Skoči na vsebino
CX5 awd se okrenula 180 stupnjeva
Napisano
pred 15 minutami je Aless napisal:

4kolesni pogon je vredu stvar ampak pri resnem terenu in slabih pogojih tudi ne gre tak kot bi pričakoval, takrat edino pomagajo zapore diferencialov, če jih ima, ampak pravi terenci to morajo imet. 

Za MB G270 lahko iz izkušenj povem da gre odlično po zelo težkem terenu (blato, sneg, hrib), če ne bi sprobal ne bi verjel da to gre. 

Medtem ko BMW x5 je pa porazen za malo večji sneg.Sem probal in vem tudi iz prve roke. In to ta močen, 35 d(286HP),z pravimi zimskimi gumami. Saj po normalno zasneženi cesti še gre čim sem zavil malo ven v kak breg(ec) sem obstal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 awd se okrenula 180 stupnjeva
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Ene par statistik je dokazalo, da procentualno v slabih razmerah (sneg, led) več nesreč naredijo vozniki štirikolesno gnanih. Upam, da ni treba razlagat zakaj je tako.

Pa tudi, da ostane več awd "džipov" v snegu, ker pretiravajo in mislijo, da so ti pogoni vsemogočni. Potem pa jih morajo Lade nive z zajlami vleči iz snega. Vsaj v Dolomitih je pozimi ponavadi tako. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja firmware-a na servisih
Napisano (urejeno)
pred 46 minutami je Boss napisal:

No vidiš VAG je tolk napreden, da če pelješ mimo servisa na pol metra ti prek NFC-ja nadgradijo avto v sekundi. Če si do 10m daleč ti nadgradi preko BT, za vse ostalo je pa tu dobiri stari WiFi. So imel včasih še IR sam si moral avto ustavit pa to ni blo tko priročno.

Pa še ena opcija nadgradnje baje da obstaja. Zapelješ z golfom  skozi servisno delavnico  in ven se pripelješ z najnovejšim passatom, verzija 2021 pro.... brez, da bi izstopil iz avta. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SBS malfunction - Mazda 6 GJ
Napisano
pred 46 minutami je Janez007 napisal:

@Alex  in @Bini  hvala 👍👍.  Res je, po tem ko sem očistil značko in vetrobransko steklo, so lučke izginile :)

Zato smo tu, da si pomagamo na naših Mazdah. 👍.... Fuck the politics. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SBS malfunction - Mazda 6 GJ
Napisano (urejeno)
pred 47 minutami je Janez007 napisal:

Na armaturi se je prižgalo opozorilo "SBS malfunction" , Mazda 6 GJ CD175, ročni menjalnik. Kaj bi to bilo?

Smart Brake Support. 

Probaj tole. 

The SBS warning light may illuminate if the windshield and/or front grille emblem is/are dirty. Clean the windshield and front grille emblem. If the warning light remains on after cleaning, have the vehicle inspected at an authorized Mazda dealer.*  For more information, you may also refer to Section 7 of your Owner's Manual. 

http://mazda.custhelp.com/rnt/rnw/img/enduser/scbs_warning_light.jpg

*Applicable models include

2014 Mazda3

2014 Mazda6

2016 CX3

2014 CX-5

2016 CX-9

2015 Mazda3

2015 Mazda6

2017 CX3

2015 CX-5

2017 CX-9

2016 Mazda3

2016 Mazda6

2016 CX-5

2017 Mazda3

2017 Mazda6

2017 CX-5

scbs_warning_light.jpg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri servis priporočate?
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jest napisal:

A zdaj bos pa rekel, da ko pride iz pralnice, da ni spucan? Nimamo vsi volje, casa in denarja, da bi pleh božali. glancali, polirali samo zato, da se bo malo bolj svetil :) ... Eno je, ce je avto res umazan in ves pobuskan... drugo pa je, ce je opran... Tisto, da je se na lak naneseno cel kup kemije, kozmetike, kremic,... je enako kot pri zenskah, ki se morajo mazati, zato, da mislijo, da so potem lepe :) ... Ceprav je mariskatera lepsa, ce je "natur" :D 

Se pa strinjam, da je lepo pogledati spoliran avto... Ampak kaj ko je to samo kratek cas... oz. le dokler stoji doma na dvoriscu pod streho :D ... 

Sej pravim... vsak ima svoj hobi. 😉Eno urico ali dve na teden pa si lahko vsak najde za malo spucati in posesti avto.

Avto v avtomatskih avtopralnica sčasoma postanejo polni hologramov(kot na ledu, ko se drsalci vozijo po njem) Namesto, da ležimo pred kavčem, smo takrat malo na svežem zraku, se razgibano pa še rezultat je viden. 🤗

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 minutami je Jest napisal:

Imamo razlicne poglede na to... in enim pleh ni svetinja... ampak prevozno sredstvo, ki pa vcasih tudi lepse izgleda, ce je oprano... ;)

Res je, da ima vsak svoj pogled na to. Ampak, prepričan sem, da vsak raje pogleda urejen, spucan avto kot kak umazan, zanemarjen avto. Avto je lahko tudi Porsche, a če je  umazan, je neopazen. To je enako, kot če bi rekel, da zakaj ljudje toliko denarja  zmečejo v hiše in zidove okoli njih. Meni se zdi to pretiravanje. To je pač značilnost Slovencev.Jaz ta denar raje porabim za kakšne bolj pametne in lepše stvari.  Pa vendarle, komur je to všeč naj mu bo. 😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 58 minutami je Scr3am napisal:

Alex, ce moja mazdica slucajno vidi kaksen uradni servis jim izrecno narocim naj mi ne perejo avta. Kaj ves kako ti ga tisti studentje operejo in zraven se popraskajo 😂

Meni so oprali avto, pa čeprav je bil tudi na sveže povoskan. 😜Upam, da jih perejo vsaj ročno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je Scr3am napisal:

Saj ti ga na vsakem servisu operejo. Ne rabi biti mazda servis :). Vsaj jaz imam take izkusnje.

Res je. To je praksa skoraj  vseh uradnih servisov. Da ne pobegnejo stranke drugam. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano
pred 49 minutami je Scr3am napisal:

3x fin in 3x grobi. Sem hotel medium, ampak ga niso imeli pod to blagovno znamko. Je bil pa res ugoden in sicer 7 € za tri komade

Uf, grobi klay je za res kontaminirano barvo. 🤔

Obvezno jo moraš potem dobro spolirati, ker ostanejo kar vidne risice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 urami je Scr3am napisal:

Tudi jaz sem danes dobil posiljko :). Alex a ti uporabljas kaksen quick detailer za zunanjo uporabo v sklopu vzdrzevanje voska enkrat, ko imas avto povoskan? A ga samo peres s samponom, kateri ne odstranjujejo zascite?

Drgac pa alex ta izdelek bi pomoje ful hudo izpadel na tvoji barvi  in jo povdaril :)

https://www.operi-avto.si/zascitni-voski/1023-chemical-guys-butter.html

IMG_20201201_151053.jpg

Kakšen klay bar si nabavil, medium ali solf? Jaz imam medium pa se mi zdi, da je malo pregrob!? Imam pa tale vosek, ki je še bolj primeren za mojo barvo. 

chemical-guys-cherry-wet-wax.jpg
WWW.OPERI-AVTO.SI

Zaščitni vosek za bleščeč sijaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja firmware-a na servisih
Napisano
pred 33 minutami je Bossek napisal:

Nemce berem, ki peljeje avto tko vsak drugi mesec in jim brez problemov nadgradijo.

Naj bi pa pri Skyactive X popravili cel kup problemov. Od cudnih razmerji pri avtomatiku, do delovanje motorja da je precej bolj gladko.

Pa problemi, da se prtljaznik sam odpira, pa popravek za Bose sistem, pa ....

Ne vem sam, bi naceloma zelel imet najnovejso verzijo in bi od uradnega servisa pricakoval, da to uredijo. Saj kaj gre lahko narobe naj bi vedeli in kako zmanjsat moznost, za to tudi (da mora bit akumulator poln, start-stop sklopljen, ....). 

Pri nas uradni servisi naredijo(če sploh) samo kake vpoklice. yvse ostalo. pa raje ne, če ni nujno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija
Napisano
pred 2 minutama je Scr3am napisal:

Ja samo se zmeri, kako so jih lahko vpisali brez papirjev ? Vrjetno niso zeleli komplicirati.

Ne vem. Slikali so feltne z vseh strani in so najbrž ugotovili, da take feltne dobiš original na nekaterih 6-kah. Seveda zato ne obstajajo tüv papirji, ker so to feltne narejene točno in samo za Mazdo. V bistvu imajo gor tudi mazda znak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija
Napisano
pred 32 minutami je Scr3am napisal:

Na e53 ne dela na x1 pa delajo, vendar ima tam avto to funkcijo. Drgac pa naroci kamero k ima dynamic lines pa bos imel. Pr eononu pa samo tiste njihove fiksne crte izklopis v nastavitvah pa je :). Kamera ima notri senzor... nekaj takega. Ja sofwaresko je isti in se celo password za factory settings je isti, kot pri meni :)

https://a.aliexpress.com/_mLE8UYZ

Alex a potem ti niso vpisali vseh OEM felten k so za tvoj model dovoljene, ampak samo tiste oem katere si kupil? WTF?

