Skoči na vsebino
Utripa lu?ka za DPF
Napisano

Uf, kako gre ?e:

1.Kdaj je bil delan servis, da ni preteklo ?e 20 tiso? km in je to opozorilnik za servis

2. Ketna preve? raztegnjena

3. Dejansko kak senzor na DPF ju oz. se DPF ni mogel regenerirat pa ga je treba pa? spucat.

4. Olje preve? pome?ano z nafto.  Nisem zihr pa mislim, da sem tudi to nekje zasledil.

Skratka, probi najprej resetirat servisni interval.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Temperatura vode
Napisano

Ja Jures, to je mogo?e res, da olje potem dodatni ?e shladi motor, ta pa posledi?no ?e vodo. Mi je pa ?udno ,da pri prej?nji ?estki tega res ni bilo. Kar je webasto pogrel, je tako tudi ostalo. Tukaj pa pada skoraj za polovico recimo. 

Razmi?ljal sem, ?e bi bil mogo?e kej zrak v sistemu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Temperatura vode
Napisano

Par vpra?anjc.

1. V ?em je trik da mi zjutraj po v?igu avta temperatura hladilne iz recimo polovice kar je normalno, pade na 1/4? Pred tem se avto recimo pol ure ogreva z webastom, zato je ?e pri v?igu recimo na polovici. Nisem pa pred v?igom preveril koliko je dejansko temperatura vode, to bom danes.

2. Do slu?be imam cca 13km, ve?inoma po naselju se pravi tretja ali ?etrta 50-60kmh. Ko pridem v  Kranj je temperatura vode (vsaj danes je bilo, zunanja je bila cca -6), 60 stopinj. 

Kazalec je sicer na polovici, ampak preko OBD pa ka?e da je to 60. Vem, da to ni ?ist taprava delovna, ker obi?ajno pride tam do 80 stopinj voda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

Ce mas cajt pridi cez vikend

Vem, si mi ?e ponudil pomo? :). Hotel sm doktorja ?e neki v zvezi z enim ropotom vpra?at, ker do sedaj noben ni odkril v ?em je catch :-) Je zlo specifi?no.

No, sej, mogo?e bi se res loh oglasili, da vidim ?e tamala ?e va?edva pozna :) Ti bom javil ,ker se zadeve z otroci hitro spreminjajo hehe..

Je pa tudi res, da ne vem ?e ni bolje, da od spodaj gor gleda?, za to pa rabi? avto dvignt. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

Meni o?itno kar precej curi hladilna. 1L sem jo dolil v dobrem tednu. Sem pa zjutraj na brazaka posvetil, in je po podnu nekje za ma?ino, okoli webasta res vse mastno. 

V ponedeljek grem do doktorja, pa da vidimo. Nekaj bo, al najdemo vzrok, al pa bom kupil ?e par litrov hladilne :-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

Pumpa za vodo...na webastu...

Men je ?la....

Kako pa ve?, da dela webasto, ko ti avto laufa?

Kako vem, simpl. V?gem avto, v?gem webasto, in poslu?am.. ?e ne sli?i? pa haubo odpre? pa je :) ?e bi  pumpa ?la pomoje sploh webasto v?gal ne bi, tko da minutko dela.No pomoje no. Sicer bom pa probal, ?e da? roko na pumpo vidi? a dela al ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hladilno pobira
Napisano

Ja, prejle sem mogel na hitro. Ja, enkrat poleti se mi zdi da sem preverjal oz spomladi, sem videl tak flek dol po ohi?ju webasta. Ampak potem je to izginilo, tudi danes ni ni (no razen ?e je premalo hladilne) :) Je pa jajc, k se kej dost ne vidi, kje bi kapljalo, ker te?ko pride? zraven.

Tako da sumim da nekje kaplja ja, ker ?ez poletje pod minimum ni nikoli padla, od enega do drugega servsia jo je malce pobralo, lahko da je ?e takrat kje pu??alo. No septembra so mi v BTCju nalili polno, danes je pa pod minimumom.

Jutri morm kupit ta famozni FL22, ne vem pa ?e bom to kje v Kranju dobil, kolikor gledam po netu te zelene skoraj da ni. Kak euroton mogo?e?

Naslednji korak bi bilo pa fino odkriti vzrok. ?e slu?ajno kje hladilni sistem ne pu??a, ker imam ?e garancijo do sredine Marca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hladilno pobira
Napisano

Oj, kaj loh preverim, hladilno mi pobira trenutno je malo pod minimumom, posledi?no tudi webasto ven me?e.

?e se me?a z oljem bi najbr? opazil na pokrov?ku za dolivanje olja?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

O?ivljam temo, opa?am da ko webasto po kaki minutki ugasne potem dela ?e v?gem motor. Torej akumulator je nov, to sem ?rtal. Kaj ?e ostane? Sumim nekaj nekje na dovodu goriva. Je mo?no da pumpa za gorivo sra?ka?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.