*Applicable models include |
||||
2014 Mazda3 |
2014 Mazda6 |
2016 CX3 |
2014 CX-5 |
2016 CX-9 |
2015 Mazda3 |
2015 Mazda6 |
2017 CX3 |
2015 CX-5 |
2017 CX-9 |
2016 Mazda3 |
2016 Mazda6 |
|
2016 CX-5 |
|
2017 Mazda3 |
2017 Mazda6 |
|
2017 CX-5 |
|
Pred eno uro je Jest napisal:A zdaj bos pa rekel, da ko pride iz pralnice, da ni spucan? Nimamo vsi volje, casa in denarja, da bi pleh božali. glancali, polirali samo zato, da se bo malo bolj svetil ... Eno je, ce je avto res umazan in ves pobuskan... drugo pa je, ce je opran... Tisto, da je se na lak naneseno cel kup kemije, kozmetike, kremic,... je enako kot pri zenskah, ki se morajo mazati, zato, da mislijo, da so potem lepe ... Ceprav je mariskatera lepsa, ce je "natur"
Se pa strinjam, da je lepo pogledati spoliran avto... Ampak kaj ko je to samo kratek cas... oz. le dokler stoji doma na dvoriscu pod streho ...
Sej pravim... vsak ima svoj hobi. 😉Eno urico ali dve na teden pa si lahko vsak najde za malo spucati in posesti avto.
Avto v avtomatskih avtopralnica sčasoma postanejo polni hologramov(kot na ledu, ko se drsalci vozijo po njem) Namesto, da ležimo pred kavčem, smo takrat malo na svežem zraku, se razgibano pa še rezultat je viden. 🤗
Popravljeno od Alex
pred 8 minutami je Jest napisal:Imamo razlicne poglede na to... in enim pleh ni svetinja... ampak prevozno sredstvo, ki pa vcasih tudi lepse izgleda, ce je oprano...
Res je, da ima vsak svoj pogled na to. Ampak, prepričan sem, da vsak raje pogleda urejen, spucan avto kot kak umazan, zanemarjen avto. Avto je lahko tudi Porsche, a če je umazan, je neopazen. To je enako, kot če bi rekel, da zakaj ljudje toliko denarja zmečejo v hiše in zidove okoli njih. Meni se zdi to pretiravanje. To je pač značilnost Slovencev.Jaz ta denar raje porabim za kakšne bolj pametne in lepše stvari. Pa vendarle, komur je to všeč naj mu bo. 😉
pred 41 minutami je Jest napisal:V BTCju posesajo notranjost in avto zapeljejo skozi avtopralnico...
Kakšen zločin nad barvo. 😬
pred 58 minutami je Scr3am napisal:Alex, ce moja mazdica slucajno vidi kaksen uradni servis jim izrecno narocim naj mi ne perejo avta. Kaj ves kako ti ga tisti studentje operejo in zraven se popraskajo 😂
Meni so oprali avto, pa čeprav je bil tudi na sveže povoskan. 😜Upam, da jih perejo vsaj ročno.
pred 6 minutami je Scr3am napisal:Saj ti ga na vsakem servisu operejo. Ne rabi biti mazda servis :). Vsaj jaz imam take izkusnje.
Res je. To je praksa skoraj vseh uradnih servisov. Da ne pobegnejo stranke drugam. 🤗
pred 49 minutami je Scr3am napisal:3x fin in 3x grobi. Sem hotel medium, ampak ga niso imeli pod to blagovno znamko. Je bil pa res ugoden in sicer 7 € za tri komade
Uf, grobi klay je za res kontaminirano barvo. 🤔
Obvezno jo moraš potem dobro spolirati, ker ostanejo kar vidne risice.
pred 13 urami je Scr3am napisal:Tudi jaz sem danes dobil posiljko :). Alex a ti uporabljas kaksen quick detailer za zunanjo uporabo v sklopu vzdrzevanje voska enkrat, ko imas avto povoskan? A ga samo peres s samponom, kateri ne odstranjujejo zascite?
Drgac pa alex ta izdelek bi pomoje ful hudo izpadel na tvoji barvi in jo povdaril
https://www.operi-avto.si/zascitni-voski/1023-chemical-guys-butter.html
Kakšen klay bar si nabavil, medium ali solf? Jaz imam medium pa se mi zdi, da je malo pregrob!? Imam pa tale vosek, ki je še bolj primeren za mojo barvo.
Chemical Guys Cherry Wet Wax 473ml - operi-avto.si
pred 33 minutami je Bossek napisal:Nemce berem, ki peljeje avto tko vsak drugi mesec in jim brez problemov nadgradijo.
Naj bi pa pri Skyactive X popravili cel kup problemov. Od cudnih razmerji pri avtomatiku, do delovanje motorja da je precej bolj gladko.
Pa problemi, da se prtljaznik sam odpira, pa popravek za Bose sistem, pa ....
Ne vem sam, bi naceloma zelel imet najnovejso verzijo in bi od uradnega servisa pricakoval, da to uredijo. Saj kaj gre lahko narobe naj bi vedeli in kako zmanjsat moznost, za to tudi (da mora bit akumulator poln, start-stop sklopljen, ....).
Pri nas uradni servisi naredijo(če sploh) samo kake vpoklice. yvse ostalo. pa raje ne, če ni nujno.
pred 2 minutama je Scr3am napisal:Ja samo se zmeri, kako so jih lahko vpisali brez papirjev ? Vrjetno niso zeleli komplicirati.
Ne vem. Slikali so feltne z vseh strani in so najbrž ugotovili, da take feltne dobiš original na nekaterih 6-kah. Seveda zato ne obstajajo tüv papirji, ker so to feltne narejene točno in samo za Mazdo. V bistvu imajo gor tudi mazda znak.
Napisano
Jaz te pa nimam na črni listi. Tako vsaj lahko preberem kako neumnost in se nasmejem. 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani