Skoči na vsebino
Mazda 5 - ne delajo zadnje luči in meglenke
Napisano

Cd143 ? Pol je enaka. Jah al pa kak elektricar, al pa servis pelko. Iz kje pa si?

Drugac meglenka je samo ena na levi. Desna je okrasna :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kot zanimivost - v moji petki sem sam zmontiral kljuko in elektriko (je v moji temi) in ta poljska kljuka oz komplet za manj kot 200e ima poleg priklopni el modul, ki ??iti napajanje avta in tudi piska?, ki piska ?e je kak stik ali ?e gre ena sama ?arnica na priklopni stvari....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jures kaj ti lahko uni?i prtlja?nik za kolesa in zakaj?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

ne, ampak ?e je kak stik ali whatever na priklopu gre to direkt na bcm...ki je negativno krmiljen. Se pravi kontra. Jaz nikoli - sedaj na 4. avtu nimam problema z prtljaznikom za kolo, po?itni?ko prikolico, zje.... me je pa sosedova sklumpana prikola enkrat (saj sem pisal, ko sem ko?o za psa vozil, da je vse utripal v armaturki - in isto ?top lampe varovalka

OK in kaj predlaga?.

Pelat na servis.pa zamenjat BCM  kontroler.

najprej potrditi da je to to - in ?e je buh ne daj na servis, ker ???? na odpad po enega za par 10?. aja katero 5ko ima? to?no - letnik in ma?ina? Mam isto lahko probava - ampak kakor vem je ta modul pri BCMju cel projekt ven dat (sem montiral v mojo 3 x blinker nanj za avtocesto)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Uf ja.....zna skuriti BCM kontrolwr ker mazda nima nobene zascite....moji sestki je novemu lastniku skuril celega, meni na novi sestki pa k sreci samo varovalko (pa sem celo poleg se chkeng in dsc lucko dobil) s vozil wno sklumpano sosedovo prikolico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup EGR-ja
Napisano

Vseeno ne resi problema ko odpove ventil sam. Sicer pa tisti mojstri ki odstranjujejo dpf poleg sw za dpf odklopijo sw se ventil potem napake sigurno nikoli ni vec ker ni del elektronike vec

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA PROBLEM Z V?IGOM
Napisano

Dokler vzge vzge le v leru zna ugasat, so bili pa tudi problemi ko ni vec vzgal. Drugace ventil in delo ene 350 ojro, bi pa prej preveril pro kakem pelko servisu.

A si se kaj probal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD129 - Cena servisa na 100.000 km
Napisano

Ja ampak pazi - ne vem katero leto je ta servis pri tvoji ker bi moral se zavorno olje, filter klime....ce ni bilo poprej (gre se na km oz leta)

Drugace je mene pri Krzisniku Mirai CD129 prisla dost ceneje kot v lj. Jo je pa spektr imel sedaj na 80k men se zdi tam na servisu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA PROBLEM Z V?IGOM
Napisano

Imv ventil (se en...) zjutraj je bilo verjetno hladno a ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

za??ita proti glodalcem - pomo? pri vezavi
Napisano

?aki mal a tiste high voltage so vabe? Da jo spoha? ?e ja to ni samo zvo?nik....:)

lej!

gledam iz avtoelektri?arskega vidika.

?rna gre na maso(-) 

Rde?a gre na stalno napajanje (+12)

S zeleno pa preko +15 vklapla? in izklapla? VF zvo?nik 

To pomeni da  bi po vsej logiki moral dati zeleno ?ico na - skupaj s ?rno in vmes navadno stikalo za  on/off

Zakaj  na - ?

Ko ima? avto ugasnen  je na (terminalu 15)kot pravi?  masa(-)  in s tem sklene? tokokrog in zvo?nik za?ne delat  seveda ?e dobi? + iz zelene ?ice ;)

ko pa  da? avtu kontakt pa dobi?  na +15   12v napetost in  seveda zvo?nik ne bo delal ker +in + ne spremeni  ni?esar .

To je tako kot une fake alarm ledice k prodajajo.

Rde?a  gre na stalnih +12  ?rno pa si dal na +15(pod kontaktom)

?e mene vpra?a? je tukaj stikalo zgolj za poljuben totalen izklop (tudi pi?e not included), kar pomeni da ve?e? direktno, terminal 15 gre ma na rele ki je v kutiji z zvo?nikom. Vpra?anje je s ?im se trigerira - z zemljo ali signalom, ko zaklene? avto. Temu primerno ve?e? potem to zeleno ?ico nsa nekaj kar ga upali ko zaklene?.

evo v barvah :) in pa pomembne zadeve:

Extremely low power consumption (< 0.005 A), switches the battery voltage of < 11.5 V automatically off (does not discharge the battery completely if vehicles are being parked for quite some time). 

Cable for terminal 15 If this cable is connected with ?positive?, the marten defence disconnects. The marten defence switches on if it is connected with ?negative? or does not receive any signal.

Kot je rekel klop, nanj ve?e? zgolj signal kontakta in to je to.

ArtM186_1000x750.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sam on hoce ko avto stoji

Ce imas doma avto v garazi ali poleg bajte naredi 220v na 12 pa daj pod avto. Nikoli ne bo trpel aku

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni je v Exeotu gnezdila mis in naredila ozimnico pasjih briketov. Pozarne stene a peno, kabli....to je ko Dalmacija avgusta za njih...

Iceman je probal kar nekaj teh elwktronskih zadev se mi zdi pa je blo vec ali manj vse pi.... Dim. Najboljsa obramba je macek ali jazbecar verjames ali me....ampak seveda mora biti v istem prostoru....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka v prtlja?niku
Napisano

mora se ugasniti, da nima? ti tri stopnje - off, door pa stalno ON, pa si dal med menjavo na stalno pri?gano, tako kot imajo stropne lu?ke

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GH BOSE problem...
Napisano

Eto bravo, to je poslovna priloznost sam zgant se je treba

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pedala sklopke
Napisano

Krzisnik je rekel feder, ker prvic so ga namasal pa je blo bolje pol pa spet kmalu poka poka, sej se sami ne vem ce vedo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pedala sklopke
Napisano

Serijska napaka....spektrovi so ze men menjal, poka pa fedr v pedalu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pri zaviranju
Napisano

Guncanje je feder absorbiranje pa amortizer

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z bremzama, mazda 6, 2006
Napisano

Moj ob?utek po vo?nji do Vrhnike in nazaj je da je koles ker so opravili pred dvemi dni ve? topu kot ostali. Morda umi?ljam, ampak sem radi preventive dogovoru z Matejom da zamenja cilindar v ?etrtek. :) Tako bom mirne glave ?ou na pot do Beograda.

jap simptomi blokiranja cilindra

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pri zaviranju
Napisano

nosilec motorja, amortizer oz kaj na neki roki itd, ?e je nosilec bi moralo motor orng tresti ?e na mestu z ro?no sku?a? speljati. dolinat na dolgem mostu pa dela zastonj test amortizerjev.

ker v bistvu ko se nagne - se ne nagne ampak spusti na amortizerje / fedre. En brezpla?en test je tudi cesta Medvode - Kranj na Jeprci....tam bi moral malo pokati oz ti avto metati iz ravne smeri ?e je amortizer  :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.