Skoči na vsebino
Lu?ka ESP
Napisano

Zanima me, ?e imate vsi na ?estkah DIESEL prve serije 02-05, ASR sistem proti zdrsovanju koles...prosim vsaj par odgovorov :aaaaa:

kaalman in alex vem da imajo sigurno ASR, ker se jim lu?ka pri?iga kot pri meni po nepotrebnem :ouje:

Na 136KM dieslu je ASR + DSC serijsko. Na 121KM pa le pri opremi Evolution. Pri bencinarcah pa ?e se ne motim je bil 2.0 in 2.3 serijsko pri vseh, 1.8 pa pri nobeni opremi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 TOL?ENJE ?OB
Napisano

Mal ve? povej - kolk kilometrov ima avto? So sigurno realni ali si kupil rabljen avto pa nisi ?ist ziher kolk so jih prikrili?

Kako vozi? avto - samo nizki obrati ali ga kdaj tud potera??

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

P.S.: Imas dokuplejno 5 letno garancijo? Ce nimas, je tvoj itak ze izven garancije :) ... Ce me spomin ne vara, imas podobno staro sestico kot jaz :) ...

ne gre za mojo trenutno situacijo - odgovor je mi?ljen ?isto na splo?no.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Naceloma naj bi garancija veljala, tudi ce ne servisiras na uradnem servisu ... Vsaj tako pravi uredba ... >> http://www.euroservis.si/prednosti-euroservis-a ... Ampak kako je to v praksi pa ne upam trditi... :)

Seveda pa to ne velja za MES ...

?e, ?e... sam kako bo pa neuradni serviser to vpisal v DSK? Ne more, kot tudi ti pol ne more? garancijskih zadev uveljavlajt, ?e je ?lo karkoli narobe in v DSK ni vpisanih servisov.

Ne vem - jaz si ne upam reskirat vsaj dokler je avto v garanciji. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pelko mi je pred ?asom celo rekel, da ?e se pri njem servisira avto (in majstr uporabi originalni material), da se ti s tem garancija ne prekine). Se spla?a poklicat, pa naj ti pove iz prve roke. :jupiii:

A si ziher, ker za podalj?evanje garancije mora biti redni servis zapisan v DSK, kar pa Pelko ne more narest. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Priporo?am pa da da? obenem ne-mazdine plo??ice, saj je v njih problem - so pretrde.

A misli?, da je to vzrok? Ne vem sam jaz sem zadovoljen z diski pri novi ?estki. Imam 115kkm pa ni? ne trese in tud plo??ice se mi zdijo v redu trdote saj kr dobr s prahom "svinjajo" feltne je pa res, da s tudi ?e ta prve gor :hohoho: - zdej al znam vozit brez odve?nega zaviranja al so pa res plo??ice tolk trde? :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, ?kripanje ob vzvratni vo?nji
Napisano

Saj mehanik je rekel da sploh ni problem da te nove da gor, te ki so pa sedaj spredaj, ki so kao ?e ful dobre, da na zadnja kolesa in da vidimo kaj bo, ampak kot si napisal verjetno nekje vseeno drsi.

Povej kdaj bo to delal - ta postopek bi si pa v ?ivo rad ogledal - zabava zagotovljena :hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e ?kriplejo plo??ice mehanik ne bo mogel kaj dosti pomagati razen, da jih podma?e :hudicek: (hec, da ne bo res kak?en poskus v tej smeri).

Po moje bo najbolj?a re?itev ravno menjava le teh pa upanje, da so tolk bolj?e kvalitete, da ?kripanja ne bo ve?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne zastopim ?ist - a ima? zdej zamenjane plo??ice ali ne? A so menjane samo spredaj? Kaj pa zadaj?

A ?kripa spredaj ali zadaj? ?e ?kripajo menjane plo??ice je mo?no, da so iz drugega materjala kot original in so recimo precej trde. Lahko, da ima? notri dirka?ke pa je to precej normalen pojav :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo kov?ka Thule
Napisano

Sicer ni ?ist direkt mazda vpra?anje ampak vseeno. Sodelavec je namre? ?ist nesre?en saj si je sposodil ta stre?ni kov?ek pa je po?ila plastika. Ima namre? 5 cm dolgo razpoko pa ne ve kako bi se ga dalo popravit.

Je bil ?e pri enem, ki vari avtomobilske odbija?e pa si ni upal ?zmeden? zadevo zavarit ?e?, da takih kov?kov ni ?e nikoli popravljal in ker ne ve kak?en je material si pa? ne upa.

A ma kdo kakr?nekoli informacije kje bi to znali zrihtat ali pa kak?en drugi nasvet kako bi se dalo popravit?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne vem no, ?e je kr tko na izi, da se grejo, ker lahko iz tega rata velika pizdarija tudi za sam servis in celo izguba licence. :ne vem:

Sej ne re?em da ni mo?no ampak, da bi to bila praksa pa ne vem - sploh pa ob tem navedenem primeru, ker ?e bi bilo napa?no olje notr sem skor sigurn, da ne bi zdr?alo 10.000km.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

150.000km ni malo, ?e je bil avto "zlorabljan" :hudicek: - se pravi, da se ni pazilo na tistih nekaj malenkosti, ki jih je dobro upo?tevati, za dolgo ?ivljensko dobo.

Da so dali notri napa?no olje je treba vzeti tudi z zdravo mero rezerve. ?e ima avto 150kkm je bil servis pred 10kkm in ?e je bil od takrat napa?en olje notri se mi zdi skoraj nemogo?e, da je to?no po 900 prevo?enih zdaj crknil prej je pa 10kkm ?pilal vse OK. :ne vem:

Nekaj v tej zgodbi ne ?tima in zelo te?ko verjamem, da so na servisu naredili napako - sicer se naj gre pa pogledat ra?une in se to?no vidi kak?no olje so ra?unali. Ker je to olje drago ga marsikdo menja kar tako z najcenej?im pred prodajo ?e? evo servis je bil narejen.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja ti smola no - sam ?ist tolk za info MES nima svoje mre?e pomo?i na cesti ampak koristijo AMZS-jeve storitve in pogodbenike AMZS-ja. Tako, da po vsej verjetnosti bi takrat ?akal tudi ?e bi direktno rabil pomo? AMZS-ja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Edinkrat koristil MES ?isto na za?etku lastni?tva prej?ne ?estke, ko me je zajebal BC in sem ostal brez goriva.

Prletel v cca pol ure z 10 litrsko kantico nafte - pla?al sem gorivo in to je blo to. ?ist korektno za moje pojme.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ufff tegale se bo pa tud Pelko branu... ok mal v hecu.

Sam tole je malce nepopolno. Dej nam povej kej ve? o avtomobilu, kateri letnik je, kolk km je imel na ?tevcu, ko si jo kupil, a je bila slu?ajno italijanka oziroma inozemka. Kako je s kilometri, so realni?

Tole je meni sumljivo, da ali iam avto veliko ve? km kot je bilo na ?tevcu ob nakupu ali pa ga je prej imel nekdo, ki je z avtom delal kot svinja z mehom. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

To se meni zdi potencialen faktor, ki bi eventuelno lahko po?asi uni?il xenonke.

Hja sej to je hec - pri prej?nji sem res mirkal xenone pa so menjali balaste (celotno lu?) 2x na eni strani in enkrat na drugi pa sem moral pri tem ?e sijalke 1x menjat in to pri isti starosti avtomobila in kakih 20kkm ve? kot imam situacijo na trenutni, kjer sploh ne vem, da imam xenone.

na prvi niti 1x nisem pri?gal avtomobila z vklopljenim xenonom ampak vedno potem tako, da res ne vem kaj je bolj prav :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.