Skoči na vsebino
Webasto pri Mazdi 6...
Napisano

Meni se pri okoli +3 in manj vedno vklopi, v?asih pa tudi pri kak?ni stopinji ve?, v?asih tudi ne... Tudi jaz ne znam podati prave formule tega v?iga, lahko pa povem, da je tudi uga?anje ?udno. Imam namre? ob?utek, da zelo pozno ugasne, saj je motor ?e zdavnaj segret, Webasto pa ?e kar dela...

V glavnem POJMA NIMAM! :ne vem:

Success is getting what U want, happiness is wanting what U get.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Servis?
Napisano

Pozdravljeni vsi fan-i Mazd!

Pred kratkim sem kupil svojo prvo Mazdo (Mazda 6 Sport Combi 136 CDH) in je SUPER! Prihajajo kilometri, pri katerih bo potrebno narediti naslednji servis (80.000km). Zanima me kak?ne izku?nje imate s servisi (uradnimi in neuradnimi). Sem iz LJ in ga mislim peljat na A-Cosmos. Predvsem zaradi tega , da bo vse uradno, ?imbolj profesionalno in zanesljivo... Se morda motim? Kak?ne so razlike med uradnimi servisi in neuradnimi servisi, predvsem v ceni in kvaliteti? H komu se spla?a vozit avto?

Prosim za nekaj nasvetov in mnenj glede servisov.

Hvala!

Pozdravljen med nami! :bravo:

Kar se te tematike ti?e je ?e ogromno napisanega na tem forumu. Malce poi??i po sorodnih temah in bo? dobil ve?ino informacij, ki te zanimajo. :)

V glavnem, u?ivaj z novo lepoti?ko :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 - servis 120k
Napisano

Ne vem kaj je zadnje ?ase s to Mazdo, ampak jaz nisem nikjer opazil da je ?ez no? pre?la v "premium" segment. Cene servisa so namre? podivjale, milsim da bi se mi bolj spla?alo servisirat kako me?ko kot pa 6-ko.

Dobil sem par predra?unov od poobla??enih servisev za veliki servis na 120.000km. Cena: cca 100EUR. Ker mi tresejo prednji diski, pa tudi plo??ice so boge, se to povzpne na cca. 1200EUR. :blink:

To ni normalno, vsaj meni ne. ?e pred ?asom je Labi tu gor pisal da je dal za enak servis 750EUR (sicer ima 120 jaz pa 136 razli?ico M6 dizla).

?al ne poznam nobenega neuradnega serviserja, ki bi imel izku?nje z Mazdo (za MB z okolico). Vsi ?raufajo Audije, VW, Renault itd, ko pa povem da imam Mazdo pa re?e "ja pridte okrog bomo vidli". Ja valjda, da se bo? u?il na mojem avtu, pol bom pa itak pristal pri poobla??enem... Aftermarket rezervni deli isto: klical sem okrog za zav. diske, na zalogi ni?, cena malenkost ni?ja od originalne, dobavni rok 3-4tedne!

Kak nasvet, priporo?ilo kakega dobrega mehanika v MB in okolica? In kam se obrnit za rezervne dele? Ali kaj drugega? Sam ne mi re?t naj sam po?raufam, ker ne znam :P

Tudi jaz sem na tem, da bo kmalu 120kkm. Pred cca. 14 dnevi sem na Gami v LJ vpra?al kak?na je cena, pa so mi rekli, da okrog 800?. :(

Imam pa tudi jaz ob?utek, da se zadeve sedaj konkretno dra?ijo :whatever: . Ko sem zadnji? menjal akumulator, sem zjutraj poklical po telefonu in so mi rekli, da je cena 65?, ko sem avto po slu?bi pripeljal in so mi ga zamenjali, mi pa na blagajni re?ejo nekaj ?ez 95? ?zmeden? . Ja normalno, da mi je padel mrak na o?i :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RX-8 in zamakanje lu?i
Napisano

Hm, treba bo met dost ke?a, da bojo mlade de?evale :whatever: . Bova mela pa zaradi dobre ohranjenosti, zaradi slabe konkurence ve? mo?nosti med starimi :hohoho: .

