Ta tehnicni je itq en lari fari. Pri prejsni sestici mi je neki pokalo pri sprednjem levem kolesu. Peljem na amzs kjer so ga pou ure pregledovali, rukali in nevem kaj se vse in se je pokanje tudi slisalo! Pa niso ugotovili. Peljem k pelkotu in je po petih minutah reku, da je sla spodnja roka po gobe. Poskodba je bila najboln ocitna oz. vidna, saj je bila roka zamaknjena. Pelji k mehaniku naj dvigne avto in pogleda
Kako je pa potem pri 4 vratni izvedbi k nima wooferja, ojacevalec pa ima. Tisto na zadnji polici meni najde, da je zvocnik in ne woofer. Poleg tega imam se eno vprasanje. Pod specifiko ce gledam naj bi bili sprednji in zadnji zvocniki isti, ampak pri glasnem poslusanju glasbe se dpbro slisi, da dajo sprednji vec od sebe kot zadnji. Nastavitve razmerij front, rear je vse normalno.
Pa saj ce das aftermarket zadevo se ti normalno odpira in zapira. Poleg tega pa vse podpira in ima tudi delujoco navigacijo. Problem je le v ceni saj stane takoj 400-500e, potem pa se davek itd. . Ce se ne motim jo je imel uporabnik skydriver v svoji bivsi sestki
Meni isto malo tuli (ne poka) pri ostrem zavoju v desno. Ce so mansete homokineticnega zgloba sem zmagal, saj je strosek 20e. Treba dvigniti avto in pogledati
Zej si potem vse vezal na radio ? Pa se to da .Sepravi vse kar je treba je samo cince premakniti na drug ojacevalec in zadeva spila ? Ali lahko vse to vezas na en aftermarket ojacevalec ali je za woofer potreben se en dodatno? Mene mal zanima za ta srednji zvocnik, ker jest imam isto aftermatket radio in lahko stelas samo sprednje in zadnje zvocnike posebi ne pa sredinskega. Super potem je pa ena skrb manj, ce gre slucajno ojacevalec "po gobe". Pri meni se recimo pozna razlike med aftermarket radijem in original. Na original radiju boljse spila
Imam mazdo 6 1.8 benz in me zanima kero motorno olje priporocate. Lani sem imel dexelio pa mi jo je ze kar nekaj spilo. Obstaja kaksna cenejsa alternativa?
1.8 motorji so radi malo vec popili. Ce ne mislis delati generalke pojdi rajsi na 5w-40
Bosch brisalci so res katastrofa. Jest sem jih imel ze drugic na svojemu pa so po hitrem posopku zaceli skripati. Punca jih ima na cliotu in je ista zgodba.
Naceloma samo tega k si menjal. Uzadi imas vijak oz. Oddusnik. Drgac imas pa na youtubu vse oz. Napis crisfix how to bleed the breaks on za moje pojme se najbolj razlozi
?e se ne motim stane obnovljen v trgovinah z avtodeli nekaj preko 100 ?.
Jaz sem pred kratkim menjal sprednjega ampak je cenej?i, kot zadnji (75 ?, TRW).
(?ele zdaj sem videl, da je scr3am dal vse potrebne podatke)
Zakaj si pa menjal sprednjo celjust ? Pri sprednjih celjustih teoreticno nima kaj crkniti in zamenjas samo vsa tesnila in pa batek pa gas naprej. Strosek za tesnila z batkom vred je pa tudi minimalisticen.
@Sony: Tuki imas seeno stran iz katere sem jaz nazadnje za svojega narocil in se danes normalno deluje. Nisi povedal za kater motor gre tako da samo se to ustrezno izberi, ker ni receno da imajo vse motorne izvedbe iste celjusti. Recimo pri prvi generaciji ima 1.8 razlicne celjusti od ostalih . Jest osebno sem narocil tisto taprvo (zlato) za 50e
Zadnji cilinder se ne da obnoviti, ce je zastekal cilindercek in jih tudi pelko ne obnavlja. Jest sm jih ze tri zamenjal . Obnovijo se lahko samo tesnila in pa batek tebi je pa zastekal cilindercek sepravi tisti mehanizem kateri vraca celjust nazaj v prvotni polozaj, ko zategnes rocno.
Zasteka in se ne vrne nazaj in konstantno malo bremza posledica tega je lahko da avto ves cas vlece v eno smer ali kompletno iztrosena ploscica. Meni je recimo zadnja celjust tako zastekala, ampak to je bilo zaradi rocne in je cilindercek zastekal (klasicna hiba mazd), kateri se ni pravilno vrnil nazaj. Mogu sem samo cilinder zamenjati in pa seveda novo ploscico. Pri sprednji osi so pa praviloma vedno kriva tesnila, saj preparijo, pride voda vmes in batek zasteka.
Trest je zacelo vrjetno takrat ko je bila ploscica ze posteno skurjena . Vrjetno ce bi dvignil avto in z roko zasukal kolo se le ta nebi normalno vrtel, ker ga je celjust bremzala. Ravno zaradi tega to metodo z vrtenjem kolesa uporabljajo razni vulkanizerji ko menjajo pnevmatike
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Problem je da ti bojo menjali volan z ISTEMU in bo cez cas spet isti smorn
Povezava za deljenje
Deli na druge strani