Skoči na vsebino
piskajoci zvok med voznjo
Napisano

Zadnje dni se mi je med voznjo pojavil piskajoci zvok, kateri najbolj pride do izraza takrat ko je avto mrzel in se peljem 10-20 km/h. Zvok minimalno narasca pri pospesevanju oz. je nekako v istemu ritmu s kolesom. Zvok je zelo podoben, kot takrat kadar so ploscice ze zrele za menjavo in se ze varnostni indikatorji praskajo ob disk. Na avtu so novi diski in ploscice in so gor cca 10k km (Zimmerman). Piska tudi ce recimo pospesim na 20km/h in potem prestavim v ler ter cakam, da se avto sam od sebe ustavi in pri tem volan nima nekega vpliva, da bi recimo samo v levo ali desno stran piskalo. Spodnji link zelo dobro, ce ne celo indenticno prikaze omenjeni problem. Meni sicer ne piska tako zelo hudo, kot na posnetku gre pa za isto zadevo. Ima kdo kaksne ideje ? Mogoce samo spucati celjusti in preveriti, da se ni kaksen kamencek ujel med ploscico ? Tista aluminijasta zascita diska, da bi se mogoce malo ukrivila ??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda M6 - pok v podvozju vozila
Napisano

Robert kako nadlezen pa je ta ropot?? Meni sicer poci, ampak samo 1x, 2x na dan pa se to ponavadi, ko je se avto mrzu in zapeljem v kaksno luknjo. Pri sprednji desni roki sem opazil pa je gumica ze konkretno naceta in sumim to. Me pa ta pok zaenkrat kej prevec ne moti, ker kot sem ze omenil poci samo 1x :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glede na to da je to prej izjema kot pravilo, da gre ketna in jermenica pri prvi generaciji benz, mislim da bi moralo biti ok. Neves pa seveda nikoli, zato se pa raje pozanimaj za cene pri nasih sosedih ce ne pa sam pretehtaj kaj se ti bolj splaca... 700e ali iz ene razbite:). Moja je imela cez 300k km pa je bilo se vse original in je laufalo, kot novo. Je bila pa 1.8 :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam pismo ze tako se zelo redko menja ketna pri bencinarjih, da pa potem se vsa ta garnitura in jeremnica... Ponavadi, ce ze samo ketna pa je to to. Koliko pa ima avto km ? Jebiga ce ne bo pa denarnica lazja za 700?, kar je pa ze ena tretina vrednosti avta :/. Ce te kaj tolazi sem jest tocno toliko dal za generalko motorja (poraba olja) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6, voda v prtlja?nem prostoru
Napisano

Mi imamo dve (2.0 in 2.5) pa za enkrat trkam na les vse lepo dihta. Sem pa sel mal gumice pregledat in so na 2.0 (4 vratna) kot nove na 2.5 (5 vratna) pa bi jih bilo potrebno ze zamenjati. Problem je k jih ne dobim, 140e mi je pa malo prehuda cena na uradnemu... Vrjetno iz kaksne razbite ce bojo vredu ohranjene :)

Je pa zanimivo da se pri obeh avtih vlaga nabira v zadnjih luceh, ko je slabo vreme :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 15. 1. 2018 ob 11:09 je minimalac napisal:

Tudi jaz sem opazil to enkrat. Po vecjem nalivu sem upaziol pri dvigalki namocen tapicirung. vec ni bilo..sumim pa da pride nekako preko zadnje luci. Bom pokukal tudi sam nasledenj tedne, ce bo le vreme zdrzalo.

Druga generacija ?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 14. 1. 2018 ob 14:56 je Martin Cufer napisal:

Voda pride v prtlja?nik tudi pri spojih plo?evine zadaj za tapicerijo. Odstrani tisto kotno v prtlja?niku pod lu?jo. Pa bo? videl rjavo sled od kjer voda prite?e. Imel isti primer,samo v milej?i obljiki. Tudi pri dvigalki je vse plavalo. Treba zasilikonirat spoje in tudi z zunanje strani. Potrebno sneti zadni odbija?.

Tudi jest sem imel malenkost mokro pri prvi generaciji, ampak samo pri dvigalki. Pri spojih plocevine mislis tam kjer se bok konca in zacne odbijac (pri nosilcu odbijaca) ?

Se dobro da si svojega resil, ker je jeba dobiti woofer in tudi cenovno ni ugoden! Za prvo generacijo je to dosti lazje dobiti in tudi poceni. Ti woofer normalno deluje v GTAjki? Drugace pa vzemi tesnila iz ene razbite vsaj za sedaj dokler je tako vreme. Mogoce dobis celo dobra in cela tesnila :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Metlice brisalcev
Napisano

Wiper fluids generally do a better job of cleaning than just water and usually won't freeze until 20 degrees below zero or colder. The bad news about wiper fluid is that it's typically made of ethanol or methanol, which are poisonous for people and animals and can be damaging to the environment. Wiper fluid also usually includes a dose of ethylene glycol, a toxic alcohol used in automotive antifreeze. Those substances can damage paint finishes as well as some plastic and rubber parts on vehicles.

Ok sem pomoje najdu cako :). Cistilni alkohol (rubbing alcohol) gre za dobro zadevo in dejansko spuca brisalce ter jih skoraj nic ne poskoduje AMPAK ga nazalost ni v vitrexu, saj so tam notri druge vrste alkohola katera so skodljiva za gumo. Vse lepo in prav dokler je vse v majhnih kolicinah, ampak kot sem ze prej reku je v lidlovemu notri cevga cuda tega sranja. Na tujih forumih je veliko napisanega na to temo :)

Ko so meni po hitremu postopku  zacel skripati sem si mislil, mogoce stara serija pa so bile gumice stare, ampak po drugemu nakupu se je zgodilo isto in sem reku no go. Prvo kar so me vprasali je ali imam lidlov vitrex notri in naj se ga na veliko izogibam. No potem sem kupil spet tretji par BOSCH metlic in nov vitrex iz operi avto.si na kateremu lepo pise, da ne poskoduje gume plastike in barve in glej ga zlomka se danes normalno brisejo pa je od tega ze vec kot eno leto.  Tako da ne se jezit samo delim svojo izkusnjo z vami in mogoce kateremu prisparam par brisalcev :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Metlice brisalcev
Napisano

Seveda dokler je vse skupaj v malih kolicinah in ga imas na tistemu prticku vse skupaj nic je lahko koristen. Jest vem da je v vsakemu vitrexu alkohol, saj je logicno, pravim le da ga je v lidlovemu pretirano notri in zato skripa. Na zgornjemu linku imas lepo razlozeno, da ti recimo sredstvo za odstranjevanje ledu isto poskoduje metlico ravno zato ker so po ve?ini na bazi alkohola. Nic ne govorim da ga je potrebno mesati z vodo pravim le da nakup katerega koli drugega vitrexa bo boljsa resitev. Isto ti bojo povedali na bartogu itd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.