... in dobro ohranjenimi... mmmm, sem ZA :jupiii::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RX-8 in zamakanje lu?i
Napisano

Sej jest sem tud mislu, da jim je do tega da ko se avto vozi po cesti, da zgleda v redu, oziroma vsaj to da se stranki ponudi neka sprejemljiva re?itev ne pa da te ho?ejo nategnt. Samo kot ka?e ima pred pripadnostjo znamki prednost filozofija, da je treba bogate razvajene sin?ke ucuriti (jest mam to smolo, da zgledam 10 let mlaj?i kot sem, in potem me redkokdo jemlje resno in vedno padem v kategorijo razvajenega mulca, ?e me kdo ocenjuje na pogled).

He, he, te ?isto razumem, je pri meni podobno. Ampak glej, vzemi to s svetle plati. Ko bova very good looking 50-letnika bodo mlade kar de?evale... :hohoho::hohoho::hohoho:

Se opravi?ujem za OT

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RX-8 in zamakanje lu?i
Napisano

Glede na to, da je imelo tukaj http://www.rx8club.com/showthread.php?t=62150 toliko ljudi probleme je sigurno malo ve?ja napaka, kot pa da se to samo parim zgodi. Sicer pa ko sem svojo kupoval sem gledal pri Malgaju tudi sivo (ki jo ima zdaj owneR) in je bilo ravno po de?ju in je imela tista v lu?eh tudi kondenz (sicer veliko manj kot moja, ampak mela ga je).

Komplicirali pa so in so mi omenjali, da je neka gospa imela v levi lu?i tudi vodo in je bila 1,5 meseca iz garancije in da so jo colali........uboga mamka :whatever: .

Hja ne vem zakaj morajo celo lu? menjat, ?e v service bulletinu lepo pi?e da je samo to narobe. Se pravi zakaj bi dajal 300? za lu?i + najbr? njihov ?as, kar bo spet najbr? trajalo 4 ure = 100? = vse skupaj 400?, ?e je treba zamenjat samo tesnilo. Jest mam vse to narejen v maksimum eni uri z edinim stro?kom tesnila (to motam pa samo dobit in najbr? ni za oba tesnila stro?ek ve?ji kot 30?).

Se ?ist strinjam s tabo. Lahko jim pa ob priliki pove?, da RX-8 ni karjola za 1000? in da ?e bi kaj dali nase in na znamko, se ne bi tako obna?ali :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RX-8 in zamakanje lu?i
Napisano

Torej zadeva je slede?a. Pred kratkim sem kupil RX-8. Po prvemu ve?jemu de?ju se mi je za?ela v obeh lu?eh nabirat voda in s tem kondenz (v eni je bila voda ?e ko sem ga kupil in sem si rekel da bom to ?e po?timu).

Prej?nji teden peljem avto na redni servis v Gama center v BTC (ker sem tukaj bral, da so zelo OK) in jim omenim tudi lu?i in zamakanje. Ker je avto 3 mesece iz garancije mi pravijo, da zastonj menjave ne bo in da je vsaka lu? okrog 150?. Nekaj pojamram ?e o kulanci, pa pravijo da ni ?ans za garancijsko menjavo (preden sem ?el na servis sem se pozanimal glede te napake in je serijska napaka) in da bo treba pla?at. Ker se mi nikoli ne da preve? kregat, jim re?em naj lu?i pustijo. Okej za menjavo olja, oljnega filtra in sprednje parkirne ?arnice pla?am samo za storitev 3,5 delovne ure se pravi 100?. Rekli so da so mi pobrusili ?e zavorne plo??ice, ?eprav so mi zavore za?ele ?kripat ?e na poti domov (baje je tole s ?kripanjem tudi serijska napaka). Tko da ne vem a tile fantje delajo ekstremno po?asi al ne vem kaj, ampak o tem ni zdaj tema ampak o lu?eh in vodi.

