Da, dec bo u?timal, lihkar sem z njemu govoril! Pomoje se je mal ustra?u ko je vidu da ga kli?em, da nimam ?e zmer Renolda in da kej nagaja, hehe!
@Ajvar ali priporo?a?, da zdele ko se kupuje drugo vozilo - 6ka benz 1.8, da najprej par 100 km ?enska prefura na benz, pa ?ele pol LPG noter, da se vidi ?e so kakr?ne koli te?ave, da se predhodno odpravi, ker je la?je diagnosticirat te?avo, pomoje. :ne vem:
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Pozdravljeni!
Kdo mi zna svetovat kakega mojstra, ki bi premontiral celoten LPG sistem iz enega v drugo vozilo. Zadeva je bila montirana na Jesenicah na Dolenjskem (Primo?). No sedaj za premestitev sistema ?eli imet 450?, kar pa je TU MA? in ne bo ?lo, vse komponente so namre? delujo?e in se samo prestavi in optimizira na drugo vozilo!
P.S. - Ajvar a bi si ti upal to naredit?
LP!
B.
?e je odgovor na moje zgornje pra?anje 2.3i motor in ?e ?eli? da je avto (stra?no) lep na pogled, potem moj predlog;
@Zokiman, ?e govorimo o benz motorjih (dizle res ne gledat, zlasti ne z DPF ker pri tvojih super kratkih relacijah ti zna iti motor po gobe :ne vem: ), imajo pogonsko verigo (se pravi veliki servisi prakti?no odpadejo), rada jih rja zoba (zadnji blatniki in podvozje). Kater motor od bencincev te sicer zanima, obstaja 1.8 (121KM), 2.0 (142) in 2.3 (166) ima? pa tudi MPS, ?e rabi? malo hitreje it.
glavno je, da take norce/tezake spustis predse...jaz se vedno umaknem, pa tud ce je cist mal placa oz. tud ce moram bremzat se vrinem med kamionom, pa naj me prehiti....vecinoma so tezaki, ampak vcasih se lahko zgodi da ima zraven koga k ga mora nujno peljat na urgenco al kaj tazga...tko da najboljs take spustit
zadnja stvar ki jo rabim, da mi gre pulz na 200 zaradi enga tezaka...
Jaz se isto - hitrej?im z veseljem umaknem, a na ?alost me v?asih nekdo tako ziritira, da pohodim do dile, pa naj se kasneje on umika (to v primeru, da peljem neko solidno hitrost in sem v koloni na prehitevalnem, se pravi ne morem nikogar presko?it, halooo, no un zadaj hupa, blenda, ti jebe vse ?ivo)
Kaj pa pravite na Audija, zmagovalca Le Mansa?
Kar se pa zmogjlivosti ti?e, pa trdim, da ?e sta 2 avta z istimi konji (benz in dizel), da pospe?uje ?e vedno bolje bencinc, kon?no ima prav tako bolj?o. ?e se pomerita v breg, pa garantirano ostane zadaj, verjamem.
Mojo trditev bi pa sicer znala demantirat primerjava 1.gen. Mazde 6 benz 1.8 120 KM in pa dizel 2.0 120 KM
Pozdravljeni!
Ko sem podrl o?ji (desni) del zadnje klopi v moji mazdojki, se mi zdej naslonski del nikakor no?e zasko?it, se pravi nazaj v zgornji polo?aj, tako da lahko vozi? potnike na zadnji klopi oz. v mojem primeru ima otrok tam svoj avtosede?.
Ali je treba zamenjat kak mehanizem ali kaj je treba postorit, da se bo zadeva spet zataknila nazaj v tak?no pozicijo, ker ko sem malo podrezal tisti gumb (na vrhu sede?a), s katerim spro?i? ta preklop klopi (se pravi jo podre?), se niti ta gumb no?e vrnit v prvotno pozicijo. Posku?al sem tudi malo bolj na silo (ruska tehnika, hehe), pa se isto zadeva ni sprostila in zasko?ila.
Se je kdo ?e ukvarjal s tak?no te?avico? Imam 5 vratni model (HB), ampak mislim da imajo vse te tastara 6-ke tak?ne mehanizme in identi?no klop! :ne vem:
LP!
B.
Zame je v naseljih (edino tako se dr?im nekako znotraj omejitev).
Pri Galuni nisem imel "avtomatskega pilota" in sem npr. naselje za?el s 50kmh, potem pa nekaj po radiu drezal in kon?al naselje s 70 ali ve? kmh - nenamerno (ja sej vem, strahovita hitrost, ampak kazen bi bila lepa, hehe).
Zdej si pa na?timam malo pod 60 ali pa dobrih 55kmh, pa se peljem mimo z laserji v rokah in mi je prov zabavno vse skupaj, hehe
Nope sem probal. Recimo v tretji sem imel. Pejlal sem se lih ene 30 ali 40. Je lepo po?asi pospe?eval.
In isto na AC recimo, se peljem 100 v peti, in pospe?ujem na 130. ?e pospe?ujem ro?no oz. no?no se da precej bolj odlo?no, kot pa s tempomatom..jaz bi rekel da je na ene 60% gasa ..s tempomatom.
Tudi sam sem mnenja, da na "tempomat programu" avto pospe?uje z nekje 60 ali 70 % najve?jega pospe?ka (domnevam da stalno gleda kje je idealna poraba, ali pa je to ?e znanstvena fantastika za tolko stare mazdojce, hehe). Vidim pa da ?e se npr. peljem 100 kmh, na tempomatu pa imam v spominu hitrost 130, pa dam komando RES ACCEL., se ne bom ravno izstrelil do 130, se pravi ?e bi jaz fizi?no pospe?eval s tem avtom, bi bil hitreje na hitrosti 130kmh, to sem ziher!
V tem primeru je odstopanje pri dimenziji ogromno, saj si "presko?il" za eno colo, ?e bi ostal na 14 colkah bi bilo pri tak?ni menjavi dimenzij, vse v najlep?em redu, tako pa je naenkrat kotalni obseg kolesa za kar nekaj cm ve?ji in ti dejansko tudi merilnik hitrosti ka?e krepko napa?ne vrednosti!
prej 185, potem 195) poznala na 0,5 litra + na 100km, pospe?ek je bil pa tudi taki, kot da bi imel avto polno nalo?en.
Tole se mi zdi pa izredno nenavadno, si imel pravilno zamenjane dimenzije, npr. prehod s 185/55/15 na 195/50/15, ali ste kaj drugega improvizirali? Ker v navedenem primeru se razlike sploh ne bi smelo opaziti, je premajhno odstopanje!
Napisano
Uf videt je grozno, dobro po?timaj, naj bo ?e lep?a kot pred nezgodo!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani