Skoči na vsebino
Mazda 6 Klima
Napisano

Pa saj sem jaz ugotovil da je mazdina klima za en kurc, vedno bo spreminajala temp glede na tvojo nastavitev in ne glede na temp prostora. Vedno da tam ene 5C manj od nastavljenega...se pravi da mora? dati na LO da res hladi kot rabi?. Glej cel film

Pa ?e nekaj ?e 2x pritisne? AC da izgine ECO je veliko mo?nej?a!

ma jaz jo  dam ro?no  na 15C, ventilator reguliram ro?no, kot po starem, pa je isto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Okej, se pravi da je  nekaj narobe. Toda kaj, ne vem. Plin je napolnjen. ?e dam da mi piha v obraz, zaprem vse lopute razen ene, na kateri merim izstopno temperaturo, se za spusti do 8C. Ko odprem ?e eno in ve?, se ta ne spusti pod 12..Kompresor dela, edino sklaplja ob?asno, verjetno ko ohladi kondenzator v notranjosti, ventilatorji delajo, filter kabine nov.. :ne vem:  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Eno vpra?anje: Mazda6, prva generacija. Eden od foruma?ev je dejal da klima pri teh avtomobilih ni bogvekaj. Ali je v avtu, ?e piha ventilator na max. stopinje na 15C, prijetno hladno ali se vseeno potite, govorim ko je 30C in ve?? Imam ob?utek da mi klima ne dela vredu. Plin je, kompresor laufa, ampak ni ob?utka hladu, nekaj ve? da dela. Samo ?e primerjam ?enin hyundai i30 ali pa slu?beni passat, katera ohladita avto tako, da se mora? malo manj oble?i v njemu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oznaka motorja - dizel
Napisano

Malo gledam injektorje po e-bayu, pa ne vem kateri motor imam, ali je rf5 ali rf7? Na motorju mi pi?e rf7j, samo v prilo?eni tabeli ni moje mo?i(89kW). Motor je disel, letnik 2007 DPF. Kako je s temi oznakami?

post-6207-0-19159800-1459353900_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

klenkanje motorja
Napisano

ja, to pa je ?e omembe vredno. V drugi temi sem bral da je 120? obnovljena ?oba z vra?ilom stare. BI zamenjal vse 4 in je mir ali je smielno menjat eno po eno? ?e nekaj: kateri tip motorja imam? 2007 letnik, z DPF, 2.0. rf7j ali rf5j?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

klenkanje motorja
Napisano

Bom verjetno kar mojstru Mazd zaupal situacijo in jo re?il, da ne bodo goreli kaki bati :) 

Opazil sem da je 0.3 l ve?ja poraba v pol leta, mislim da ne more? po tem videti kaj dosti, odvisno tudi od vo?nje.  Jo poresetiram in vidim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

klenkanje motorja
Napisano

sem popravil prvo sliko, je bila stara 1 teden. V 1. prestavi cuka med konstantnim gasom ja in tol?e, potem ne cuka ve?, ampak pa vseeno malo tol?e, ob?asno. Nisem ga nikoli resetiral ne, je pa redno menjano olje in filtri na 15kkm. Kje resetiram interval, a lahko kar s Forscanom?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Ja, sicer ne vem kateri pritisk je najbolj va?en, vem pa da se merijo pri ?tirih ?e se ne motim. Najve?je odstopanje je ponavadi res pri 35mpa. No jaz imam pri 35 vrednosti okoli 70 pa potem navzdol proti nuli.

Trenutno so vrednosti mislmi da za ene 10 ni?je, sem 1 tank nazaj, vliv en aditiv.

Tole so podatki od aprila lansko leto.

mi poveste katero verzijo programa imate, in-ali free, oz. crack? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Injektor za Mazdo 6 slabo dela
Napisano

Ja, pri prej?nji sem tudi jaz menjal enega izmed injektorjev, ki pa je spet kmalu spustil du?o. Zanimivo, ne vem ali samo pri Mazdi tile injektorji crkujejo kot po teko?em traku al kaj? Ali pa je denso firma bol za en k....

Verjemi da Denso zdr?i ?e najve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.