Torej grem na net in najdem poro?ilo 09-014/07 http://www.finishlineperformance.com...14-07-1795.pdf kjer lepo pi?e da so delali slaba tesnila in da jih je treba zamenjat, ?e se pojavi napaka.

A je imel ?e kdo od lastnikov RX-8 tako te?avo in ali kdo ve kje naj bi dobil to tesnilo za lu?i?

No sicer imam za popravilo ?e alternativo, da zvrtam luknjo spodaj v lu? ali da poskusim nekako pokitat tesnilo.

Tkole pa zgleda zadeva, tisto spodaj ?rno je voda notri:

post-1230-1192449529_thumb.jpg

?e jim s ?em prepri?ljivim lahko doka?e?, da je to serijska napaka skoraj ne verjamem, da bi komplicirali zato ker je avto 3M iz garancije. Vsaj take so moje izku?nje. Je pa res, da se ob?uti, da ni ve? ?tefana... :whatever: Pa pojdi ?e na Cosmos in se tam pozanimaj. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Manjava xenon ?arnic na Mazdi 6
Napisano

Ma ja , saj ve? kako je to .... dr?i? v roki dve novi ?arnici, havba je odprta, lu?ke so na "dohvatu ruke", ampak je premal placa za roko notr stla?it... pol pa rata? rahlo jezen, ker v?asih si lahko pol avta sam popravil, danes moram pa menjavo ?arnic opravit na servisu :angry::angry:

Ja res je to glupo. Mam idejo. Moje roke so bistveno manj?e od tvojih :hohoho: in ?e ve? kako se to naredi, lahko to narediva konec tedna :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Manjava xenon ?arnic na Mazdi 6
Napisano

hm,,...a ?e ti povem da je lan na Rakitni Yavarye pogledu pod pokrov in reku da bi 2x dobr premislu ?e bi ?ou not tla?t xenon,..to kej pomaga?

ok,..sj vem da ne,..sam mi je dolgcajt :D

Se mi zdi, da je o tem neki ?e napisan v eni temi... Baje se da, ampak se ful zajebava?...

Po moje je najbolj? kar na servis peljat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon kit
Napisano

bojc, philips blue vision

ali osram cool blue (glede na to, da dolge ne uporabljas toliko in zivljenska doba ni pomembna)

aja, H1

Labi, hvala za info. Bom kupil in sporo?im kako izgleda. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon kit
Napisano

?ista traparija, pol ?e poblendat NE more? !!!

No ko smo ravno pri tej temi imam ?e jaz eno vpra?anje. Xenonke pri moji M so sicer v redu, moti pa me barva dolgih lu?i, ki je preve? rumena. Rad bi, da bi bila bolj bela oz. ?im bolj podobna xenonkam. Mogo?e kdo ve oz. ima kak?en nasvet katere ?arnice naj kupim, da bo zadeva ql?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Debata glede servisov in strank
Napisano

Pozdravljeni.

To je pa moja jubilejna 500 objava :jupiii:.

In ravno to lepo ?tevilko bom izkoristil za pohvalo. Nana?a se zopet na Gama center v BTC-ju. Zadnji? sem ?e v garanciji peljal svojo M6 na manj?e popravilo. Pri mo?nej?ih basih mi je prihajalo v sprednjih desnih vratih do zelo mote?ih vibracij. Kot vedno, je bil g. ?tefan zelo, zelo prijazen in resni?no ustre?ljiv. Kljub temu, da je bilo to popravilo malenkostno in zelo hitro, so mi v tem ?asu brez kakr?negakoli mojega naro?ila posesali notranjost avtomobila, ko pa je bilo popravilo zaklju?eno, so ga brez besed odpeljali ?e v pralnico in mi ga brezpla?no oprali. Ne glede, da je finan?no to malenkost, je gesta zelo lepa in da ?loveku resni?no dober ob?utek :bravo:.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem s CD pri M6
Napisano

:bravo::hohoho:

Se je pa meni tudi to 1x naredlo,da je skoz pisalo ckeck disk,pa sn ugotovil,da mu pa? tista firma CDjev ni pasala,pa sn samo druge nabavo pa je blo! ;) ?udlo me je samo,da mu niso pasali Verbatim CDji,ki jih takoreko? skozi uporabljam in ki so dokaj kvalitetni,potegno pa je neki Smartbuy! ?zmeden? Zaj pa? za v avto uporabljam Sonyjeve,ki mu tudi pa?ejo! :bravo:

Tudi to je mo?no, vendar meni ni hotel ve? brati ni?. Ne originale, ne zape?ene (katerekoli), torej totalen blackout. ?e dobro, da je sedaj ok in da ni ?la optika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem s CD pri M6
Napisano

Evo, zadeva je o?itno urejena. V?eraj sem kupil ?istilni CD in zadevo stestiral. Zaenkrat zadeva deluje normalno in upam, da bo tako tudi ostalo. Sem pa moral postopek kar nekajkrat ponoviti (2X na suho in cca. 7X s teko?ino), od sedaj naprej pa bo treba ?istiti redno. Je bila pa le?a o?itno zelo umazana, saj se je ena od dveh metlic iz bele spremenila v ?rno-sivo barvo.

Za info.: uporabil sem VIVANCO CD laser lens cleaner CD LC 06 EDV-NR I550 6 (1.990,00 SIT, Big bang).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem s CD pri M6
Napisano

Najbol? da avte zamenate. :hohoho::hohoho:

Js mam 8 let star avtoradio, pa dela ?e vedno tako kot prvi dan, ne mu?ijo ga cd-ji ne njihova povr?ina, bere tud rw-je(mora bit fuji) pa tega nikjer ne pi?e. :blink:

Tam do novga leta mi bo pa tud dvd - je bral. :danzoman::ouje:

A ne, Mazde pa ne dam :angry:

?e ne bo ?lo druga? si bom pa sam pel pa poro?ila poslu?al :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem s CD pri M6
Napisano

Pri moji M6 so se pojavile te?ave s CD-jem. Ne glede ali je CD original ali zape?en mi ga skoraj vsaki? izvr?e in napi?e CHECK CD. Potem ga poizku?am zopet pognati in zadeva se ponovi. Tako "?oganje" traja ve?krat, potem pa mi v?asih uspe, v?asih pa tudi ne. Vsi CD-ji so ?isti in brez po?kodb, tako, da je problem s predvajalnikom. Sedaj pa ne vem ali ga je potrebno o?istiti, morda kaj nastaviti, skratka ali je kdo ?e imel podoben primer?

Hvala za odgovore.

Boj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Jest sem ?el spomladi k Svetku pri fu?inah (mislim da se pa zdej nekako druga?e imenuje), in me je ko?talo vse skupaj 15-16tiso? s tem da mi je menjali zavore spredaj, ter nekaj zrihtal cilindre, ter vse s?istili + menjal so mi ?e man?eto (tega nisem nameraval ampak so tam opazili da ni ok). Ti ma? pa ?e diske zadaj tako da ve? zihr pride :) ...za tistega na vi?u sem pa sli?al da je ok, tako da spomladi tja letim :)

Jaz pa sem se spomnil ime tega na Vi?u - Sandi Ko?ir. Upam, da nisem kaj zame?al... :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

jutr grem montirat...bomo vidl kok to stane se

Prav veliko ne sme biti. Jaz sem pri prej?njih avtomobilih te zadeve hodil rihtat k zavornem servisu, ki je zraven Interspara Vi?. Tam sta pravzaprav 2, ki se skupaj dr?ita. Prvi (z leve) ni ok, drugi pa je super. So prijazni, ustre?ljivi, cene pa zelo ugodne tako za material kot delo. Kakorkoli, dobro zrihtaj :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.