Skoči na vsebino
Olje nad maximum?!
Napisano

Merim olje. Ka?e malo nad polovico. Suvereno dolijem liter. ?ez ?as spet merim,pa ka?e nad maximum, torej ?ist do vrha merilnega dela oziroma vsaj 3mm nad maximum ?rto. A ga malo iz?rpam?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2004 1.6 pumpa
Napisano

Pozdravljeni,

avtomobil ?e dalj?i ?as piska in so na uradnem servisu danes ugotovili, naj bi se bencinska pumpa poslavljala. Original je 425 + delo.

Poznate kak?ne neoriginalne, ki so ok? Na eBayu vidim, da so tudi po 80e.

In pa h kateremu serviserju vozite avto, da je v redu in poceni(na uradnem je mislim da 50e/ura)?

Najlep?a hvala in lep pozdrav, Marko

Kako piska? Kot park senzor ali kako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar 2011/12 - nakup
Napisano

Jaz se vsak dan furam 100km z bencinko, 2.0i. Je sicer starej?i letnik,2006 ampak nad motorjem, porabo sploh in motornimi zmogljivostmi nimam pripomb. Pa tudi ne ko je avto full poln s kramo, deco, ?eno itd...klimo in se gre na morje ali podobno. lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD129 - Cena servisa na 100.000 km
Napisano

Zanima me koliko znese cena servisa za Mazdo 6 CD129 pri 100.000 km

Moram rec da tile serviserji mazda kradejo. Kozmos v LJ je vedno okoli 300 eur.

Poleg tega je tudi interval kratek 20.000 km. sam vceraj in danes sem nasopal 1500 km.

Pri ne poobla??encu okrog 100?. Seveda, ?e prinese? svoj mateiral(olje, oljni-zra?ni filter). lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po rednem servisu...
Napisano

Tak...po ?tudiranju literature in posvetu z nekaj znanci sem se pa le malce bolj natan?no zazrl v ma?ino (sej vem, bolj?e bi blo to ?e prej nardit :ninja: )

Prva stvar ko sem jo opazil je bla, da je manjkala ena izmed zaponk, ki dr?ita dol pokrov nad zra?nim filtrom. Pa sem za foro ?e malo bolj privzdignil pokrov in se je vse skup le ?e bolj stopnjevalo, ?e bolj je vibriralo in ?e bolj bobnelo. Na sre?o sem zaponko na?el spodaj pod filtrom, tako da sem ?e enkrat pregledal pokrov filtra in da sta obe zaponki na svojem mestu. Po nekaj 100 kilometrih se je vibriranje umirilo in tudi motor je za?el spet mirno presti...nebi si mislil da samo kje kaka mala sprememba v teh senzorjih lahko povzro?i tako razliko...

Drga? pa servis je bil samo filtrov pa olja (180k), tak da zgleda pa? niso tiste sponke dali gor oz. je dol padla.

Edino ni mi ?e ?isto jasno, ?e je suha kapaciteta oljnega tanka 5,5L oziroma ?e se zamenja 5L olja pri menjavi olja in filtra, zakaj so mi potem zamenjali samo slabe 4L...

Ker so mislili da imajo golfa 4 tdija v rokah, :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lu?ka za krajo
Napisano

Klju?a sta navadna, daljinca. Utripa ko avto zaklenem in grem iz njega oz dokler ne dam kontakta in kresnem. Takrat neha in ne utripa med vo?njo. Se pa katalog bolj nana?a na 2006 http://www.mazdausa.com/MusaWeb/pdf/manuals/2006Mazda6OM.pdf model in pravi:

Arming

The system is armed when the ignition
switch is turned from the ON to the ACC
position.
The security indicator light in the
instrument panel flashes every 2 seconds
until the system is disarmed.
Disarming
The system is disarmed when the ignition
switch is turned to the ON position with
the correct ignition key.
The security indicator light illuminates for
about 3 seconds and goes out

Menda je prav da to utripa dokler ga ne pri?gem. ?e bi utripala po ?tartu ali med vo?njo je potem neki narobe.
?va?ta, verjetno se je kaj popravilo samo po sebi glede na to da ta lu?ka prej sploh ni utripala...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lu?ka za krajo
Napisano

?ena mi je nekaj mrdala pa skakala ven in not iz avta pa je za?ela utripati lu?ka za krajo in sedaj hudi? na vgasne. V knjigi tako pi?e:

Lu?ka bo za?ela utripati v intervalih po 2 sekundi, ko je stikalo za v?ig je od polo?aja na ACC polo?aj in naprava za imobilizacijo se aktivira. Ugasne, ko bo na voljo stikalo za v?ig s pravega klju?a za v?ig v polo?aju ON. Tako je naprava za imobilizacijo onemogo?ena, lu?ka zasveti za 3 sekunde in nato ugasne.

Kako vgasnem hudi?a?  :angry2: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Verjetno odvisno od avta do avta, moja pri svojih 350.000km prov lepo pridno nabira km-je, brez ve?jih finan?nih izdatkov.  :)

Tule lepim Pelkov odgovor za Strelo;

Smo ze v drugih avtih opazili v posodici da je taka crna plesen na pokrovcku in posodi na vrhu.

Na?eloma to ni nic narobe samo zavorno teko?ino je priporocljivo zamenjati
lp
Simon Pelko

Tako tole izgleda(a je mogo?e to prah ker ti pokrov?ki baje niso neke cvetke in tudi redizajnirali so jih zaradi tega):

olje.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Danes malo kontroliral teko?ine in v zavornem olju imam neko umazanijo. Na pogled izgleda kot plesen ali nekaj takega. Pa ?e ta pokrov?ek posode zavornega olja se full nikak ne zapre. Kar neki preskakuje in se vrti. A bi mr S.P. vedo kaj o takih re?eh? lp. Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volan se sam obra?a (v desno)
Napisano

Malo nas obve??aj kako se bo servis odvijal in kak?na je re?itev... Nas je klele kar nekaj, ki imamo elektri?ni servo in lahko je samo vpra?anje ?asa kdaj bo kdo od ostalih naletel na to. Se mi pa zdi stra?no neresno od MAzde, da tole ne prizna kot serijsko napako (na tem forumu je bil v preteklosti nekdo z istim problemom), ker zadeva je dejansko lahko smrtno nevarne - mnogo bolj kot raznorazni tepihi, ki se baje podsvalkajo pod pedal za bremzo (Toyota).

Shit, a tud jaz imam volan, no tak volan?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podlo?ke
Napisano

Smotko tisto ?rnosivo zgoraj JE DIHTUNGA, ki jo pred privitjem rahlo nama?e? z oljem da laj?je zdrsne in da la?je zategne? vilter, na roke.

Leeegenda da smo taki med vami :blush::):):)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podlo?ke
Napisano

Filter ima dihtungo ?e zraven.

?ep karterja pa rabi bakreno ali aluminijasto.

Objavljena slika

Mann filter. Nobene dihtunge polek. Kaj pa zdaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podlo?ke
Napisano

Ima? prav.

Dvoumno vpra?anje, sem ?e v ?tartu hotu napisat ?e ima oljni filter pritrjen na karter, pa raje nisem.

Tak?na pa?teta je k se ga navije. Ni fixen.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podlo?ke
Napisano

nese? staro zravn pa ti dajo novo enako :) dobi? pa ?e celo v raznoraznih kmetijskih zadrugah :bravo:

Ma, kje imam ?as ?e ko mi to olje pa to menjava okrog zaradi podlo?ke laufati. No, mogo?e ?e kje potuhtam kake so. lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podlo?ke
Napisano

Zanima ?e so pri oljnem filterju,(konkretno pri moji makini) kake podlo?ke med tem in karterjem ker sem nekje sli?al da so neke in da je fajn novo dati pri menjavi filterja?

?e je pa kak?na je?

tnx

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.