zabit dpf mejbi? prnas na m3 je bil.. avto se je ustavil...samo na avtovleko ?e... prej?nji dan je pa ?el ?e 130 po avtocesti, le da ni imel pospe?kov dobrih... lu?ke pa nobene in napak... zabil se je pa zarad pokvarjenega maf senzorja ker je daju napa?ne podatke in je ma?il dpf.... sm meu stro?kov preko jurja evrou da je blo vse porihtan ... jajca
prnas isto na 2005 letniku... sm ?e mislu da je samo zalimana ?ipa bla... pa se je pol tud ponovilo ?e sm ti?u ?ipo dol..ni ?ans.... ugl. o?itno je isto kot pri tebi...zdej k je mrzl dela lepo.... poro?aj ?e ugotovi? kaj je blo...stikalo ali motor... hvala
litr olja na 1000km wtf, in pol eni govorijo in vneto zagovarjajo bencinarje... taki avti res skodujejo okolju in nam.... ko vozim z motorjem za kasnim starim razstelanim bencinarjem komi diham k tok po benzu smrdi k ne izgoreva vec pravilno ... seveda se najdejo tud dizli ki kadijo, ampak jst pravim... tako dizl kot benz svinjata, ?e avto ni brezhiben sta na istem
tko uradni kot neuradni so skoz slabsi, oz vsem se jebe... sam ?e nove bi radi vsi prodajali ....ko je kaj v garanciji za zrihtat oz kaj pogruntat kaj je...je pa tema
men je prejsni golf5 naredu 305.000... brez problemov,pol je pa brez opozorila odbilo turbino...sem zrihtu in prodal takoj...ker bi se zihr zaceli stroski nabirat... zdej mam spet golf7 dizl... odlicen, a ze sparam evre da ko bo meu vec km da bom meu za porihtat in pol druzga kupit bo pa naslednji verjetno bencinar ker gre vse v to smer...
hudic je ce neves vzroka zakaj je vse zapacano....ker loh vse zamenas za 5K? in bo cez kako leto ali se prej zgodba ista....
ponavad ko zacne napr. turbo tulit si mislimo ja bo za zamenjat in bo slo naprej... kurca, najprej je treba najdt vzrok, zakaj je do tega prislo... a ni mazanja , a je zabit dpf in trpi turbo .. zakaj je zabit ...mestna voznja al so sobe slabe...itd itd itd... tud nasa mazdica je ma?ila dpf in kadila itd... pa je za vso sranje bil kriv le en pofukan senzor za 100? ki ni dajal pravih podatkov racunalniku in je naredu ?talo.... ampak tega ne ve? dokler vse ne crkne, lucke pa nobene...dokler ne crkne.... ugl. dokler vse ?tima je dizl ok .tud star z kilometri.... ?e oz. ko pa zacne jebat ..pa sam let stran al pa denarnco ofni.... moje mi?lenje
ponavad je receno da ce avto dela velik km in AC... da je avto kot nov... po eni strani je lahko res, po drugi pa se najdejo nekateri ki delajo res velik km in se jim 'ne da' menjat olja...oz gonijo dokler gre... pol pa itak novga kupjo..
servisne se itak lahko stempla, papir vse prenese ...
je pa cudn da je tolk saj notr blo ...a je vo?en v va?i lasti na kratke razdalje?
so pa res tecne te kune... prnas mava js in fotr notr odganjalec in je mir ... zdej sm kupu ?e tretji odganjalec in gre za vikend v mazdico ker se je tja preselila ... mater du?
pol 100% ena ali vec sob svinja ja... nima smisla pomoje karkol vlagat v ta avto k ga vec kt eno leto nimamo namena imet ...kolk pride cenovno drgac za vse obnovit?
kolk mas pa porabo? 6l je prnas... in velik avtoceste.. zato se mi zdi da mal prevec kuri?
O?itno nisi, ker ?e bi bil, bi naredili kot se zagre. In ja, ne bo? verjel. Avto brez dpf kadi
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
glup si ko no?...
avto je pred tem kadil... sedaj pa ?e bolj... itak.. kot sem napisal... itak logicno ... ampak tud mazde kot jo imamo mi obstajajo brez dpf- ja tovarnisko.... in ne kadijo oz minimalno.... torej? bo slo?
zato sem vprasal ce se z prilagajanjem mape da kaj resit.... itak mi je zal k karkol vprasam k ste eni tok pametni da je joj.... lp, me ze ni
jaz sem imel tak primer, na istem avtu... nisem mogu ugotovit kaj dela kovinski zvok...najprej sem zamenjal zadaj stabilizator ?tangice, pa ?e vedno isto... nakonc sem snel dol zavorne plo??ice in sem videl da tisti ?elezni repki na plo??icah ne ti??ijo plo??ice kot treba, saj je bil en repek odlomljen.... pol sm tisto tko po?telu da je ti??alo plo?ico da se ni prevec gibala... in od takrat niti enkrat ve? tega zvoka.... prej smo pa mislili da bo zadnji konec avta odpadel...
Ampak ce prav razumem on ima avto ze dolgo....je tako?
2 leti in 35.000 km .... pred 10.000 km je bla menjana turbina ker je avto kadil ko norc in turbo je zvizgal.... po menjavi ni kadil vec oz malenkostno, pac normaln ker nima dpf... olja spije na 10.000km 2deci
...
in teh 10.000 km je sel lepo,edin akumulator je bil menjan ker so svetile vse lucke ko jelka...so ga pomerili in je bil hin....no po menjavi pa vse ok neki cajta... pol pa cez noc zacel zezat zdej da enkt gre,drugic ne....
danes sem dobil rabljen maf, malo je bil masten, zato sem ga spucal z sprejem za maf... posu?u in zmonteru, pa nov zracni filter sm dau.... in pol sm za minuto se akumulator odklopu...
zalaufam in avto gre, vendar ni se vse ok... ce se odloci bo letu ko norc, ce ga neki prime pa ne gre nikamor, glih ponavad k grem prehitevat pa gas do podna nahitro... takrat ne pospesuje kot bi mogu... tko da ubistvu maf ni krivec, pomoje neki na ?tromu, ...neka malenkost je loh, sam tezko bo najdt...
uglavnem cist isto se avto obnasa kot avtorju te teme goranu.... pa ista avta imava....
jutr bom se enkt mrzu avto odklopu akumulator za dlje casa in pol vzgal in pustu da en cajt laufa da se mal racunalnik nauci ..mogoce bo kj bols
v?ge kot mina, pri minus 10...... tud vro? , laufa kot nov res.... le na obrate no?e it, nad 2400 gre s te?avo kot bi ga nekaj du?ilo oz neb meu goriva itd.... filter nafte je bil menjan lani,, nevem kaj ga zajebava, res me zanima kaj bo....
glede dpf zakaj je napaka... verjetno zato ka?e ker je odstranjen... nevem
dpf je mogu prejsnji lastnik o?itno odstranit.... drga? bi ga pa mogu imet ja..
pa ni dpf zabasan ker avto je ?el ko raketa...zjutraj pa ne... dpf je satovje ki se s?asoma zaba?e in avto je skoz bolj len itd.... to je logi?no
pa tud avto gre vsake tolk kr dobr, 95% pa nikamor... torej ?e bi bil dpf neb ?ou nikol n?...
najbl sumim maf... sam je nov 100? in ga za brezveze kupovat ne mislim, ker sigurno pa? ni, morem najdit enga ki bi posodu za sprobat, a ga ni. tud rabljenega ne najdem..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
in? se laufa al je sla na odpad?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani