Skoči na vsebino
Mazda 6 2003, rezervni klju?
Napisano

Ideja je odli?na, sam pa ne bom programiral, sem preve? levak za take zadeve, priznam :blush:

Kaj pa tole, da bi mel v vsakem primeru ?e dodaten (dokaj koristen), magari 3.klju?, a je to uredu? :ne vem:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2003, rezervni klju?
Napisano

Pozdravljeni!

Zanima me, ?e je izvedljivo in sicer;

imam samo 1 klju?, ki sem ga dubu ob nakupu rabljenga vozila, zdej ?e enga ?e dam delat me ko?ta kar lepe denarce.

Pa sem razmi?lju (vseh jajc v eni ko?ari vemo da ni pametno nosit, lahko se spotakne? :blush: ), no pa mi povejte, ali obstaja mo?nost, da ga samo na podlagi mojega obstoje?ega klju?a (kodiranega) samo ure?ejo pri enem klju?avni?arju, pa ta moj klju? novonastali seveda ne bo kodiran, ampak dobil bi ga pa za nakih 7 al 8 ?.

Re?itev bi bila v tolko, da imam pa? klju? narezan kakor je treba (verjetno bi mi avto odklepal, zagon motorja pa jasno ne bi bil mo?en), pa v primeru da zgubim tegale mojega - trenutno edinega, potem bi samo ?el s tistim ponaredkom in bi na njegovi podlagi dal izdelat spet pravega (se pravi kodiranega).

Mislim, da imajo nekatere firme v te namene, kar jaz ?elim naredit, neke plasti?ne klju?e (recimo da je tisto 3.klju? v paketu al kako ?e).

Se prav vpra?anje se glasi: ali mi bo tale klju?, ki ne bo kodiran - kakorkoli koristil ali si z njim niti ?e ga pravilno ure?ejo, ne bo kaj prida koristil.

Aja nov klju?, original mislim da me pride nekih 200 - 300 ?, kar se mi zdijo kar konkretne finance (z razmeroma solidnimi financami znam delat kot se za povpre?nega Janeza spodobi, se pravi hitro vse po?enem, hehe)! :blush: :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M3 2.0i
Napisano

Ne Grega, jaz imam Motul noter po novem, ampak nekak imam ob?utek da tole ne bo najbolj?a izbira (sej to je ?e Javar pred cajtom govoru, da Motula mi bo ?rla, ampak jebiga). Naslednji? znam nalit noter kar Extralube 5W30, iz Leklerja! :P:hudicek:

Razmi?ljam pa seveda tudi da bi Metabonda nalil tudi v tale agregat, pa ?e Sirius mi bo dal garant kak?en pameten popust, ko sem ?e ute?ena stranka! :bravo::danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M3 2.0i
Napisano

Sam imam Castrola....naj bi bil pa motorju zelo v?e?en MOTUL.

Ja u bistvu mu je celo tako v?e?, da ga zelo z veseljem popije! <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izginjanje hladilne teko?ine
Napisano

Jure, ne ?tekam u ?em je tukaj povezava z barvo, ali pa? ima kaj veze z izginjanjem teko?ine - to mi mora? razlo?it? :whatever: :ne vem:

Poznam oba predhodna lastnika, tako da ?e je bil ?trihan - vem da je bil (imam ra?un od A-cosmosa, v ta namen - 2.700 EUR, da ne bo pomote), skratka se ne sekiram, kaj si mislite in kak?ne teorije bo kdo razvil, vozim se k zmaj - rumene pa itak ne bi kupu niti slu?ajno! :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

tale jo?a ga pa pihne :harhar:

zdej pa neki off topic: k si razmi?lu da bi izpuh tko predelu, da bi bil malenkost bol funkcijonalen, glede na to kje ?vi??

Neki moram ?e pokun?tvat ja. No najbolj me skrbi, da ni slua?ajno tesnilo na glavi motorja ?e ?voh, ampak ipak je bolj?e preventiva kot ?akat da za?ne kuhat! :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Helou dru??ina!

Imam eno vpra?anje in sicer ?e odkar sem jo kupil (pozorno spremljam vse teko?ine - itaak), no pa zdej sem prevozil ?e nekih 6000km v mesecu in pol, a stalno pa moram dolivati hladilno teko?ino oz. trenutno mu dajem kar destilirano vodico! :P

Se prav katere varjante so, da mi malo po malo izgine voda iz sistema (govorim npr. o nekaj dcl v 1000 prevo?enih km).

Domnevam naslednje mo?nosti;

1.pu??a hladilnik (minimalno)

2.tesnilo na glavi motorja ?e bolj v bogem stanju

3.vodna ?rpalka na poti v okvaro (da ?e malo pu??a)

Kaj menite ostali?

LP!

B.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, kaj paziti pri nakupu
Napisano

Pozdravljen bodo?i mazda?!

Na tvoji poziciji, bi kupoval avto, ko ?e nima Facelifta, ker potem tudi nima DPF filtra (kateri je dokaj problemati?na zadeva).

Kar se ti?e mehankarja (Kamnik) ti dam lahko cifro res v redu majstra, ki pa celo sam vozi Mazdo6 karavan, nekje letnika 2003 ali pa 2004, prepri?an sem, da se zastopi v ta avto! :danzoman::P

LP!

Borut

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja na robu blatnikov
Napisano

kako je ?e eden enkrat tle gor napisal:

od nekdaj so mazde kot zanesljive slovele, pa ?eprav so tudi malo rjavele! :ne vem:

ce mas servisiranega redno, ti na servisu morajo to popravit (do neke meje seveda)

To je bil moj citat, ampak raj? mam rjavo mazdo, kot tipi topi pleh Renojski, pa tehniko ki te .... v ?ivi mozak! :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.