Skoči na vsebino
Zavorni diski
Napisano

70e mislis za en par ? Na bartogu so sprednji 90e zadnji pa 80 ploscice pa pridejo malo cez 45e. Vse skupaj za moj avto (spredaj in zadaj) pride 260e je pa res, da je pri bartogu malenkost drazji, ker kot sem ze reku so imeli kao slabe izkusnje in kao en kup reklamacij pa zato direktno iz nemcije narocajo. Pri eurotonu me komplet pride minimalno ceneje, ce pa se upostevamo da imamo pri bartogu popust smo pa na istem. Je pa plus to da imas pri nas 1 leto garancije in v primeru da ti diski zacnejo tresti jin preprosto posljes nazaj in kupis nove. Oni jih kao strokovno pregledajo in ce je napaka res v materialu in da ni mehanik oz. kaksen drug dejavnik vzrok posledice vibracije ti krijejo stroske novih diskov in menjavo. Potrebujes samo potrdilo o strokovni vgradnji :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

js sm narocu komplet spredaj dike in ploscice prek ebayja za 150e komplet... 

To vem, da se jih da ceneje dobiti, vendar sem se odlocil da bom kupil neko top shit zadevo pa da je mir :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Je tu kdo k je imel ali pa ima montirane komplet diske in ploscice spredi in zadi od znamke ATE. Po pogovoru s Simonom mi je svetoval naj vzamem od ATEja, da je to najboljsa vrjanta. Ko sem na bartogu malo spraseval glede ATEja so rekli, da so imeli dosti reklamacij glede te znamke in da trenutno samo direktno iz nemcije narocajo. Rad bi menjal komplet spredaj&zadaj s kvalitetno zadevo in poleg tega so se kao rust proof. Trenutno imam ze kar znucane diske pa mi do sedaj se nikoli ni nic treslo. Nazadnje kar si zelim je to da dam 300e za komplet pa mi potem zacnejo diski tresti. Pa ne mi rect da je bila to kao hiba prve generacije, ce mi do sedaj nikoli ni treslo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstopanje laka na plati??ih
Napisano

ce bom imel sreco :)

sem pa medtem ze nov problem reklamiral in sicer je volan na krakih ze izrabljen, in se prav sveti, kot da bi avto imel 200k km. Je tudi narocen oz. treba pocakati na novo leto, ker bodo baje menjali dobavitelja, kar pomeni, da se zavedajo tega problema.

Kako je pa kej s prestavno rocico-bunkico?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Privijanje vijakov - moment
Napisano

Tudi jaz sem ravno danes kupil moment kljuc (hofer) in bi imel za ostale uporabnike, kateri ga ravno tako uporabljate nekaj vprasanj.

- Na koliksno vrednost zategujete vijake za alu feltne (mazda 6 17ke). Nekje sem prebral, da 120nm, drzi?

- Ali pred menjavo kaj podmazete pesto in vijake. Kot vidim so si mnenja zelo razlicna, nekateri pravijo da ja, nekateri pa ne. Navorni kljuc sem kupil izrecno in samo za zategovanje vijakov pri menjavi platisc, zato sem ga tudi kupil iz hoferja. Sprasujem pa zato, ker nebi rad imel kakega pocenega vijaka (sraufa) ali kaj podobnega :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MENJALNIK
Napisano

Ne sej problem ker nic ne pise in tudi uradni servis pravi da se olje kao sploh nikoli ne menja. Enkrat vem da mi ga je pelko menjal...nevem pa ali ga je samo dolil ali komplet menjal. Ce malo pogooglas tudi priporocajo, da naj bi se olje menjalo vsaj 1x na 100k km kljub temu da proizvajalec pravi da se ne menja :). Zanima me ce ta podatk drzi ? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MENJALNIK
Napisano

Kako je pa z oljem samim ? Sicer ga je pelko menjal oz. dolil 50k km nazaj. Vem da v navodilih nic o tem ne pise in da naj se kao nebi menjal sploh. Za rocne menjalnike naj bi se manjal na 100.000? Pa se takrat menja (staro vem novo noter) ali samo dolije?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo alu platišča
Napisano

V koliksnem znesku pa (okvirno) govorimo? Jest bi isto imel za popravit alu feltne 17ke in sicer sem jih ze dobil s poskodovanimi/okrusenimi robovi (ocitno nekdo ni znal bocno parkirati). Zadnje cajte sem opazil, da se tudi ze neki mehurcki delajo (feltne so 2003 letnik). Potrebno bi jih bilo popraviti po robovih, speskati ter na novo pobarvati :). Tisto se pa spara z lakom in ne barvo, zato pa vidis pri kaksnih asih, ko se jim odbijaci, feltne itd. zacnejo lusciti :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preverjanje kmjev
Napisano

Sepravi, ?e se zanimam za nek avto iz avto neta (seveda 5 let in ve? star) ga lahko prosim za ?t. prometne in registrsko in se da zadevo preveriti? Kje pa to preveri? ? Ti kej zara?unajo za to ?

Edit: opa sorry sem spregledal link :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo ALU plati??
Napisano

Koliko pa pride priblizno da ti jih malo popravi po robovih ter speska in na novo pihne ? Ker kokr jest vem je to takoj 200e za ta denar oz. Se minimalno dodam pa dobim ze druge.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.