Pa ?e mi zastonj naredijo servis, ga raje peljem do mojega mehankarja. Vsaj vem, da je dober narejen, pa zamenjano kar sem naro?il + kar je ?e on opazil (pa to ni teko?ina za ?ipe in hladilna teko?ina).
?lanek je bil napisan kar nekaj let nazaj, teh ur pa tudi ?e dolgo nisem zasledil.
Zanimivo, nisem vedel, da so spremenili tehnologijo in ?li iz IR na radijski signal. (no ja, v bistvu sploh nisem vedel, kero tehnologijo se za to uporablja )
Znajo pa biti daljinci in tole daljinsko centralno zajebana stvar.
Pred leti so se prodajale ure, mislim da Casio, ki so imele tudi daljinca za TV gor. Posnel si frekvenco od TV daljinca in si lahko upravljal s TV-jem (prav fina stvar za ta stare zajebavat )
Baje, tako sem sli?al in nekje prebral, ti je s tistim hudi?em lahko posnel frekvenco, ko si ti zaklenil avto na 20 m (on pa je bil nekje med avtom in tabo), in ti ga je pol lahko odklenil, isto, kot bi ga odklenil ti.
Res odli?ne stvari delajo teli japonski urar?ki....
Meni tudi daljinec (sicer vgrajen naknadno, ne v klju?u), zelo razli?no dela. Razdalja za odklep niha med 3-15 metrov. Verjetno je tudi odvisno, kaj vse je med linijo daljinca in senzorja, od kje avto "strelja? z daljincem.... :ne vem:
Mogo?e se bo butasto sli?alo ampak a ko se ti zgodijo te?ave a je avto parkiran to?no na istem mestu? Mo?no je namre?, da na to?no dolo?enem mestu pride do motenja iz nekega drugega izvora (recimo mo?an trafo, bli?ina radijskega oddajnika, nadebudni radioamater s premo?nim oddajnikom,...)
Podobno te?avo sem imel s prej?njim avtomobilom pri katerem sem imel v ?i?ki te?ave na to?no dolo?enem parkirnem mestu. Ko sem porinil avto za dva metra nazaj je zadeva odklepala normalno.
Ma? sre?o, da ima? Mazdo.
?e bi imel Mercedesa (kaka ve?ja zverina - pred leti S320), bi ti ob premikanju avta brez klju?a v klju?avnici varnostni sistem avta avtomatsko zlomil klju?avnico.
Je to uspelo narediti ?eni od fotrovega kolega, ko ga je hotela le s sklopko prestaviti 1m po rahlem klan?ku. Avto sploh ni bil pod alarmom, sam klju?a ni blo not.
Rezultat - 2 tedna ?akanja na novo direktno iz Nem?ije, 500 ?ukov stro?kov in 2 tedenska vo?nja z busom . Ker je blo ?koda pol deci benza.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
mal z WD-40 na?prici, ne bo ni? ve? cvilil....
...sam enkrat bo pol orenk po?l...
Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani