Te leče pašejo v dosti avtov, edino prave adapterje (nosilce) za lečo je potrebno imeti. Na slikah je Mazda 6 GG, tko da verjetno so adapterji zraven pravi, lahko pa še za ziher preveriš pri prodajalcu.
Sem pa enkrat gledal en test različnih leč in te kopije Hella 3R svetijo malenkost bolje od original Koyo, problem pri originalnih lečah je da lahko čez nekaj let postanejo motne odznotraj takrat ne svetijo več dobro.
Jaz sem leče na stari očistil znotraj z krpico, namočeno v alkohol. Ne morete verjeti, kakšna umazanija se nabere. In takoj opaziš, da ni več meglice. Montiral sem še osram xenon laser žarnice in je svetloba super, Zopet svetijo xenon luči kot nove. Edino prozorno zaščitno plastiko za luči bi lahko še zamenjal in bi bilo potem top.
Kako si ti pameten, a nimas pojma o avtih. Kar nekaj v prazno nabijas. Razlika je v drocniku ce ves kaj to je in kaksna je njegova vloga. Se sanja se ti ne po moje, kaj ti mislis da se zaradi izklopa dveh cilindrov motor spremeni?? Tvoj vsemogocni vag ima pomih odmicne gredi z aktuatorjem za izklop cilindrov. Tako neves o cem pisem ker si eden tistih ko se nonstop pritozuje a pameten da glava pece. Ce neves razlike med cx3 in cx30 vse pove o tvojem znanju. Pises da bos nekaj kupil za 24k pol pa neves niti kaksni motorji so v mazdah kaksna je oprema nic od nic. Bolano. Kak teden se te bom prenasal poten se pa zbrisem iz foruma.
bini nic ne bo z mazdo... cx3 je res majhen in samo napihnjen... bw , cx 30 je pa nova 22K in ima mlincek 120 konjev ki ima lahko tezave...se še ne ve + da ne dobiš niti ogrevanih sedezev, ročna klima.. modra armatura fuj,... ugl,, ne se šalit, to ni vredno 15K ... bo kr še wc pr bajt brezskrbi....
"Nije žvaka za seljaka" . 😉Mazde so za ljudi z občutkom za estetiko in kvaliteto. Ostane v igri še dacia in pa "nov" golf, letnik 2010.
Boss ti si v prid cd150 😁😁😁 stopat mora nehce nevtralen npr. iz vag koncerna 😆😆😆😆😆. Upam da nsm rata spomladi test porabe z vsemi moznimi kombinacijami mazd 🙂
Po moje je mislil probaš. Mazde nihče ne proda 🙂
Vem, se hecam. Morata biti dva enaka avta, dve 6-ki.Cx5 je druga zgodba(oblika, teža, aerodinamika)
Jaz mam na 6ki 165 konjskega bencinca G . Osnova je ista z G120. Zdaj imam 65000km 2/2018 letnik, zaenkrat vse ok, ni pa to poskočno tako kot dizel, pelješ se normalno, malo več prestavljanja ob prehitevanju, ampak me ne moti, zaenkrat vse ok. Kakšna M3 z G165 konji mora bit vredi, če iščeš bencinca. CX3 mislim da ni bla opcija z 165 koji, cx30 pa je opcija G122, G150 (AWD) in X180, odkrito povedano za zdajšnje razdalje ki jih delam 16km na dan, bi izbral če bi zbiral med cx30, G150 brez AWD kar pa negre. X180 imam malo rešpekta glede porodnih težav (mora malo časa pretečt da vidim kaj se bo dogajalo). Če bi delal kilometre kot včasih 35000km letno bi pa vzel 6ko dizel CD184/CD175. (čeprav menim da je CD150 dovolj, moral bi probat)
Enkrat, ko boš prišel dol na obalo se dobiva pa boš probal mojo 150 konjsko.
Fantje ne bit prevec brihtni. Ce vrzes 25, 30k za nov avto neke ne ravno kikiriki znamke, s tem da kupis njihov premium model, pricakujes da zadeva deluje brezhibno vsaj ko je avto ‘nov’. To da nov avto zacne tresti pri 1000km, da na uradnem servisu obupajo po menjavi pest, diskov, celjusti, ... se klincevih fedrckov ki pakne drzijo, zaradi katerih je vse ropotalo ker so jih niso menjali ker so pa 20eur komplet (znotraj garancije) ,.... se ti pa malo trapasto zdi.
Sicer pa razen tega problema z M6 popolnoma zadovoljen. Da ne bo kdo mislil da samo simfam in iscem neko potrditev. Zgolj podajam odebno izkusnjo.
Kolikor imam sam izkušnje z uradnimi servisi, so vsaj v Kopru zaposleni mehaniki, ki so bili že na vseh možnih avto-servisih. Eden preživi večino časa v kafičih. Meni so se na prvi 6-ki z check Engine lučko, v garanciji, ubadali dobre dve leti. Skoraj celo garancijo. In lučka je gorela naprej. 🤗Resda ne stalno, a se je prižgala vsakega pol leta. In je šla garancija mimo. In sem popenil ter ga odpeljal k kolegu, ki po poklicu sploh ni mehanik ampak se ubada z računalniki. Priklopil ga je na računalnik in ugotovil je napako v desetih minutah.Napaka je bila na elektroniki EGR ventila (moj ima gor neko elektroniko) In od takrat mi lučka ne gori več. Toliko o uradnih servisih.
Tam so dobri toliko časa, kolikor lahko montirajo drage rezervne dele. Ko pa morajo kaj raziskati, preštudirati, se zgubijo.
Res...a je tako težko ugotoviti, kaj je narobe z zavorami? 🤔Pa ne moreš turat gor vedno enih in istih ploščic in diskov, če si že ugotovil, da so zanič. Pa pogledaš malo, če slučajno ne šteka kaka čeljust ali zajla ročne zavore. Najlažje je rečt, da sem kupil nov avto in ne bom nič delal. na njem. Mora zdržati deset let brez ga tikat. Občasno, ko se spomnim, bom zamenjal še olje in mogoče vsakih par let zavorno tekočino.
kdo vam bo pa pol povedu kar je res? zalim ne,grozim ne, mislim pa da forum ni samo za to da hvalite ...treba tud kj realno pokritizerat oz povedat da se ve kaj in kako...
vi ste bolj te sorte pomoje da če bi vam turbo stran padu bi zrihtal in bili tiho,oz bi rekli da to ni nic, sej se vse zrihta, nihce ni umrl... no js bi povedu, reku naglas da sm razocaran,kolk me je koštalo itd... ne pa neki vernik....
izbrisa iz foruma se pa lih tok bojim kt te koronce... a bojo volitve in glasovanja kdaj bom letu
predn letim me loh date tud na crno listo, js mam alex ze en let .... tko vm bo lazje
Jaz te pa nimam na črni listi. Tako vsaj lahko preberem kako neumnost in se nasmejem. 😊
Ne vem, no. Nekateri tudi menjajo zavorne ploščice vsakih 30Kkm.Ali pozabijo dati nogo z bremze? Kdo ve. V nekaterih nemških avtih, pa ne mazdah, tudi vedno gorijo lučke kot light show v armaturkah (gen 5,6,7,8). V drugih ne. 🤔
Nekaterim tudi prerjavijo avti, nekaterim nam ne.
Čudno je to...
pred 2 urama je router69 napisal:
Mazda 6, 2011, karavan, diesel. Do 150000 sem menjal 5 kompletov prvih diskov+ploscic ter 3 zadnje komplete. Kot so napisali ze nekateri, se mi je naredilo da so zelo hitro zaceli tresti... 2 relaciji lj-kr in sem bil spet na istem. Nazadnje sem nataknil ATE diske ... in od takrat nimam vec takih izrazitih problemov ... se pravi sem potreboval kar nekaj 10000km da je zacelo tresti, pa se tiso bistveno manj kot kak original disk. Ocitno na M6 nekaj z bremzami ne stima... poddimenzionirano pomoje vse skupaj.
Se pravi, da moraš že v prvo dati gor kvalitetne dele in plačati malo več in potem nimaš več v bodoče problemov. Če sem prav razumel.
kdo vam bo pa pol povedu kar je res? zalim ne,grozim ne, mislim pa da forum ni samo za to da hvalite ...treba tud kj realno pokritizerat oz povedat da se ve kaj in kako...
vi ste bolj te sorte pomoje da če bi vam turbo stran padu bi zrihtal in bili tiho,oz bi rekli da to ni nic, sej se vse zrihta, nihce ni umrl... no js bi povedu, reku naglas da sm razocaran,kolk me je koštalo itd... ne pa neki vernik....
izbrisa iz foruma se pa lih tok bojim kt te koronce... a bojo volitve in glasovanja kdaj bom letu
predn letim me loh date tud na crno listo, js mam alex ze en let .... tko vm bo lazje
Pa kdaj ti bo jasno, da to ni VAG forum, kjer je 90% pisanja, kaj se je pokvarilo in kaj je kdo prinesel domov v vrečki, ko je kaj pobiral po cesti, ko je odpadlo z golfov.Pač ti še moraš sprijaznit s tem, da se mazde zelo malo kvarijo in ti takoj tonzagrabiš, ko kdo napiše, da se je kaka stvarca pokvarila(večinoma je to potrošni materijal.
Nobenega glasovanja ne bo. Ponavadi glasujemo za stvari, ki so nam zanimive za ta forum.😏
O lepoti pri modelu starem osem let pač ne moreš več govorit. Razen seveda če ne izbereš prave barve, kot naprimer Aleks. Pa še Aleks je močno off topic, ko piše v temo z naslovom "nova mazda".
Kot sem že napisal, mazda ima to dobro lastnost, da vedno naredi tako uspešne modele, da neverjetno kljubujejo staranju vrsto let(včasih skoraj deset) in Mazdi sploh ni potrebno vreči na trg vsake dve leti "nov" model. Recimo, če daš novo škodo zraven zadnjega modela mazde 6 večina misli, da je ravno obratno. Sicer pa imajo vse te VAG variante(škoda, audi. vw in seat) ta problem, da nikoli ne veš, kateri model v bistvu gledaš, ali je to najnovejš inmodel, ali star deset let. Vse je isto. Vse je povprečno.
Pesto ko se stari disk sname se mora obvezno očistiti in po možnosti preveriti z merilno uro. Ker če je kaka pikica rje vmes in daš gor nov disk bo disk opletal.
Če je napaka v čeljusti (da šteka) pa se najlažje ugotovi po kaki krajši umirjeni vožnji kjer ne uporabljaš bremz, če so vroče pomeni da štekajo in tako se disk pregreje.
Btw.: tudi če daš najcenejše diske se ne bodo zvili ob normalni vožnji, pod pogojem da je pesto in čeljust ok.
O. se, se. Poglej za nazaj na forumu koliko skoraj novih diskov so menjali še v garanciji (20Kkm,30Kkm...). Ne vem, kaj je bilo krivo a je tega bilo ogromno. 🤔Nekaterim so tudi po dvakrat menjali v kratkem obdobju.
Skratka prejšnji diski so šli proti koncu in tudi že kar fajn so začeli tresti, zato sem jih menjal v kompletu s ploščicami. Sam ni hudič, da mi je po manj kot dveh mesecih spet začelo tresti, da je joj Pa mi ni jasno, ker imam večinoma relacijo AC Logatec - Ljubljana in res neki ne zaviram dosti. Tudi nisem tak, da bi na semaforjih držal nogo na zavori.
Kaj delam narobe?? Gre se pa za mazdo 6, letnik 2009 🤔
Kakšne znamke diske in ploščice si kupil? Če daš gor nove diske in pretrde nove ploščice se zgodi, da se diski pregrevajo in ko zapelješ v kakšno lužo, se zvijejo. Najboljše vidiš, če so ploščice dovolj mehke, ker je veliko črnega prahu na feltnah. Pri naših prvih modelih 6-k so bile originalne oem ploščice veliko pretrde in posledično se je na 6-ah v garancijskem roku zamenjalo obilico diskov.
4kolesni pogon je vredu stvar ampak pri resnem terenu in slabih pogojih tudi ne gre tak kot bi pričakoval, takrat edino pomagajo zapore diferencialov, če jih ima, ampak pravi terenci to morajo imet.
Za MB G270 lahko iz izkušenj povem da gre odlično po zelo težkem terenu (blato, sneg, hrib), če ne bi sprobal ne bi verjel da to gre.
Medtem ko BMW x5 je pa porazen za malo večji sneg.Sem probal in vem tudi iz prve roke. In to ta močen, 35 d(286HP),z pravimi zimskimi gumami. Saj po normalno zasneženi cesti še gre čim sem zavil malo ven v kak breg(ec) sem obstal.
Ene par statistik je dokazalo, da procentualno v slabih razmerah (sneg, led) več nesreč naredijo vozniki štirikolesno gnanih. Upam, da ni treba razlagat zakaj je tako.
Pa tudi, da ostane več awd "džipov" v snegu, ker pretiravajo in mislijo, da so ti pogoni vsemogočni. Potem pa jih morajo Lade nive z zajlami vleči iz snega. Vsaj v Dolomitih je pozimi ponavadi tako.
No vidiš VAG je tolk napreden, da če pelješ mimo servisa na pol metra ti prek NFC-ja nadgradijo avto v sekundi. Če si do 10m daleč ti nadgradi preko BT, za vse ostalo je pa tu dobiri stari WiFi. So imel včasih še IR sam si moral avto ustavit pa to ni blo tko priročno.
Pa še ena opcija nadgradnje baje da obstaja. Zapelješ z golfom skozi servisno delavnico in ven se pripelješ z najnovejšim passatom, verzija 2021 pro.... brez, da bi izstopil iz avta.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri meni je bil na stari 6-ki problem v čepu na posodi. Zamenjal sem ga in od takrat je mir.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani