Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano (urejeno)
pred 45 minutami je Bini napisal:

No ja,bo kar dobro grelo riti... :prstgor:

Tako ovčko je imel oče na sedežih v stoenki v sedemdesetih. Res se vse vrača čez petdeset let. 😁

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 24 minutami je mihaing napisal:

Masaker :)

IMG_5882.jpg

Kaj mašina je že zunaj? 

Pred eno uro je Alex napisal:

Da grem izpod dežja pod kap. Ne, hvala. 

Pardon... sem hotel napisati, da bi šel iz dobre znamke na slabšo.

pred 27 minutami je mihaing napisal:

Masaker :)

IMG_5882.jpg

Izgleda pa lepa mašina druga. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lahko, da niso še nič odpirali mašine in ne vedo vzroka. Jaz sem malo povprašal  znanca mehanika na servisu tu na mazda servisu v Kp če so imeli kak podoben primer, pa pravi da niti enega takega. Imeli so nekaj na začetku z prvimi dizli, ko so zamenjali odmične in turbine, z novimi pa ne. 

Jaz pravim, da je še vedno potrebno vsaj na štinajst dni pogledati nivo olja in vse ostalo.Ker,če je nivo olja previsok(nafta v olju) ti ne bo nič svetilo a tako olje verjamem, da ne opravlja svojega dela kot mora. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je SpEkTr napisal:

Hja, če veš obstaja za to simple fix. In kar niti ni tako slabo, napaka ostaja...kar sicer ni ok, je pa še vedno bolje, kot če bi bila kakšna druga (nova) jeba ...

Po drugi strani pa...kakšna lučka za olje bi skor morala bit no. Upam, da ni kaj drugega vzrok, če ne bo pol foruma prodalo dizelce :)

No dobro, kaj paničarite. To je prvi primer, da sem po FL sploh slišal in nikakor  ni pravilo. Imate voznike, ki imajo s takim motorjem narejenih krepko preko 200000  brez problema. Če greste na BMW forum se tam tržejo ketne kot za stavo. Je treba ugotovit najprej, kaj je bil vzrok za to. Če se ni prižgala lučka za olje je bila očitno čisto mehanska napaka. Res mogoče kaka veriga? 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 minutami je SpEkTr napisal:

Najprej se preveri podložke. Če je šoba zapikana gor in podložka hin se preveri še sito, sicer ni potrebe.

Kaj. pa, če je bilo tudi v tem primeru isto? Problem z podložkami, slabo olje, usedline, zabiti sito, ni mazanja? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Saj pri prvi generaciji 6-k  je bilo podobno. Mašine so zaribavale kar po tekočem traku, dokler niso uporabniki na raznih mazda  forumih sami ugotovili, da so krive navadne bakrene podložke za 10€.Ko se je to začelo reševati tega sploh ni bilo več. Razen pri tistih, ki nikoli ne pogledajo nivoja olja in tega niso ugotovili. Vozili so se naprej, čeprav je nivo olja padel pod min. In, ko se je prižgala rdeča lučka od olja, je bilo že prepozno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je scania napisal:

Kaj pa je vzrok? ketna za oljno črpalko verjetno?

Po moje je bolj problem kot pri prvih modelih, ko se je isto to dogajalo. Sem mislil, da je to preteklost in da so to uredili. 😕

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je mihaing napisal:

Ojnični zaribal in razmetal po motorju, gred razbilo...ah. 

Je izdelek na voljo pri Pelku za ogled japonske mojstrovine :)

@ brane: kako pa lahko pazim na ojnicne lezaje. Naj jih božam al? Ali kar prevenzivno menjam kar tako pri avtomobilu za 40k EUR?

Kateri avto in letnik? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava baterije v kljucu
Napisano
pred 13 urami je 50keda napisal:

Tega se ti ni treba bat. Če ti ne deluje več baterija, potem vrate odpreš z mehanskim ključem, ki se izvleče, prižgeš pa tako, da s ključem pritisneš start stop tipko. Baterijo pa v miru menjaš, ko prideš domov ;)

... ali pa jo zamenjaš, ko imaš čas lepo v miru doma in odpade ves stres in neko zasilno "krpanje". Ker delam v vzdrževanju imam raje preventivo kot kurativo. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava baterije v kljucu
Napisano

Jaz jo preventivno res menjam vsako leto. Raje to, kot pa, da greš kam na pot in ti ne deluje več. Če je žena zraven, ok. ker ima rezervni ključ vedno s seboj. Je pa zamenjava res enostavna in hitra. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opravljanje rji podobnih pik na beli barvi
Napisano
pred 56 minutami je molek napisal:

Slab začetek, dover konec ... Pike, ki so zgledale kot "zračna rja" so bile zgleda organskega izvora (avto paarkiran dva dni pod drevesom) in dobro zapečene na vročem soncu. Pri avtoličarju sem dobil močno čistilo neznanega imena in hrapavo gobico, ki ne pušča sledi na laku, sem lahko velik del pik odstranil. Nekaterim sem moral pomagati nežno z nohtom. Havbna je zopet bela brez pik, strehe pa se še nisem lotil. 

To je moj prvi avto bele barve, prejšnja mazda je bila temna (malanca barva :)), zato takih pik verjetno nisem opazil.

Hvala za hiter odziv!

Lepo, da si rešil. Bi ti pa priporočil eno dobro poliranje avta in nanos kvalitetnega  voska. In boš imel nekaj časa mir. Umazanija se prime na vosek in ne na pleh. Vse gre z lahkoto dol tudi insekti na sprednjem odbijaču. To z nekaj spretnosti lahko narediš sam.Je dobra investicija. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opravljanje rji podobnih pik na beli barvi
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Ja res je, je kot bel list papirja...... 😁

Ko se userje tič, je pa podpisani list papirja. 😛

pred 2 urama je 50keda napisal:

Vam bo Alex razložu kaj je zelo lepa barva ...

Ja tut sam mam zle v okolici par belih mazd in tiste "krem" bele (ne vem kak se ji reče snow flake al kak že?) sploh niso slabe ;) Je pa včeraj sosed pripeljal srebrno 2018 šestico limuzimo, majko je lepa limuzina, barva malo manj, ampak se lepo poda temnim felgam.

Kot si rekel, lepa barva je le ena... ostalo so le barve. Ene bolj problematične kot druge(črna, bela). 😏

Jaz osebno bi te pike enostavno spoliral. Najbolj enostavno. Raznih kemikalij za odstranjevanje "zračne rje" pa moj avto ne bi bil nikoli deležen. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Battery Management System Inspection Required
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jest napisal:

Noja... tako drag spet bi, da si ga ne bi mogel privosciti... Se vedno je cenejsi kot nove smensi fensi feltne :jezicek: ali pa ultra super diamantni tretma za plehovje :lol:...

Eni so res strokovnjaki za napihovanje in pretiravanje ... 😃

Samo res, eni nimajo mej za pretiravanje. Ko kakega spoznam, mu bom to rekel v fris. 😛

Sicer pa nisem rekel, da je zame drag. 😛

Ampak večina gleda za alternativne, bolj poceni stvari. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 urami je TiEn napisal:

Saj ni znanstvena fantastika. Še tukaj prilagam postopek, če koga zanima: http://www.mazda-si.net/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=27340

Še vedno vse deluje brez problema ;)

Pa alex trdiš da so original toliko boljši,.. pa si imel problem z akomulatorjem pri tvojem ...avto pa koliko star ? 4 leta ?

Nisem imel problema z akumulatorjem,. Je original še vedno noter in kresne kot mora iz prve brez verglanja. 😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Battery Management System Inspection Required
Napisano (urejeno)
pred 12 minutami je TiEn napisal:

Saj ni znanstvena fantastika. Še tukaj prilagam postopek, če koga zanima: http://www.mazda-si.net/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=27340

Še vedno vse deluje brez problema ;)

Deluje kot mora ali samo deluje brez problema? 😛

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je TiEn napisal:

Alex ne piši neumnosti, če so tebe nategnili na servisu za drago baterijo in montažo ni treba da še druge ;)

Jaz ga potem sploh nisem rabil zamenjati in imam še vedno originalnega noter. 😏

Ko pa ga bom, bom dal noter original, kot je sedaj. 

Ostalo so vse neka jajca in trajajo kolikor trajajo. Nisem še nikoli kupil aftmarket akumulatorja, ki bi bil vsaj podoben originalu. Na stari 6-ki je bil original noter 7 let, ostalo pa po tri- max štiri leta. Skratka, zmazki. Malo muzike - kilava glasba. 😁

In ja, akumulator mi bodo vgradili na servisu, da bo v redu. 

Ponavadi "diy" mojstri, ki ne obvladajo stvari, na koncu vseeno končajo na servisu. 🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Enos napisal:

Ali mogoce priporoca kdo se kaksen drug akomulator ker ta je cenovno najvisji razred :(Se pravi ta bo v redu za mazdo cx5(2014)?Kako je z menjavo je dostopna da sam zamenjas ali moras peljati kam na servis??  In ce ni mozno kam ga je najbolje peljati(cenovno) za servis(v kratkem imam tudi servis) in za to menjavo akomulatorja. Sem pa iz ljubljane. 

Najbolje, da ga odpelješ na servis na zamenjavo, ker ni tako enostavno za zamenjati kot včasih pri stoenkah. Tej akumulatorji so vsi dragi, ni poceni opcije. 😎

Ko kupiš tak avto moraš vzeti to v zakup (vzdrževanje). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 24 minutami je Enos napisal:
pred 31 minutami je Enos napisal:

Zelo bi bil hvalezen, ce bi kdo znal mi razloziti kaj pomeni BATTERY MANAGEMENT SYSTEM INSPECTION REQUIRED. Ob tem obvestilu mi zraven utripa se i-stop in se rdeci trikotnik je prikazan, kot se vidi spodaj na sliki. Je mogoce to kaksna tezava z akomulatorjem? Hvala za odgovore. Lp 

20200829_215818.jpg

INSPECTION

Jap... to je akumulator.Pripravi se, da boš na široko odprl mošnjiček, ker nov ni poceni, niti ne še kar drag ampak-zelo drag. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 3 urami je Hixxy napisal:

Ok super za bencinarje, kaj pa to pomeni za dizle? Se gleda iste vrednosti? Hvala že vnaprej :)

Za dizle imaš veliko boljših olj od Castrola. Je že opisano. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.