Skoči na vsebino
Novi nadomenstni deli Mazda
Napisano

Father je lansko leto menju jermene na svojmu navoru, pa mu je mehanik, ki ?ravfa izklju?no Japonske avte reku, da vodne pumpe pri japoncu ni treba menjat, ker bi ponaredek crknu prej kot original.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

veliki servis pri mazdi 323 F
Napisano

Dobro jutro, od kje ti ta ideja ? ?zmeden?

se strinjam, u Z5 motor gre okrog 4 litre olja, mogo?e malenkost manj, Canyon, ?e ma? knji?co to?no pi?e kolk gre noter ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

hvala za link ... ?e mal ?ekeram cene jermenov in ?ponarjev ... filtri niso problem to je u izi ... mogu bom idin ?e dihtnga menjat na pokrovu ventilov ... druga? pa ker olje uliva? v avto castrol, total, elf ... sam v knjigi sm prebrau da je za ta motor predpisan SG 10W30 pol pa nevem kako je to zdej ... men je skos majster govoru da nej tist olje ulivam k je prepisan ... a ti druga? kej ?re olje k zdele k sm jo est v roke dubu ... ma ?ist mal olja ?e ... je ?ibka skor suha ... ?ist nakonc dol je ?e mal od olja ... vi?je je pa su?a ... tko da mo?no upam da mi ga ne pije ... ker kadi se n? z avspuha ... smrdi pa tud ne po olju ko sm na mer

men ga ne papa niti kaplce sicer nvem to?no, mam pa Castrola ?e kupljenga, pa eni neki pravjo, da Castrol ni glih najbolj?, tak da zdej ko ga ?e mam ga bom probu. Druga? je blo pa ?e kr neki govora o olju za Z5 motorje:

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=2146

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=1703

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=1727

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdravo ...

evo komi sm postou novi lastnik mazdice, bo treba v roku 1000 km max narediti servis ... sam pa nikjer ne najdem podatkov kdaj so bili kdaj menjani jermeni in ker ma avto ?e 229.000 km sem se odlo?u da bom kar lepo use komplet zamenu ! zanima me zanima ?e kdo ve kolk bi me kej ku?tal ?e kupim use jermene, use filtre in olje ... predpisano je SG 10W-30 sam a nej tazga not nalijem al dam kej druzga ... ker res ho?em da mi bo avto laufu u piko in da nebo nobenih problemov.

Poglej na tej strani:

http://www.herkules.si/

Js jermenov in tega ?e nism menju tak da za cene nimam pojma, mam pa ?ez kake 3.000km menjavo olja, in bom dal not, tak ku je blo (10W40), oljni filter me je stal okrog 5?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja vem sam tle je govora o original radio ne o neki skatli :)

vem, vem, sam js sm pa? povedu, kok je blo pri men na navadnem avtoradiu ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

js sm mel podobno te?avo, ?ez ?as je avtoradio ?ist ugasnu, ko sm mal prtisnu prednjo plo??ico nazaj not je spet delu, ampak zdej ko sm prstavu avtoradio iz Daihatsuja v Mazdo pa dela skos normalno :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlaga v zadnjih lu?eh
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

aha narobe sem zastopil, ti rabis pol alu feltno...

ok potem pa najbrz bo to 6.5 sirina, ET (to je ta "razmak med zavornimi ?eljustmi in felgno") je pa od 45 do 60...

recimo tukaj so dost poceni, sicer za ET ne pise ampak lahko zves naknadno (bi ti pa priporocal, da vzames 6.5 sirino)

tukaj so kar poceni, se jih da dobit od 63 eur naprej: http://www.avtogume.com/hr/dept_2106.html

drugace pa recimo ena dobra varianta (nazalost drazja):

ET 48

15X6.5

http://www.mimovrste.com/artikel/344004031...ent-v-silver-15

sam te 15-ke mi pa full ?udn zgledajo na M3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

?e je pa hotla celo no? seksat.

Sem moral ?e kej pojest pa popit, da sem zdr?al.... baje je nekje sli?ala, da kar po?ne? na 1.1., da bo? po?el to celo leto :jezicek:

a duga? pa nebi al kaj :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ckrnila pri 24k km
Napisano

Sam tolk tak ?ponar imajo vse mazde V6, navadne pa tudi pa nikol ni ?e nobeni pesko?il jermen ker je bila narobe parkirana, je pa res da ro?na precej bolje prime pri starih kot novih mazdah, ?e imajo diske zadaj, izjema je CX7, ker ima extra bobnaste zavore zadaj. :bravo:

za ro?no so drumle zakon

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka
Napisano

Bumbar en, lahk bi pogledu v priro?nik pa bi vidu da je lu?ka za gretje... :zvizga:

hvala BOBI :D

je lu?ka ja, C-jka ma itak isto :D zdej me pa zanima, ?e se pr?ge lu?ka ko je benz na konc, al nima lu?ke?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Torej i??em dobro kombinacijo za svoje prednje zavore do 140-150?. Na razpolago imam lucas komplet ali brembo diske + EBC green stuff plo??ice. Katero od teh, oz ali je kaka bolj?a varijanta na trgu?

js sm tut za Brembove ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kam peljati na servis?
Napisano

Upam da ti bo dobro slu?ila! Lahko ti edino svetujm da poobla??eni serviserji so en k...!!! saj tko je na gori?kem! Vglavnem najelp?e je dobit mehanika od mazde ki se ukvarja tudi doma s popravilom ampak ?koda ker morajo podpisati pogodbo da nesmejo doma popravljati mazd!!! jao!!!

