Skoči na vsebino
webasto izklop
Napisano

Pokanje je zrak, lahko da je cev prazna. Ja webasto je pod brisalci v bistvu.

Cela jeba ga je ven dobiti, najprej pocakaj se malo, ce se zaklene pa se z instrumentom odklene 123. Instrument tudi lahko naredi diagnozo.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

webasto izklop
Napisano

Pa preglej se cevke za benz ce vlece zrak rado poka. Sicer pa ko se prvic po dolgem cajtu zadeva vklapla je not velik vlage itd lahko da rab vec startov, se pa rad zaklene ce je nekaj neuspeanih startov.

Antifriz nima veze s startom, imelo bi veze ce bi webasto zalavfal ampak bi se po ene 5 minutah izklopil ker se bi pregrel (premalo antifriza)

Start je vezan zgolj na

Dost nafte in to brez zraka

Svecka

Dost napetosti v aku

Glede na to da ti poka pomeni da se svecka vziga a se ne zapali. Probaj se pa ne imeti premalo benza v keslu. Ni narobe ce se kak aditiv za sobe dolijes

Ce bo pa cist utihnil pa pomeni da se zaklene

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cd143 pospe?evanje
Napisano

Imam problem pri svoji Mazdi. Gre za pospe?evanje v visoki prestavi 4+. Ko pospe?ujem za?utim da nekako zaspi za trenutke v obmo?ju 3000obr/min. Nekako, bi, ne bi ?e pospe?evala. Druga?e ima avtomobil 230kkm in odstranjen DPF. Probal sem z blindiranjem EGR ventila ampak ni spremembe. Kak?no mnenje ali mogo?e re?itev bi bila dobrodo?la.

preglej cevi tudi vakumske okoli turbine, kdo je pa SW odstranjeval DPF?

offtopic: koliko si pridobil, ko si dal ven DPF? ne v ?tevilkah ampak koliko se res pozna?

jaz ti za 5ko re?em da se pozna:

+ ok tista poraba do 1L ampak res v mirni vo?nji

+ ker je nezadu?en se pozna na mo?i in sicer vle?e zmerneje

+ mir v bajti in glavi (to je ?e mene vpra?a? bolj pomembno kot poraba)

- kr kadi ko da? gas :)

- ror auspuha je malo glasnej?i (in zvok je 'tanj?i oz plehnat')

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ka je pa tisto, ki pride na ma?ini?

A je to samo konektor?

aja shit sorry, prav stikalo? Na menjalniku. Tam sta 2 kabla - en je ta.

http://forum.mazda6club.com/electrical/258419-07-mazda-6-reverse-light-switch.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ga ne najdem.....imam users manual workshop, tam vse lepo in prav, ko gledam po ma?ini, ne vidim ni?;

Varovalke pregledal,?arnice tudi, vse o.k.

A ma kdo kako idejo, kje je oz. ali se ga lahko zamnenja in ali so muke?  Dela ?e, vendar mi lu?i me?ikajo kot bo?i?no drevo.

THNX :rispekt:

na ?alt keblu seveda

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Da nisi ze cetrti, ki mu je Pelko dal narobne - premajhne zavorne ploscice.....vprasaj icemana o simptomih, zgledajo podobne. Poka tudi cez lezece polcaje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - kadi
Napisano

Glavno vprasanje je a ma dpf ali ne. Ce ima nima kaj kadit, ce ga nima je normalno da kadi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - kadi
Napisano

Ja, dizl kadi, nima? kaj ?

Z dpfjem ne kadi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - kadi
Napisano

?e bi ga imel, ne bi kadil ?

Zato vprasam cd143 ga ima in ce ga je ven vrgel pol je to to, mogoce ga je prejsnji pa ne ve...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - kadi
Napisano

A je dpf notri?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obnova - pregled ro?nega menjalnika
Napisano

Eto ?e epilog, po 2h mesecih in ?akanju na hlad zjutraj, lahko potrdim da je poga?arjev old school trik zadevo naredil tip top - vlil je ATF olje. Uporablja ga sam tudi na rallyjih ker veliko bolje ma?e in se oprijema delov  :rispekt:

Namesto menjave, ?ravfanja 30? - po?tenih in dobro pla?anih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka DPF+Lučka motorja
Napisano

Eh to je dpf.....P242F  je sonda. Lahko da je 'samo' sonda ki je spet 300? +

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka DPF+Lučka motorja
Napisano

jaz sem ga ven vrgel. Bolj zaradi tega da je mir kot cena. Bi znal imeti pa ?e sonde v njem - ker so elektronsko odstranjene, bi ti mogo?e prav pri?le ?e te le te zaje.....

