Skoči na vsebino
Motne (meglene) le?e xenonk na Mazdi 6 1 gen.
Napisano

Opazil sem, da so moje le?e xenonk od znotraj vse zamegljene (bele barve).

Pogledal sem malo pri drugih avtih in ve?ina jih ima lepe prozorne.

Zdej, ?e gledamo z stali??a fotografije ali kak?ne druge optike vemo, da ?e le?e niso lepe ?iste in prozorne

ne morejo prav funkcionirati. Ali ima ?e kdo podobno varianto le??

In ali bi se dalo to nekako spucat z notanje strani (ko odstranimo xenon ?arnico).

Ob?utek imam, da bi potem tak?ne xenon lu?i svetile bolje.

Jaz sem obupal, porajsal luci in zamenjal, leca je motna ne umazana in ni resitve...

Po menjavi sem 'spregledal'

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Saj to sem mislil. Potem pa probaj malo okno odpret pa pusti pa bos videl ce gre za vodo al sam kondenz zarad temp

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Pok? Da ni nic narobe? Pri prejsnjih dveh sesticah, ki sta imeli webasto za motor... nisem nikoli lisal nobenega poka ... Samo smrad, kot pri centralni na olje... pa delovanje se nekaj casa po tem, ko se avto ugasne, ce webasto se ni koncal cikla ...

Bingo, vrtec po 300m pomeni sa avto ugasnes po nekaj minuti voznje. Ravno ko zalavfa, oz zacne sopat nafto ga ugasne, zato pa potem smrdi, ob vzigu pa ventilira - cisti, ne bi se cudil ce se bi tudi zaklenil....

Men je na vseh 4h velikokrat pokal, vcasih kadil. Vcasih smrdel....

Bobo si v teh sestih letih prvic v taki situaciji da zjutraj peljes v vrtec na tako majhni razdalji?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

A ima ?e kdo probleme z rosenjem ?ip? Jaz zve?er vedno sedim v avtu 10 min s pri?gano klimo, pa traja in traja... zadnji? pa sem imel notranjo ?ipo mokro, kot kondenz z notranje strani. Kje bi lahko bil problem?

V avtu je nekje voda, ki ne more ven....vsaj predvidevam da govoris o vlagi po tem ko avto stoji ti pa se not vsedes a ne?

Preglej pri rezervni gumi

Odmasi vse odtocne kanale na bokih z zico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Imam ?e jaz eno vpra?anje:

ko pade temperatura pod 7 stopinj se za?ne vklapljat webasto. To leto (pa tudi enkrat lani) pa po parih metrih vo?nje z mrzlim avtom za?ne cvilit, kot da bi se zaganjal za polet. Po 300 metrih vo?nje (ko otroka) dam v vrtec avto ugasnem, tedaj pa pok izpod avta - kot v kakem filmu in nato grozen smrad. Si predstavljate to vsako jutro pred vrtcem?

Prej?nji teden se mi je to zgodilo pred eleclercom - se peljem in naenkrat za?ne pokat, kot da bi bila kak?na cev zadelana.

Kaj bi bilo narobe?

?e v naprej se zahvaljujem za odgovor.

Z avtom NI NI? NAROBE!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz sem v primerjavi s prej?njo ?estico opazil to, da ko zjutraj vklopim webasto in pridem v avto, je tko zello blago ogret potni?ki prostor, pa imam na 22 nastavljeno tako kot pri prej?nji. Je pa res da hudega mraza zjutraj ?e ni bilo. Bomo videli pri -10 :)

Jures, je pa tole z webastom zanimivo, dela tudi zadnji brisalec ?e ga slu?ajno pusti? vklju?enega :)

ne samo zadnji, tudi prvi, na?alost so na isti varovalki kot ventilacija

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e pa da? 23 al pa 24 bo pa stalno grel. pa glede na zunanjo vklaplja ?e ECOnomsko varianto - da uporablja zunanji zrak ne hlajen zrak iz kompresorja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne.Ka?e, da je ampak ni. Enkrat mi je vro?e drugi? mraz. Ponavadi si v avtu pa? nastavim temp. in to je to:) Tukaj pa celo pot lovim primerno temp.

dobrodo?la v mazdi. 22C je ravno meja ko enkrat piha mrzlo enkrat toplo, prilagaja se pa zunanji temperaturi. AUTO funkcija je totalno mim v mazdah te generacije

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD 136 - tiho piskanje, ?vi?ganje
Napisano

Info iz prve roke dr. Pelka, ?e bo ?e kdo potreboval: 850? s klubskim popustom in je od LUK-a. Se pa lahko ?e vozim naprej, ker ni zaenkrat ni? narobe razn zvoka.

preveri ?e mazda fair servis. 

http://www.mazda.si/kupujem-imam/mazda-fair-service/nadomestni-deli/

(verjetno je samo sklopka - brez vztrajnika, ampak cene so cool)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD 136 - tiho piskanje, ?vi?ganje
Napisano

