1.8 in 2.0 pijejo olje. Jaz sem delal generalko na gen 1 in je bilo takrat okol 600€ ce se ne motim.
Brusenje glave, novi batni obrocki, novi tefloni in novo tesnilo. Vse skupaj z delom vred. Kaksne so pa cene sedaj pa nevem. Generalko sem delal, ko je imela mazda 190.000 km prevozenih. Spila je pa 1l olja na 5.000 km. Ko sem jo prodal 5 let kasneje je imela 340.000 km in je popila tocno toliko olja, kot ga je popila po narejeni generalki. Sepravi 0,5-0,6l na 20.000 km.
Na en servisni interval (20.000 km) je olje prislo iz max. na malo nad min. Sepravi dobrih 0,5l porabe olja, kar je cisto normalno.
Uradni servis se mi zdi, da je takrat zelel imeti 1.700 €
Ko sem par let nazaj pisal, da je bencinar dosti boljša izbira in da je z njim dosti manj stroškov ste me debelo gledali in sem bil čuden. Ni problemov z dpfji, šobami, ketnami, zabitimi siti, turbinami itd..
Imam isto komplet ate (autodoc) pa si lahko v prejšnjem posti pogledaš kako mi je plošcico pobralo zaradi zaštekane čeljusti pa se disk ni niti malo skrivil. Feltna je bila na otip vroča in ne topla. Pravtako je disk zaradi prevelike vročine spremenil barvo in je sedaj vijoličast. Zamenjal ploščice in piči dalje. Naj še omenim, da sem imel že kar nekajkrat probleme z zaštekano čeljustjo in se ni nikdar disk skrivil oz. da bi karkoli treslo ob zaviranju.
Jest ga vedno perem tako in sicer prvo obvezno predpranje - snowfoam (posebi pistola oz. nastavek), ter nato ročno pranje z two bucket medoto. Vmesni postopki so seveda iron x za feltne in leteco rjo ter sredstvo proti mrcesu. Po potrebi uporabim tudi glino oz. clay bar in 1x do 2x na leto se ga povoska.
Ponavadi je bil pri aftermarket alarmih problem ta, da če si avto zaklenil z daljincem in si ga potem odklenil "na roke", avto ni vžgal in je samo verglal. Rešitev je bil ponovni zaklep in odklep z daljincem.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
To so bili problemi ze pred tvojim nakupom... Vprasanje kaj se je delalo s tem avtom, ker to pac ni normalno.
Popravljeno od Scr3amPovezava za deljenje
Deli na druge strani