Skoči na vsebino
Metlice brisalcev
Napisano

Na obrabo metlice brisalcev vplivajo razli?ni dejavniki. Najpogostej?i krivec ve?je obrabe je uporabnik sam. Na obstojnost gume vplivajo vremenski pogoji, kot so sonce, vlaga, sneg in umazanija. Neve?? uporabnik, bo brisalce uporabljal tudi ob vidnem nabiranju ledu in kosov snega na steklu. Te?a snega lahko po?koduje, ukrivi ali celo zlomi brisalec. Led na gumo deluje kot ostro rezilo, ki postopoma tanj?a gumo. Slednjo po?kodujemo tudi z uporabo sredstev za odstranjevanje ledu, ki so pove?ini na bazi alkohola. Alkohol sicer odstrani led, a obenem po?koduje tudi povr?ino metlice brisalcev.

Hoces noces gre alkohol za agresivno sredstvo, kaksna je pa tista gumica na brisalcih pa vsi vemo.

http://www.sloastro.com/podaljsanje-zivljenjske-dobe-metlice-brisalcev/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Metlice brisalcev
Napisano

Ce imate radi svoje brisalce in nebi radi, da vam po dveh mesecih zacnejo skripati ne kupujte VITREXA v lidlu. Sem zamenjal 3 pare BOSCH metlic na treh razlicnih avtih in je na vseh po hitremu postopku zacelo skripati ravno zaradi lidlovega vitrexa. Notri je baje cuda alkohola, da kao ne zmrzne, kar posledicno poskoduje gumice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Eden in edini problem pri njemu je da je prezaseden. Toliko dela ima da komaj podela, kar pa se z dalec ne pomeni da je oderuh. Do mene je imel vedno fer odnos in postene cene in vedno je bilo tako, kot sva se zmenila. Tudi nic ga ne moti, ce prineses s seboj svoj material in ti potem racuna samo svoje delo. Nevem, poleg mene tja fura tudi moj fotr, brat, kolega in punca pa smo vsi zadovoljni :). Smo pa vsi iz okolice Bleda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - ?kripanje na podvozju
Napisano

Sej ni tle samo mast tudi koncniki se skozi leta zjahajo in jih je potrebno zamenjati. Poleg tega te pa koncnik (stangica) pride 20e. Komplet spodnja roka pa cca. 40e tako, da to ni nek denar, da bi sparal in samo mast butal notri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Priklučitev vzvratne kamere
Napisano

ne ni blo ni? davka, so poslali iz Anglije.

naprava je bila 349?+po?tnina 11?+ 4? za zavarovano po?tnino. vseskup je pri?lo to?no 360?. kamera je pa bla free.

edino mi je malo ?al da nisem ?e vzel DAB+ modul, pol bi mel vse.

A ti malo sumi radio ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zanimivo da jimas tega, ker je ponavadi vse vezano na en sistem, ko ti das rocno v rikverc se pali vse, preko can busa vklopi ekran s kamero, kamero in poda se telemetrijo - tiste crte ki se sucejo z volanom. Na vseh petih aftermarket radijih sem imel reverse zicko med power kabli.

Probaj ce slucajno key 1 ali key2 ne data power ko das v rikverc. Drugace pa ni druge kot rikverc lampa

Pa si probal da ko das v rikverc vsaj vzge zaslon s kamero (video in)V opisu pise da bi moglo delat tako da ni panike

Je res. Jest ko dam v rikverc mi takoj presalta na kamero, ampak pise no signal ce nimam nastimano na AUX. Sepravi ce jest poslusam radio pa dam v rikverc mi preklopi kao na kamero pa pise no signal (cisto crn zaslon pa no signal pise). Na sreco ne poslusam radia in imam vedno na AUX, saj preko njega poslusam glasbo in se mi potem vedno kamera aktivira ko dam v rikverc. Kaj se uzadi dogaja in kako je zvezano nevem, ker je to kalman skupi dajal, ampak predvidevam, da je posebi vezal na rikverc luc. Mogoce bi bilo kej drugace ce bi RCA priklopil na key 1 ali key 2 in da bi potem skos priklopil.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pri meni se tudi crte ne premikajo z volanom. Tisti link od radia katerega sem postal gre za random android radio jaz imam pa wince sistem, ampak prikljucki so pa isti in je potrebno posebi vezati na rikverc luc. Zgleda ima eonon isto. No samo da si zrihtal :). In kaksni so prvi obcutki ? Imas hotspot?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pri meni je recimo tako, da je vezana na rikverc luc. Ce hocem vklopiti kamero more biti na enoti nastavljeno na AUX in pa prestaviti moram v vzratno, da kamero aktiviram. Ce recimo med voznjo poslusam glasbo preko AUX izhoda mi pise no signal, saj kamera ni aktivirana. Ce bi pa jest kamero vezal na konstantni plus bi mi pa kamera non stop delala in bi med poslusanjem glasbe preko AUX tudi kamera laufala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ce bi se pa rad sam preprical sem pa preprican, da se ti doma ziher vala kaksna baterija. Preprosto povezi rdeco na plus in crno na minus od baterije in daj v rikverc. Bos takoj videl ali deluje :). Samo ce bos vezal na konstantni 12v ti bo na displayu skos kazalo.

post-7623-0-21585200-1514552002.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2008 Android radio izku?nje
Napisano

Uh razlik je kr neki. Android pac lahko prilagodis cist po svoji zelji tako kot tel oziroma tablico. Tudi obd imam vezan direkt prek bluetootha in razno razni programi. Tudi google play je gor i si nalozis po mili volji lahko brskas po netu, maili online radio. Ma ni da ni..

Aha sepravi dosti bolj odprti sistem kot pa wince. To je potem super ja. Jest recimo nimam wifija oz. hotspota. Kaj pol podatkovno povezavo dobis iz telefona ? Prizges hotspot in se povezes z radijem. Daj ce se bos spomnil ga poslikaj, da vidim kako izgleda :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2008 Android radio izku?nje
Napisano

Pri meni deluje vse normalno edino uro ne morem nastimat, volanske tipke vse delujejo. Zame je top nakup. Bord kompjuter isto vse deluje. Za ime radijske postaje pa niti nisem gledal ker vecinoma gledam spote. Lp

Tudi jaz imam iste izkusnje kot pravi iceman. Samo ure nemorem nastaviti, ker se je to originalno dalo samo na oem radiju ker je bila tam namenska tipka CLOCK sedaj je pa ni. Me pa to nevem kako ne moti, saj ima kitajski radio oz. LCD svojo uro in datum katero lahko normalno nastavis :). Ce bi bil pa toliko picajzlast se mi pa zdi da ti lahko na uradnemu servisu z OBDjem nastavijo uro :). Drugace pa tudi zatemnitev/osvetlitev radija pri meni deluje ce imam rocko na auto.

post-7623-0-17243200-1513710515_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

GH

Verjetno si pral avto z voskom pa je ostalo na ?ipah. Ponavadi od avtopralnic nastane ?e ga povoska? ro?no in ga ne spere? :/

Nope. Avto se nikoli v zivljenju nisem peljal v avtopralnico. Vedno se pere rocno,povoskam ga pa sam tako da senzor oz. sipa ni nic zapacana :). Pri hisi imamo se eno drugo generacijo (4-vratna) in isto brise prehitro :D
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtoplinski znaki in tezave
Napisano

Jest cakam da mi montira, ampam nima delov. Pravi da more narociti. Kdaj ? Bog si ga vedi :). Da bi pa trokiralo zaradi filtra pa tudi se nisem slisal. Jest sem osebmo delal redne servise na 20-25 k km pa je vedno vse laufalo tipi topi.Lpg je cist in se zelo tezko kaj zabase. Moj brat k je recimo malomaren glede teh stvari ni filtra za lpg menjal 3 leta. Vse popolnoma normalno. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

malenkost off topic. Na moji M6, 2008, imam senzor za de? a je po mojem mnenju preslabo odziven, kljub temu da imam nastavljeno na ?najhitrej?i interval?. Podnevi ?e nekako gre, pono?i. sploh na avtocesti, bistveno premalo odzivno. (Potem je pa? treba ro?ko dat ro?no na najhitrej?o stopnjo).

Imam isti avto in bi reku da je prevec odziven! Imam nastima da je tipalo oz. senzor cim manj odziven pa kljub temu prehitro brise :D.  Vsaj za moje potrebe

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.