Bom poskusil doma. Sem ga prejle ?e enkrat v?gal in ?vi?ganja kak?no minuto ni bilo potem pa spet. ?e po?asi dodajam plin, ravno tako piska. ?e pa sunkovito, pa ne. Ko pa obrati padajo, v obeh primerih ni ?vi?ganja. V prostem teku pa spet...

lahko da je samo jermen, ker govori? o ?vi?ganju, le?aji imajo bolj praskavo pe??en zvok....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je kak interesent, da gre v nakup? Na?el sem enega nemca, ki se je pripravljen pogajati za obnovljene ?obe RF7 13H50

- obnovljene

- 12 mesecev garancije

- kavcija, ki se vrne ko po?ljem zamenjane nazaj

Eno bi mogo?e moral menjati - mrzla malo ratatatataja, medtem ko segreta ne. Ampak se ne mudi, ?e pa nas je kaj ve? interesentov lahko barantam za vse skupaj. Buy it now je 159?, po moje se da za malo ve? ?ob dobiti ceno 110-120

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ROPOT PRI SKLOPU JERMENOV MAZDA CD136
Napisano

v tistem pogovoru s slivko....res ne vem tipa, sem ga pa? nesel v ?tacuno in so ga imel, ker ge za standardnega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gretje
Napisano

Ziher webasto, se sam prizge (se mora) ko je zunaj pod 5C

Zdaj na zacetku 'kurolne' sezone rabi malo da se spuca (zrak v ceveh, svinjarija itd)

Z drugimi beaedami nic narobe samo furaj, tudi ko se iz njega vcasih pokadi bel dim pri prvi gumi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

se prav, je ?ist vseen a nardi? glavni servis doma "pod kozolcem" al pa ?e pelje? na servis? :zvizga:

?e ga zna? narediti je verjetno vseeno, kakovost dela ne vpliva na kakovost materiala

?e pa se je strgal, ker ne vem je kateri zobnik nakrhan itd, je pa druga stvar. Ampak va?no je tukaj da ima sre?o v nesre?i, in stro?ek ne bo prevelik (upam)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Preberi ?e enkrat - strgal se je jermen

jermen - potro?ni material in vzrok

problemi na motorju - posledica

Ampak po moje je to zunanji nosilec, ki nima veze s tem, tako da nov jermen in gas.

po?kodovana pa je glava na motorju oziroma sprednji nosilci (mislim da sem se prav izrazila)

Na ra?unu pi?e garancija na vgrajene dele 12 mesecev, minilo pa je 13 mesecev in pol.

eh dejan, deli so deli, potro?ni pa drugo, noben potro?ni material nima garancije niti en dan ne, in zobati jermen je na ?alost PM.

torej lahko jaz zahtevam nove brisalce, novo ?arnico itd v 12 mesecih?

primer KIA

7 let za zunanjost in notranjost
Revolucionarna 7-letna garancija ni le najdalj?a, mi verjamemo, da je tudi najbolj?a v Evropi. 
Samo nekateri deli, kot naprimer potro?ni material, so izklju?eni iz te edinstvene ponudbe. 
Nobenih skritih in neprijetnih presene?enj. Zadovoljstvo serijsko.

primer Gorenje (jermeni)
Garancija praviloma ne velja za: potro?ni material, baterije, vre?ke za sesanje itd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

preberi ?e enkrat, pred letom dni so ji delal glavni servis! ;)

Preberi ?e enkrat - strgal se je jermen

jermen - potro?ni material in vzrok

problemi na motorju - posledica

Ampak po moje je to zunanji nosilec, ki nima veze s tem, tako da nov jermen in gas.

po?kodovana pa je glava na motorju oziroma sprednji nosilci (mislim da sem se prav izrazila)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f - te?ave pri speljevanju
Napisano

Zdravo.

Moja mazda 323F, 1.6 16V, letnik 2002, prevo?enih 112000 km, ima spet probleme. Ko ho?em speljati (mrzel ali topel) ne potegne. Najprej kakor da gas nebi prijel, nato pa komaj potegne. S pri?gano klimo je ?e slab?e.

Tester ne poka?e napak. Obrati ne nihajo. Avto se v prostem teku ne zaganja. V?ge v prvo. Cev za dovod zraka je cela, loputa in motor?ek prostega teka ??i??ena.

Res pa je da imam za drugo lambda sondo vgrajeno pu?o. Je izvzeta iz direktnega toka izpuha, ker mi je javljalo napako. Po vgradnju pu?e je vse delalo OK (cca 1 leto). Tudi problemov s speljevanjem NI bilo.

Bolj ko je avto topel bolj nagaja.

Ali ima kdo kak predlog?

LP MARKO iz Celja

a ma to katalizator?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Upam, da ti upo?tevajo garancijo! ;)

od kdaj pa obstaja garancija na potro?ni material???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gretje
Napisano

Ker avto? Mazda5 /6 dizel? Ce ja je verjetno webasto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.