Skoči na vsebino
ROPOT PRI SKLOPU JERMENOV MAZDA CD136
Napisano

se bom kar pridru?il temi

meni tudi rahlo ropota ko ?e avto ni segret, ko pa se segreje pa utihne... ne vem kaj bi to blo... sem ?e odprl plastiko na jermenu in po?prical z wd-jem in je utihnilo, ampak ?ez par dni pa je bilo spet sli?at?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Moja je pri famoznih 1500 rpm malo malo pocukala, pa sem samo 2 tanka dodal aditiv za ?obe pa steral pa problem re?en, kaj se bi obremenjeval z res malim cukanjem. Poraba ista prej/potem

Za primerjavo - ko je kazalec na pol nisem nikoli pod 500km....?e bi se upal potegnit do konca bi 1000km dosegel zlahka.

saj jaz ko pokurim pol tanka po ?tevcu sem tudi preko 500km, najve? je blo se mi zdi 580..., ampak potem za?ne ?tevec padat proto E ko ?us... :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Meni je konstantno kurilo 6.7, +- kak deci gor dol..

Odkar sem menjal eno ?obo, ki je bila zlo glasna, pa avto je cukal pri konstantnih obratih, mi je padla na 6,1-6,3.

meni tudi cuka pri konstantnih obratih, pa na tempomatu tudi v?asih... pol je to ?oba? kolko pa te je stala menjava? pa kak si ugotovil kera je? se ti je kar poznalo pri porabi... ne bi blo slabo... :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje karterja
Napisano

Ja postopek ni ravno zakompliciran <_<

- Avto na dvigalo

- odstrani? za??itno plastiko

- spusti? vn olje

- odvije? vijake s karterja (mislim da rabi? 10 klju?)

- spravi? karter dol (ne pade ravno sam dol, zato potrebuje? mogo?e malo sile)

- odvije? dva vijaka ki dr?ita cedilo

- o?isti? cedilo in karter (staro tesnilo odstrani?)

Ko bo? name??al karter nazaj lahko namesto tesnila uporabi? silikon za visoke temperature

Za nazaj je postopek v obratnem vrstnem redu :)

Good luck :closedeyes:

najlep?a ti dala za info... :bravo:

?e tesnila ni mogo?e drugega kupit?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje karterja
Napisano

pozdrav... ne vem ?e je ?e odprta kak?na tema glede ?i??enja karterja, no vsaj na?el je nisem...

zanima me kako je glede ?i??enja karterja in cedila pri dizla?ih... je zajeban postopek ali lahko to sam nardim? kak?ne posebnosti pri ?i??enju?

hvala za info... lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina za mazdo 6 cd140 letnik 2008
Napisano

?e ti je avto naenkrat za?el slabo vle? in piskat NI turbina, ampak kaka cev med sesalnim kolektorjem in turbino, mogo?e je samo spustil interkuler.

Pa ?e nekaj jebesh Dexelijo !

kero olje pa potem najbolj priporo?a? za dizlake? bo po?asi treba menjat... trenutno mam castrol edge... kaj drugega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Moja pa je iz okolice Firenz. Ker je na primorskem ?e vedno vro?e in strokovnjaki pravijo da se je v teh dneh za zadr?evat v temnih in hladnih prostorih, je ?as za slikat in odgovarjat na teme po forumu :D:D

zelo ohranjena... ker letnik je?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja na robu blatnikov
Napisano

Na robu zadnjega desnega blatnika se mi je pojavila rja. Zanima me kak?en stro?ek (okvirno) predstavlja popravilo obeh zadnjih blatnikov? Toliko, da vem kak?ne so kaj cene preden grem povpra?at naokoli po servisih.

lp

pa to si sam popravi? za 30 ? in 3 ure dela... jaz sem si... robove blatnikov ter pragove, druga?e pa mi je en klepar ki sem ga vpra?al kolko bi me stalo, rekel da okrog 300? :whatever: na koncu me je material stal 45 ?, svoje delo pa? pozabi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2003, rezervni klju?
Napisano

Ja js sm samo original klju? prinesel tja. Pri katerem klju?avi?arju pa je blo to, da vem za naslednji?? ?ip in maso je ?e zmer treba kupit, pa glede na ceno uradnega servisa, je za komplet zadevo 60? ?e nekak sprejemljivo :D

meni so ga vrezali in programirali na uradnem mazdinem servisu... edino kar je sem se napizdil za naro?ilom original klju?a..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

rezanje & kodiranje skupaj stane 60?,vsaj toliko sem jaz dal pri setni?arju pol leta nazaj ko sem si dal narediti zlo?ljivega. Tudi materiala ne rabi? ni? nosit, vse tam zrihtajo. :bravo:

samo rezanje in kodiranje 60?? ?e je temu tako so te napizdli... rezanje je mene stalo 7?, kodiranje 15?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

imam samo 1 klju?, ki sem ga dubu ob nakupu rabljenga vozila, zdej ?e enga ?e dam delat me ko?ta kar lepe denarce.

na servisu je rezervni klju? 75?! na ebaju 15 $!!!

programiranje pa te stane 15 ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rjavenje :(
Napisano

Ja zdravo, sam mam tud mal probleme z rjo pri moji mazdici, ki je stara 5 let in se mi ?e mal ho?e pojavlat rja pri zadnjem koloteku in bi rabu res kakega dobrega majstra, ?e kdo poznam bom zlo vesel za info..tnx

se da tudi doma po?lihtat ?e ma? mo?nost da si avto dvigne?. sam sem porihtal pragove in del podvozja za 50 ? (material). pa moja je tudi stara 5 let...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 xenon sveti prenizko
Napisano

Tako kot pi?e v naslovu mi xenon lu?i svetijo prenizko. Ko pri?ge? lu?i se te najprej dvignejo potem pa se spustijo prenizko. Ali se da kje nastaviti vi?ino lu?i in pa kje se to nastavi.

Hvala

mo?no da je crknilo vi?insko stikalo na zadnji osi, ki nastavlja vi?ino lu?i, ko je avto zadaj obte?en...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda6 cd143 jutranje klenkanje
Napisano

Meni ni nucalo. Zgleda je bla ?e preve? zdrta. Ko enkrat onrk klenka vpra?anje, kolk aditiv lahko naredi. Pomoje je aditiv bolj kot ne preventiva.

Ja lahko odklopi?. Zgleda :) Tako se hitro vidi katera je..ali pa pa? tester. ?eprav takrat je tester kazal ?isto drugo ?obo, kot smo jo potem menjali.

cena ?obe? si vzel novo ali kak?o drugo varianto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.