Skoči na vsebino
M6 2.2D - kje narediti "veliki" servis
Napisano
pred 18 minutami je TomM6 napisal:

Hvala za vse nasvete! Sem govoril z mojstrom Pelkom in mi je pojasnil, da ni tako hudo kot so mi nekateri govorili. Na veliki servis bi se naj šlo šele, ko se prižge lučka DPF in utripa. Je rekel, da pred 250k načeloma verige ne menjajo, tako da sva se zmenila, da mu pripeljem avto na naslednji redni servis, pa bova potem dorekla kako naprej! Hvala vsem in veliko varnih kilometrov želim! 

Jaz bi na tvojem mestu menjal verigo oziroma delal velik servis, če boš imel avto še 100-150kkm,saj je brezveze sedaj vlečt do 250 in se trest potem pa čez 100kkm prodat! Menjat jo boš tako moral.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja mazda 2, skyactive 1,5
Napisano
pred 13 minutami je Janez007 napisal:

Nam povprečnim dedcem se bi to težko zgodilo, da bi nalili preveč olja. Tudi inženirji, sem 99%, so na to pomislili (da je neka varnostna rezerva), čeprav za Mazdine več nisem 100% prepričan. 😃

Sem pa na črpalki lansko leto videl žensko, ki je dotočila olje, potem pa ni več vedela, kam se vtakne šibka ... v paniki jo je vtikala v odprtino za nalivanje olja, ko sem jo še pravi čas ogovoril in preprečil nepotrebne stroške ...

Blond.....🤔🤭😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja mazda 2, skyactive 1,5
Napisano
pred 16 minutami je Juremb napisal:

Hvala za odgovor. Res je, da nisem bil pozoren, koliko olja so dolili na servisu. Me je pa res presenetilo, da se je po eni vožnji na morje (700 km) nivo znižal s polovice na skoraj minimum. Morda veste, koliko bi to bilo v dcl? 

Med min in max je cca 1lit., kamot zlij not 1/2lit.in preveri. 👍

Po potrebi dolij. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 zamenjava motorja
Napisano
pred 8 minutami je Alex napisal:

Prideta na kratko mimo tudi Gelipter in njegova lepša polovica. Se že veselim žura. Da kako rečemo v živo o naših problematičnih benzinarjih.😊

To bo jagodni izbor "benz  X 186 motorjev" .... :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Mogoče bi bilo dobro, da prideš s CX30, ker je benzinar, samo do Postojne, pa vaju  poberem jaz tam z dizlom in vaju peljem na žur plac.😄😄

Sigurno je sigurno. 😊

Nič skrbet prideva z druge strani neba, ker bo bojde lepo vreme☀️ in bova izkoristila za obisk kake znamenitosti,🏰🏫 mogoče tudi kopanje...🌊 🏖️🍹🍻

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Vem, vem. Samo je to dokaz, da  tudi tej "vsemogočni", tako zelo opevani benzinarji včasih zaribajo. 

Upam, da se danes teden prevlečem do dol.... 😁😊😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Fak... Ko sem že mislil, da so Mazdini benzinarji večno mladi in neuničljivi, pa takole. Kar eden za drugim kaput. V bistvu so "premagali" nezanesljive mazdine dizle. 🤔 Sedaj se malo bojim, da nismo varni niti lastniki x motorjev na cx30. 

Ni strahu, to so PREMIUM motorji... 🤌👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 2.2D - kje narediti "veliki" servis
Napisano
pred 2 urama je TomM6 napisal:

Hvala! Da, iskreno, njega tudi ne moreš zgrešiti med objavami, ampak sem bolj ciljal na neuradne mojstre. Se pa strinjam, da če že firma, bo najbolj ziher prav Pelko... 

Saj ni uradni serviser je pa takoj za njimi in baje ok.....🤗😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 42 minutami je amusic napisal:

No da še tukaj probam srečo, če je komu poznan zvok v videu. Posneto na avtocesti pri 10-20 km/h (guzva zaradi nesreče) pri počasni vožnji je zvok tak pri hitrejši tam nekje do 60 je slišen pa je  je podoben ampak bolj kot tisto ko nekaj ruži (podobno tistemu, cče so zavore pri koncu - ampak zavore niso, ker ko zaviram zvok izgine). Avto sta imela dva mehanika na dvigalu pregledala gume in podvozje ni bilo nič zaznati, tudi na kardanu ni videti masti...

gre pa za cx-5 AWD

IMG_5230.mov 23.03 MB · 2 prenosa

To je vožnja z vlakom... 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dpf filter
Napisano
pred 6 urami je Alenh napisal:

150 000km sm ga preklopu na obd pa mi javi napako za maf in dpf

Mehanika obišči,bo ugotovil napako in si potem brez skrbi za naprej....👍

Osebno pa mislim,da bo kmalu čas za kakšno čiščenje dpf-a. Razen,če slučajno ni kak drug senzor v okvari.....:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Moji M6 in M3, obe letnik 2018, obe bencinski motor 2.0, obe ročni menjalnik, obe malo čez 80.000 km. Do sedaj samo redni servisi (še zavorne ploščice so vse prve) in nekaj garancijskih manjših popravil in kakšen vpoklic.

Kak vpoklic,na kateri 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.