoho::hohoho:

Katalizator pusti notri, dpf vrzi ven in ce ti v racunalniku izklopijo regeneracijo ti avto ne bo nic kadil...kae se tice tehnicnega pa bos sol skozi...preverjeno! :hohoho:

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.