Skoči na vsebino

Mogo?e je samo kak?na te?ava povezana z elektriko (kabli, v?igalne sve?ke), morda "luftmesser", skratka jaz bi majstra Simona poklical, pa bo konec ?ivciranja in ugibanja. Dr?im pesti, da te popravilo ne bo preve? udarilo po ?epu, pa izogibaj se mehankarjev, ki bi menjala vse po spisku (te?ava pa bi po mo?nosti ostala, jao). <_<:hudicek:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e so ugotovili, da je nekaj narobe na enem cilindru potem ne morejo za to krivit ventile! Najprej naj preverijo kaj je s tem cilindron narobe!

Koliko km je narejenih na plin? Ne bom trdil ampak mislim, da se na tem motorju da nastavljat ventile.

Pri plinu je po cca 50 kkm dobro preveriti nastavitve ventilov (?e niso samonastavljivi).

Drga? pa stare mazde so delale na plin ?ez 200kkm brez problemov...

Novej?e prav tako (npr. moja je 2003 letnik in ohoho cajta na LPG laufa). :ljubezen:

Kot servis priporo?am; Avto Pelko! :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izbor kompletne sklopke
Napisano

Sovra?im dizle in njihovo tresenje ter ropot. <_<:P

No pol se s tem niti ne mislim ukvarjat, ker itak bi imel samo dodatne stro?ke, pa ?e ve?ino cajta se itak vozim pridno po omejitvah. :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izbor kompletne sklopke
Napisano

Majstr Simon mi je rekel, da je telih 170 ? v Evrotonu, sme?na cena in je samo za kupit, predno se mi kolega premisli! :P

Glede vztrajnika sem pa v totalni dilemi! :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nenormalna poraba olja
Napisano

Fantje, na oljnem filtru res ne gre ?parat - jaz kot pravi Gorenjc, npr. ?krtarim pri zra?nem, se pravi se ga menja, potem pa en interval presko?im in se ga le spiha (?e ni preve? usran). :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izbor kompletne sklopke
Napisano

Pozdravljeni!

Ker se me bo o?itno sklopka naveli?ala prej kakor jaz nje (zdrsava ?e kar kvalitetno), bo v kratkem sledila menjava.

Zdaj pa obstaja dilema kaj izbrati, imam za za?etek na voljo 3 mo?nosti;

Valeo - cca. 260 ?

Nacional (WTF - prvi? sli?im itak) - cca. 160 ?

Nipparts (kolega dela v Euroton-u) - cca. 170 ?, s kolegialnimi popusti itd. :bravo:

Kaj bi vi izbrali?

Nippart sem ?e imel, na tastari GT-jki (BGF 323) in sem bil zelo zadovoljen. Ko sem sklopko menjal na Miati, sem vgradil Daisin (nikoli nisem imel te?av potem z njo). :danzoman:

Zraven se mi poraja ?e dilema, ?e naj kej ?e glede vztrajnika postorim (magari kupit ?portnega) ali pa obstoje?ega oskubit in zbalansirat. No po drugi strani pa mi spet ni ravno do tega, da delam dirkalnik iz tega avta, ki predispozicije so mu vse prej kot idealne za na pisto. :D

Skratka, dilema! :zvizga:

Hvala za kak?en pameten odgovor in pa nazdravje (ravnokar ofnal pir?ek Kozel s ?e?ke). :cheers:

LP!

B.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava tesnil motorja na RX8
Napisano

Pionirsko delo. :bravo:

Ali bi se kak?en uraden M servis tudi upal opraviti tak?en poseg, ali bi raje prodali kar nov motor.

Kar tako naprej.

lp

Garant bi predpisali nov motor (na recept), pla?nik pa bi bil jasno lastnik vozila! :hudicek::whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nasvet
Napisano

?e si iz LJ regije, ti dam telefonsko na?ega forumskeg mehankarja, pa gre? ?e ne drugega, po drugo (strokovno) mnenje, pa se kasneje pa? odlo?i? kako dalje! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pobiranje gum spredaj
Napisano

3.0 je gotovo prehuda, zlasti ?e ima? 15 ali 16 colke gor, ker kolikor jaz razumem; ve? kot ima? col (in s tem ni?je-prese?no pnevmatiko), vi?ji je tlak, se pravi kak?ne 13-colke dejansko pumpamo na kakih 2,1. Svoje trenutne 15-ke imam filane nekje 2,5 ali 2,6 in se mi zdi da je super, morda bi jih ?e lahko dofilal! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM NA TESTER ?
Napisano

@Qwerty, ti bi pa lahko ?e malo potreniral, potem pa se za?el ukvarjat z optimizacijo elektronke na mazdojkah, da bojo bolj letele in majn popile, alla chip (cheap) tuning, hehe :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2003, rezervni klju?
Napisano

Danes dal vrezati rezervni klju?, nimam pa ?e vlo?enega ?ipa (?eprav ima klju?ek prostor zanj), delal sem ga pa pri majstru v Me?kator centru - Dravlje. Cena je bila 27,50 ?. No zdej rabim ?e ?ip (majstr je rekel cifro 63 05, karkoli ?e to pomeni v njihovem ?argonu). A mislite da bo problem ?e dobiti ta ?ip? Potem rabim ?e daljinc, ?e ga bom sploh dal delat, kva pa vem (ni muss)?

Se pravi zaenkrat imam samo klju?ek, da odklene avto, zagon motorja pa zanesljivo ni mogo?, ampak sem pa v tolko na bolj?em, ?e npr. ju3 "usejem" original klju?, lahko vseeno ure?emo novega, potem pa ga samo "?ipiramo" in bo zadeva obratovala, lahko pa da se motim! :blush: :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

jaz sem ?e vedno mnenja da je traktor za na polje ali nivo!

Jaz pa pravim, da je tema poraba goriva za mazdo 6 diesel in nima smisla, da se neki prsimo, ker imamo "nepokvarljive" bencinske korete! :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM NA TESTER ?
Napisano

Zdravo!

Ta "check Engine" mislim da ne pomeni ni? huj?ega, pri Renoju npr. ko mi je to svetilo (je v navodilih za uporabo samo pisalo nekaj v zvezi z ve?jim onesna?evanjem itd.), tako da dostikrat je to vezano na lambdo sondo.

Tester pa ima ?e na? kolega Qwerty, tule s foruma, pa se magari zmenita, je pa celo iz Celja! :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Zadnji tank 6,6 L / 100km, s tem da je bilo polovica km narejenih po mestu, ostalo pa prete?no avtocesta. Zadovoljen s tako porabo, z avtom pa ?e bolj. :bravo:

Odli?no, upam da ko se ?e malo ulaufa, da poraba ?e celo pade (nekateri so govorili o tak?ni izku?nji). :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.