Ro?no regeneracijo lahko sam spro?i? - ima? videje in moj video, sem jo sam naredil na 6ki in 5ki. Bilo bi pa fajn da najde? listek napak, ker ?e je kaj s pretokom goriva lahko vpliva na potek regeneracije

Druga?e imam jaz in?trument lahko bereva, ?e si kje v 01

Tri so enake in povezane nekaj z pretokom goriva, ?etrta pa o nezmo?nosti regeneracije - to mi ne smrdi zgolj o DPFju, nezmo?nost regeneracije je verjetno posledica in ne vzrok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka DPF+Lučka motorja
Napisano

se vedno prevec, ce mene uprasas ;)

Ves kva sem to jaz sam delal in ce mene vprasas je v tem kar nekaj jebanja in razvoj sw tudi stane, tako da govort to je drago ima dva kraja....nenazadnje je treba garantirati da bo zadeva delala. Nekdo se mora v to poglobiti...

Drugo je pa ce kdo ma jajca pa gre sam to delat, tko kot mi2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka DPF+Lučka motorja
Napisano

To, da je v kriti?nem obmo?ju kilometrov za dolo?ene komponente vem. In da bo potrebno vlo?it nekej ? da bo deloval naprej. Kar je popolnoma razumljivo in sprejemljivo!

Ni mi pa cenovno recimo sprejemljivo, da stane nov filter (ugibam) 2k ?, odstranitev pa 350?. In o odstranitvi sem ?e nekej ?asa razmi?ljal, pa tudi predlagali so mi ?e, ampak do sedaj ni bilo problemov z njim.

?e bodo za?eli preverjati (ali kje po Evropi to ?e po?nejo?), bodo pa po vsej verjetnosti prej na tapeti kaki stari dizli ki kadijo kot stare lokomotive.

Naredi najprej ro?no regeneracijo, ampak glede na to, da kolikor vem ti tedensko dela? kar velke relacije......bo dpf, tudi ?e je sonda je 300? in naprej. 

http://www.sbs-tuning.com/index.php?s=dpf-odstranitev

Kot ka?e oboje...

?e 100? pa za tuning...

to je ?isto normalna cena, Tunerc v NM baje ?e ceneje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka DPF+Lučka motorja
Napisano

Imel isto, dpf se poslavlja, moj je bil samo se pepel vrgel ven in mirna bosna. Trde delce zaenkrat se ne merijo na tehnicnem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka DPF+Lučka motorja
Napisano

Pozdravljeni

Spet jaz. Spet isti problem. Prisilno sem naredil ena dva meseca nazaj. Kaj priporo?ate? Ga vr?em vn? malo se bojim zaradi tehni?nih.

Kera cifra napake neki P14...ce ja adijo dpf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F tezave s prostim tekom
Napisano

Cev ne pu??a, je bila menjana, vakum cevke pregledane, vakum zmerjen- je v toleranci, vzigalne tuljave in kabli menjani, maf menjan (za brezveze seveda).

Loputo je v?eraj ?e Pelko na?prical, brez uspeha niti ni imel kaksne posebne ideje (razen da bi menjal celotno hi?je lopute)....

Tako, da ?e vedno i??emo kak?no pametno idejo...

a kej cuka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljeni!

Evo problem re?en.

?el sem ?e enkrat skozi vse varovalke ampak res skozi vse.

In ne boste verjeli 2 varovalki za katere sem mislil da sta rezervi je en od njih bila za zadnje lu?i in meglenke.

?e pogleda? zgornji diagram sta to poziciji 39 in 40

Se mi je kar odahnilo da ni bli kak?en BMC.

Hvala vseeno za pomo?.

E to vidis 40 :) samo da je reseno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ta prve mu delajo. In je verjetno (sem dal slike kako je moji prvi sestki novemu lastniku zgorel bmc pri priklopu prikolce) meni pa k sreci samo varovalka

In glede na to da se je zgodilo ko je imel priklopljen prtljaznik za kolesa na vricnico kljuke......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poglej 16, 25, 40 ?e enkrat - in to tako da zamenja?, ne ?e je vizuelno varovalka ok

post-2637-0-83056100-1412164356_thumb.png

post-2637-0-79772000-1412164362_thumb.png

?al niso ozna?eni releji. ?e so ok, je potem potrebno BCM pogledat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.