Ja nvem, Skorn?ka zlo hvalija, vem pa ne, ker sam nikol ne hodim po servisih, ker ponavad ve?inoma vse sam porihtam oz. mi pomaga father ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kam peljati na servis?
Napisano

Olje je Castrol TXT (10W40). Avto (M 323f BA 1.5) imam od aprila letos in ne vem katero olje je tankal prej?nji lastnik. Do zdaj sem nalil ?e 5 litrov (menjava 4l + 1l doto?il, naredil sem pa 10.000 km). Sem pa ?e v tastaro Mazdo (323f BG 1.6) tankal isti Catrol in je bilo vedno vse OK. Katero olje pa vi tankate?

Sicer pa mislim, da nekje pu??a. Na parkingu je ?e kar orenk flek. Vsake toliko mi ?e kadi iz auspuha (bel dim). Kva pa vem.

LP

Joza: Ajvarju? A to misli? "YavarYe X6V6"?

Js bom tut dal zdej tega Castrola noter (?ez cca. 3000km), ga ?e mam doma, pa bom vidu kok se bo kej obnesu.

Poglej, ?e ti slu?ajn iz oljnega filtra pu??a

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kam peljati na servis?
Napisano

Zdravo vsem skupaj! Tole je moj prvi post tukaj, ?eprav sem lastnik mazde ?e 7 let (323f prej BG, zdaj BA). Dosti pogosto berem forum, kjer najdem marsikak koristen nasvet. Al pa si samo malo cedim sline :)

V glavnem, rabim enega zanesljivega mehanika, da mi malo po?raufa mojo mrcino. Pije nenormalno veliko olja, pa ?e kaj bi se na?lo...

Torej, lepo prosim, ?e mi lahko kdo napopa telefonsko ali naslov od kakega dobrega mehanika. Najraje bi videl tistega majstra iz Senice pri Medvodah. Sode? po va?em pisanju je zanesljiv in poceni. Ali koga drugega v bli?ini Ljubljane. ?e no?ete napisat tukaj, pa lahko na ZS ali na damndyd@gmail.com

Hvala in LP

Damjan

Kiro olje pa daje? noter? Druga? vem za enga zlo dobrega mojstra, ampak je v na?i okolici (Spodnja Savinjska)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F BA 2.0 V6
Napisano

?zmeden? Samo z motorjem bo? pa prekleto malo naredil. Poleg ?e na?tetega ti bodo prav pri?le ?e bremze, v bistvu celo podvozje od 323F GT. Na koncu bo? pa dojel to kar smo nekateri ?e zdavnaj. Prodat pa kupiti ?e v ?tartu mo?nej?i avto ker razlika pri zavarovanju ne bo tolik?na kot bi ti vrgel v tale swap, da ne omenjam morebitnih te?av s policijo/LPPjem/tehni?nim itd... :whatever:

to ma? prov ja, nebom n? diru, pa menju, ker avto lavfa zdele ko urca :)

Bom pa diru u Daihatsuja, ?e zmer i??em GTti motor, pa je to tk te?k dobit, da glava boli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F BA 2.0 V6
Napisano

na avtonetu sm opazu, da se prodaja motor za 350?, je vreden tega denarja, in na kaj je treba pazit pri nakupu in ali bi pasal to v C-jko?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F/C 1.5 olje
Napisano

TNX, glede na tiste teme sm ugotovil, da najve? uporabljate Valvoline Syn Power 10/40, zdej trenutn sploh nvem kir je not, vem sam, da ga bo treba ?ez 4000 km menjat :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F/C 1.5 olje
Napisano

vem kaj te zanima ;)

zaradi tega ti pravim da malo brebrska? po forumu

jaz sem par mesecev nazaj vpra?al isto ;)

mal sem tudi sam googlal

na koncu sem po na svetu s tega foruma uporabil valvoline durablen 10W-40

dodal bi ?e da sem nekje na?el da castrol za mazdo ni najbolj?i

moram priznati da ?e vedno nisem siguren da je valvoline najbolj?a izbira. razmi?ljam ali je mogo?e bolj?e uporabiti kak?en aral, ali recimo original mazda original. razlika v ceni ni tolika.

pa ?e: olje bom verjetno menjal na 10KKm namesto na 15KKm tako da perdpostavljam da bo v takem primeru dovolj dobro vsako olje.

Ma mogo?e kdo izku?ne s Shell-ovim Helix-om?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.