V bistvu so bile 15" in 16" že vpisane, ni bilo pa 17". Ja, 17" so vpisane točno samo za te OEM od mazde. In je bil res problem, ko sem jim moral odpovedovati, da so to original Mazdine feltne in ne moreš dobiti tüv papirjev za njih. Motilo jih je, ker je na njih napisano made in italy by Eta beta. In so poizvedovali v Ljubljani, pa v Avstriji in na koncu je bilo vse o. k. Sem pa čakal kak mesec, da so to vse ugotavljali. 😕

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija
Napisano
pred 5 urami je Aless napisal:

Ja, če se držimo striktno zakona bi moral tudi oem felge ki niso od istega modela homologirat, kar pa je pri nas spet težava. Ker oem felge nimajo tuv, abe papirjev in redki proizvajalci avtov  so pripravljeni izdat kakšrn papir da bi lahko homologiral. Jaz vem samo za ta primer od kolega z bmwjem da je dobil, v 99% ti rečejo da se ne da in ne sme.... 

Ja no če oem felge ne štrlijo preveč ven ali kaj podobnega se verjetno noben policaj ne bo spotaknil v to, nikoli pa neveš. 

Res je. Recimo pri moji 6-ki MK1 nisem imel original vpisanih v kartonček 17"

Rekli so mi, da je možnost vpisa, a da lahko vpišejo samo oem feltne, ki jih moram seveda nabaviti in montirati na avto. Tudi gume so bile homologirane samo v dim. 215/45/17. Felten drugih znamk in drugih dimenzij 17" ter gum ne smem montirati. Ja, v bistvu si v prekršku, če montiraš oem feltne prve serije 6-k na  mk3. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija
Napisano
pred 38 minutami je Scr3am napisal:

Zdravo. Eno vprasanje glede platisc. V homologaciji glede platisc pise samo katera velikost (cola) je dovoljena in pa katera pnevmatike so dovoljenje. Nikjer pa ne pise katera sirina in pa ET je dovoljena (7jx17, 7,5x18) itd. To pomeni, da grejo na avto lahko katerakoli OEM platisca al kako gre to ? Gre se pa za znamko BMW. 

Meni so vpisali v homolog. kartonček točno določeno platišče, širina, velikost. ET... Kako je z že v pisanimi pa ne vem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Še mojih pet centov. Jaz za plastiko uporabljam 303 Aerospace protectant. Zelo v redu zadeva, odbija prah, tako, da je črna plastika v avtu dolgo časa čista. Videz je tak pol-mat, kar je meni všeč. Za zaščito laka (predvsem je dobra za prek zime) uporabljam Collinite 845, Insulator Wax. Ta vosek naredi res močno zaščito(pred zimskimi nevšečnostim, soljo, snegom) in traja pribl. 5-6 mesecev.

Za lastnike najlepše barve soul red, seveda, bi priporočil Chemical Guys Cherry wet Wax. Avto prav zažari v vsej svoji lepoti. 

Za končni nanos uporabljam Sonus acrylic glanz. 

Za usnje na sedežih , dokler sem ga imel, sem uporabljal Tanner's Preserve čistilo +krema. 

Avto šampon imam trenutno od mcguiars gold Class. 

Slika opranega in povoskanega avta. 

IMG_20200524_105448-01.jpeg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano
pred 20 minutami je amatej napisal:

Mislim, da tukaj ne bo problema če greš tja. Je pač tvoj mehanik, mislim, da je to izjema.

Sodelavec je iz Izole in ponavadi dela tehnični pregled v Kopru. Poklical je na policijo in dejali so mu, da če obstaja tehnični v Izoli, ne sme it. Po moje je enako z mehanikom, če obstaja kak v tvoji občini verjetno ni izjema. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano
Pred eno uro je Aless napisal:

Ja, ploščice so drugačne ker so čeljusti čist drugačne,  no pa diski so večji.

BTW, pašejo tudi zadnje čeljusti in diski od MPSke, samo se nisem odločil zato ker ne pidobiš toliko kot z sprednjimi

A bi mogočei pasale od MPS-ke tudi na naše 6-ke?🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
pred 4 urami je TiEn napisal:

Evo update,.. lučka danes ni gorela več pri mehaniku je izpisalo napako na sensorju pritiska turbine(p2262 Turbo boost pressure not detected.) Avto deluje normalno, napaka pobrisnana. Sumimo da je kaka saja prišlla na senzor in ga je zbrkljalo. Vozim dalje :D

To... dizel power melje dalje. 😉

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Pri nas je šel pri takem motorju senzor izpuha plinov ... strošek 200€ ...

Pa kaj je 200€?To spada pod redno vzdrževanje. Še akomulator stane več. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.