Haha ma ne res me zanima če bo kaj pri regeneraciji pomagalo.
Trenutno niti ne vem kaj je noter (tisto kar stavi Pelko, sod je od ELF-a), prej je bilo od Mazde olje.
Poročam o rezultatih (itak na začetku mi bo oh in sploh, zanima me čez 5k, 10k kakšno bo).
Bomo videli
Tudi mene zanima. Sedaj imam noter Motul in so regeneracije malo krajše napram Mazdinemu original olju. Drugače pa ni nekih bistvenih razlik. Poraba je približno ista 🤗
Čist tko informativno - zakaj pa ne bi radia zamenjal? OK razumem, da hočeš look ohranit iz tistega časa, ampak radio se da recimo montirat tudi v sopotnikov predal pa se ga ne vidi, samo še prevezavo se naredi na obstoječo instalacijo pa imaš lahko oboje.
Po moje, če hočeš pravi vintage občutek, mora bit original avto radio noter. 🤗
Nič ni lepšega in za živce bolj sproščujočega, ko ti navije trak v avto radiu in potem vzameš navaden svinčnik in lepo počasi vrtiš kolešček, dokler ne spraviš vsega traku nazaj v kaseto. 😊
Vprašal bi namreč kako ga očistiti, saj sem opazil zelo težko branje in delovanje.
Hvala za pomoč.
Včasih smo vzeli palčko za ušesa, vato čisto malo pomočiš v alkohol, greš prek glave kasetofona in na koncu še z suho vatirano palčko pobrišeš. So pa obstajale tudi posebne kasete prav v ta namen,ki si jih vstavil v kasetofon in pustil, da se odvrtijo do konca, nakar si jo obrnil, ali pa se je sama, odvisno od kasetofon in ponovil vajo.
Mogoče bo komu zanimiv ta dodatek za čiščenje DPF-ja. Kolikor sem uspel prečekirati net, naj bi bil ta dodatek kao najboljši in naj bi deloval tako, da pri nižji temperaturi skuri saje in tako pomaga pri regeneraciji. To je predvsem dobro pri kratkih vožnjah in pri vožnjah, kjer se ne razvijejo dovolj velike temperature za uspešno dokončanje regeneracije. Po nekaterih pripovedih naj bi celo "zabite" dpf je toliko ščitil, da se jim je ugasnila lučka in so potem brez težav vozili naprej. Bi bilo za probat, če ne drugo zaradi preventive. Kaj menite?
Skratka zadevo smo (zaenkrat) uredili. Je pa zgleda napaka v zavoznih čeljustih oz batkih, ki skoz po malem držijo in segrevajo disk. Sam med vožnjo tega nisem nikoli opazil ali občutil. Je pa res, da se vozim 80% po AC in se pomojem diski kar hitro segrejejo oz pregrejejo, če jih malce drži 🤔 Skratka, zadeva je zaenkrat b.p. in res si močno močno želim, da se ne bom čez par mesecev spet oglasil tukaj
Samo, a ni zaradi tega malce višja poraba, ker ti konstantno zavira. Tako sem jaz enkrat na moji stari 6-ki opazil, da mi zadnji batek šteka.
Samo v info, WD40 je preagrsuven za plastične in gumijaste dele in jih sčasoma razžira.
Zato če so kaki plastični zobniki ali vodila v ogledalu priporočam raje kak silikonski sprej. 😉
Kolikor je meni znano plastike (abs) WD 40 ne razžira.
Plastiki škodi nitro in aceton Alkohol pa ne. Nekateri celo manjše rajsice na karoseriji z WD - jem odstranijo.
Sicer je pa razloženo tukaj:
WD-40 Multi-Use Product can be used on just about everything. It is safe to use on metal, rubber, wood and plastic. It can also be applied to painted metal surfaces without harming the paint.
In kaj podmazujemo pri ogledalu? Kovinske ali plastične dele?
WD-40 ni dober, kjer imamo opravka s prahom (npr. cestnim, makadamskim). Zato se ga izogibajo za mazanje verig na kolesih.
Prah gre v samo ogledalo zelo zelo težko, ker moraš obrniti šipco skrajno v levo, da lahko sploh prideš s palčko od WD - ja blizu. Ko ga normalno nastaviš, se zapre. Problem pri teh ogledih je ta, da ko recimo pereš avto z močnim curkom (kercher) gre nekaj vode noter. Pa ni problem v elektroniki ali samem motorčku, da ne bi deloval.Problem je ta, da je motorček zelo švoh in ima noter vgrajeno sklopkico, da ne pregori v takšnem primeru, ko se kaj zatika. In z WD 40 samo poskrbimo, da izgine eventuelna vlaga in da je vse skupaj bolj tekoče. Podmazano.
Ko pošpricaš v ta mehanizem (ležaj) gre vsakokrat lepše in hitreje.
Celo tako hitro se odpre in zloži, da sem moral storiti enako tudi na desnem ogledu, da je sedaj enako na obeh. Prej se je vsakokrat slišal motorček pri odpiranju in zapiranju sedaj pa skoraj nič več.
Evo, po zadnjem pranju avta se je zadeva z levim ogledalom ponovila. Čeprav je bil motorček zamenjan v garanciji. Ni se odpiralo do konca. Našel sem tole in glej ga zlomka, res pomaga. Če bo komu pomagalo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Tukaj ga prodajajo.Samo ne poznam te firme. 🤔
Tale je pa še bolj stran. 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani