Skoči na vsebino
Konstantno zvijanje diskov
Napisano
pred 15 urami je gregc88 napisal:

kdo vam bo pa pol povedu kar je res? zalim ne,grozim ne, mislim pa da forum ni samo za to da hvalite ...treba tud kj realno pokritizerat oz povedat  da se ve kaj in kako... 

vi ste bolj te sorte pomoje da če bi vam turbo stran padu bi zrihtal in bili tiho,oz bi rekli da to ni nic, sej se vse zrihta, nihce ni umrl... no js bi povedu, reku naglas da sm razocaran,kolk me je koštalo itd... ne pa neki vernik....

izbrisa iz foruma se pa lih tok bojim kt te koronce... a bojo volitve in glasovanja kdaj bom letu :D 

predn letim me loh date tud na crno listo, js mam alex ze en let .... tko vm bo lazje 

Jaz te pa nimam na črni listi. Tako vsaj lahko preberem kako neumnost in se nasmejem. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne vem, no. Nekateri tudi menjajo zavorne  ploščice vsakih 30Kkm.Ali pozabijo dati nogo z bremze? Kdo ve. V nekaterih nemških avtih, pa ne mazdah, tudi vedno gorijo lučke kot light show v armaturkah (gen 5,6,7,8). V drugih ne. 🤔

Nekaterim tudi prerjavijo avti, nekaterim nam ne. 

Čudno je to... 

pred 2 urama je router69 napisal:

Mazda 6, 2011, karavan, diesel. Do 150000 sem menjal 5 kompletov prvih diskov+ploscic ter 3 zadnje komplete.  Kot so napisali ze nekateri, se mi je naredilo da so zelo hitro zaceli tresti... 2 relaciji lj-kr in sem bil spet na istem. Nazadnje sem nataknil  ATE diske ... in od takrat nimam vec takih izrazitih problemov ... se pravi sem potreboval kar nekaj 10000km da je zacelo tresti, pa se tiso bistveno manj kot kak original disk. Ocitno na M6 nekaj z bremzami ne stima... poddimenzionirano pomoje vse skupaj. 

Se pravi, da moraš že v prvo dati gor kvalitetne dele in plačati malo več in potem nimaš več v bodoče problemov. Če sem prav razumel. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je gregc88 napisal:

kdo vam bo pa pol povedu kar je res? zalim ne,grozim ne, mislim pa da forum ni samo za to da hvalite ...treba tud kj realno pokritizerat oz povedat  da se ve kaj in kako... 

vi ste bolj te sorte pomoje da če bi vam turbo stran padu bi zrihtal in bili tiho,oz bi rekli da to ni nic, sej se vse zrihta, nihce ni umrl... no js bi povedu, reku naglas da sm razocaran,kolk me je koštalo itd... ne pa neki vernik....

izbrisa iz foruma se pa lih tok bojim kt te koronce... a bojo volitve in glasovanja kdaj bom letu :D 

predn letim me loh date tud na crno listo, js mam alex ze en let .... tko vm bo lazje 

Pa kdaj ti bo jasno, da to ni VAG forum, kjer je 90% pisanja, kaj se je pokvarilo in kaj je kdo prinesel domov v vrečki, ko je kaj pobiral po cesti, ko je odpadlo z golfov.Pač ti še moraš sprijaznit s tem, da se mazde zelo malo kvarijo in ti takoj tonzagrabiš, ko kdo napiše, da se je kaka stvarca pokvarila(večinoma je to potrošni materijal. 

Nobenega glasovanja ne bo. Ponavadi glasujemo za stvari, ki so nam zanimive za ta forum.😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Mraušk Mčk napisal:

O lepoti pri modelu starem osem let pač ne moreš več govorit. Razen seveda če ne izbereš prave barve, kot naprimer Aleks. Pa še Aleks je močno off topic, ko piše v temo z naslovom "nova mazda".

Kot sem že napisal, mazda ima to dobro lastnost, da vedno naredi tako uspešne modele, da neverjetno  kljubujejo staranju vrsto let(včasih skoraj deset) in Mazdi sploh ni potrebno vreči na trg vsake dve leti "nov" model. Recimo, če daš novo škodo zraven zadnjega modela mazde  6 večina misli, da je ravno obratno. Sicer pa imajo vse te VAG variante(škoda, audi. vw in seat) ta problem, da nikoli ne veš, kateri model v bistvu gledaš, ali je to najnovejš inmodel, ali star deset let. Vse je isto. Vse je povprečno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je Boss napisal:

Aha, a zato si Škodo kupil? Jebat ga, sej je avto grd, ampak diski se pa ne zvijajo. :punk:

Pa še kradejo škod ne,baje.Tako,da jih ne rabiš niti zaklepati. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je Aless napisal:

Pesto ko se stari disk sname se mora obvezno očistiti in po možnosti preveriti z merilno uro. Ker če je kaka pikica rje vmes  in daš gor nov disk bo disk opletal. 

Če je napaka v čeljusti (da šteka) pa se najlažje ugotovi po kaki krajši umirjeni vožnji kjer ne uporabljaš bremz, če so vroče pomeni da štekajo in tako se disk pregreje. 

Btw.: tudi če daš najcenejše diske se ne bodo zvili ob normalni vožnji, pod pogojem da je pesto in čeljust ok. 

O. se, se. Poglej za nazaj na forumu koliko skoraj novih  diskov so  menjali še v garanciji (20Kkm,30Kkm...). Ne vem, kaj je bilo krivo a je tega bilo ogromno. 🤔Nekaterim so tudi po dvakrat menjali v kratkem obdobju. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 39 minutami je Freak napisal:

Da malce obudim temo :)

Skratka prejšnji diski so šli proti koncu in tudi že kar fajn so začeli tresti, zato sem jih menjal v kompletu s ploščicami. Sam ni hudič, da mi je po manj kot dveh mesecih spet začelo tresti, da je joj :(  Pa mi ni jasno, ker imam večinoma relacijo AC Logatec - Ljubljana in res neki ne zaviram dosti. Tudi nisem tak, da bi na semaforjih držal nogo na zavori. 

Kaj delam narobe?? Gre se pa za mazdo 6, letnik 2009 🤔

Kakšne znamke diske in ploščice si kupil? Če daš gor nove diske in pretrde nove ploščice se zgodi, da se diski pregrevajo in ko zapelješ v kakšno lužo, se zvijejo. Najboljše vidiš, če so ploščice dovolj mehke, ker je veliko črnega prahu na feltnah. Pri naših prvih  modelih 6-k so bile originalne oem ploščice veliko  pretrde in posledično se je na 6-ah v garancijskem roku zamenjalo obilico diskov. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 awd se okrenula 180 stupnjeva
Napisano
pred 15 minutami je Aless napisal:

4kolesni pogon je vredu stvar ampak pri resnem terenu in slabih pogojih tudi ne gre tak kot bi pričakoval, takrat edino pomagajo zapore diferencialov, če jih ima, ampak pravi terenci to morajo imet. 

Za MB G270 lahko iz izkušenj povem da gre odlično po zelo težkem terenu (blato, sneg, hrib), če ne bi sprobal ne bi verjel da to gre. 

Medtem ko BMW x5 je pa porazen za malo večji sneg.Sem probal in vem tudi iz prve roke. In to ta močen, 35 d(286HP),z pravimi zimskimi gumami. Saj po normalno zasneženi cesti še gre čim sem zavil malo ven v kak breg(ec) sem obstal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 awd se okrenula 180 stupnjeva
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Ene par statistik je dokazalo, da procentualno v slabih razmerah (sneg, led) več nesreč naredijo vozniki štirikolesno gnanih. Upam, da ni treba razlagat zakaj je tako.

Pa tudi, da ostane več awd "džipov" v snegu, ker pretiravajo in mislijo, da so ti pogoni vsemogočni. Potem pa jih morajo Lade nive z zajlami vleči iz snega. Vsaj v Dolomitih je pozimi ponavadi tako. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja firmware-a na servisih
Napisano (urejeno)
pred 46 minutami je Boss napisal:

No vidiš VAG je tolk napreden, da če pelješ mimo servisa na pol metra ti prek NFC-ja nadgradijo avto v sekundi. Če si do 10m daleč ti nadgradi preko BT, za vse ostalo je pa tu dobiri stari WiFi. So imel včasih še IR sam si moral avto ustavit pa to ni blo tko priročno.

Pa še ena opcija nadgradnje baje da obstaja. Zapelješ z golfom  skozi servisno delavnico  in ven se pripelješ z najnovejšim passatom, verzija 2021 pro.... brez, da bi izstopil iz avta. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SBS malfunction - Mazda 6 GJ
Napisano
pred 46 minutami je Janez007 napisal:

@Alex  in @Bini  hvala 👍👍.  Res je, po tem ko sem očistil značko in vetrobransko steklo, so lučke izginile :)

Zato smo tu, da si pomagamo na naših Mazdah. 👍.... Fuck the politics. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SBS malfunction - Mazda 6 GJ
Napisano (urejeno)
pred 47 minutami je Janez007 napisal:

Na armaturi se je prižgalo opozorilo "SBS malfunction" , Mazda 6 GJ CD175, ročni menjalnik. Kaj bi to bilo?

Smart Brake Support. 

Probaj tole. 

The SBS warning light may illuminate if the windshield and/or front grille emblem is/are dirty. Clean the windshield and front grille emblem. If the warning light remains on after cleaning, have the vehicle inspected at an authorized Mazda dealer.*  For more information, you may also refer to Section 7 of your Owner's Manual. 

http://mazda.custhelp.com/rnt/rnw/img/enduser/scbs_warning_light.jpg

*Applicable models include

2014 Mazda3

2014 Mazda6

2016 CX3

2014 CX-5

2016 CX-9

2015 Mazda3

2015 Mazda6

2017 CX3

2015 CX-5

2017 CX-9

2016 Mazda3

2016 Mazda6

2016 CX-5

2017 Mazda3

2017 Mazda6

2017 CX-5

scbs_warning_light.jpg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri servis priporočate?
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jest napisal:

A zdaj bos pa rekel, da ko pride iz pralnice, da ni spucan? Nimamo vsi volje, casa in denarja, da bi pleh božali. glancali, polirali samo zato, da se bo malo bolj svetil :) ... Eno je, ce je avto res umazan in ves pobuskan... drugo pa je, ce je opran... Tisto, da je se na lak naneseno cel kup kemije, kozmetike, kremic,... je enako kot pri zenskah, ki se morajo mazati, zato, da mislijo, da so potem lepe :) ... Ceprav je mariskatera lepsa, ce je "natur" :D 

Se pa strinjam, da je lepo pogledati spoliran avto... Ampak kaj ko je to samo kratek cas... oz. le dokler stoji doma na dvoriscu pod streho :D ... 

Sej pravim... vsak ima svoj hobi. 😉Eno urico ali dve na teden pa si lahko vsak najde za malo spucati in posesti avto.

Avto v avtomatskih avtopralnica sčasoma postanejo polni hologramov(kot na ledu, ko se drsalci vozijo po njem) Namesto, da ležimo pred kavčem, smo takrat malo na svežem zraku, se razgibano pa še rezultat je viden. 🤗

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 minutami je Jest napisal:

Imamo razlicne poglede na to... in enim pleh ni svetinja... ampak prevozno sredstvo, ki pa vcasih tudi lepse izgleda, ce je oprano... ;)

Res je, da ima vsak svoj pogled na to. Ampak, prepričan sem, da vsak raje pogleda urejen, spucan avto kot kak umazan, zanemarjen avto. Avto je lahko tudi Porsche, a če je  umazan, je neopazen. To je enako, kot če bi rekel, da zakaj ljudje toliko denarja  zmečejo v hiše in zidove okoli njih. Meni se zdi to pretiravanje. To je pač značilnost Slovencev.Jaz ta denar raje porabim za kakšne bolj pametne in lepše stvari.  Pa vendarle, komur je to všeč naj mu bo. 😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 58 minutami je Scr3am napisal:

Alex, ce moja mazdica slucajno vidi kaksen uradni servis jim izrecno narocim naj mi ne perejo avta. Kaj ves kako ti ga tisti studentje operejo in zraven se popraskajo 😂

Meni so oprali avto, pa čeprav je bil tudi na sveže povoskan. 😜Upam, da jih perejo vsaj ročno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je Scr3am napisal:

Saj ti ga na vsakem servisu operejo. Ne rabi biti mazda servis :). Vsaj jaz imam take izkusnje.

Res je. To je praksa skoraj  vseh uradnih servisov. Da ne pobegnejo stranke drugam. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano
pred 49 minutami je Scr3am napisal:

3x fin in 3x grobi. Sem hotel medium, ampak ga niso imeli pod to blagovno znamko. Je bil pa res ugoden in sicer 7 € za tri komade

Uf, grobi klay je za res kontaminirano barvo. 🤔

Obvezno jo moraš potem dobro spolirati, ker ostanejo kar vidne risice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano
pred 13 urami je Scr3am napisal:

Tudi jaz sem danes dobil posiljko :). Alex a ti uporabljas kaksen quick detailer za zunanjo uporabo v sklopu vzdrzevanje voska enkrat, ko imas avto povoskan? A ga samo peres s samponom, kateri ne odstranjujejo zascite?

Drgac pa alex ta izdelek bi pomoje ful hudo izpadel na tvoji barvi  in jo povdaril :)

https://www.operi-avto.si/zascitni-voski/1023-chemical-guys-butter.html

IMG_20201201_151053.jpg

Kakšen klay bar si nabavil, medium ali solf? Jaz imam medium pa se mi zdi, da je malo pregrob!? Imam pa tale vosek, ki je še bolj primeren za mojo barvo. 

chemical-guys-cherry-wet-wax.jpg
WWW.OPERI-AVTO.SI

Zaščitni vosek za bleščeč sijaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja firmware-a na servisih
Napisano
pred 33 minutami je Bossek napisal:

Nemce berem, ki peljeje avto tko vsak drugi mesec in jim brez problemov nadgradijo.

Naj bi pa pri Skyactive X popravili cel kup problemov. Od cudnih razmerji pri avtomatiku, do delovanje motorja da je precej bolj gladko.

Pa problemi, da se prtljaznik sam odpira, pa popravek za Bose sistem, pa ....

Ne vem sam, bi naceloma zelel imet najnovejso verzijo in bi od uradnega servisa pricakoval, da to uredijo. Saj kaj gre lahko narobe naj bi vedeli in kako zmanjsat moznost, za to tudi (da mora bit akumulator poln, start-stop sklopljen, ....). 

Pri nas uradni servisi naredijo(če sploh) samo kake vpoklice. yvse ostalo. pa raje ne, če ni nujno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija
Napisano
pred 2 minutama je Scr3am napisal:

Ja samo se zmeri, kako so jih lahko vpisali brez papirjev ? Vrjetno niso zeleli komplicirati.

Ne vem. Slikali so feltne z vseh strani in so najbrž ugotovili, da take feltne dobiš original na nekaterih 6-kah. Seveda zato ne obstajajo tüv papirji, ker so to feltne narejene točno in samo za Mazdo. V bistvu imajo gor tudi mazda znak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.