Skoči na vsebino

Kaj sploh je "ugodna cena" rednega servisa?

5 litrov olja čez palec stane 50€

oljni filter, podložka, zračni in klima filter tudi stanejo nekje 30-50€

Roke mehanika so vredne koliko? Odvisno od servisa, a dvomim, da en redni servis, ki mehaniku vzame 30 minut, delodajalec plača kaj več kot 20-30 evrov ...

Ostalo ostane servisu ... Za elektriko, ogrevanje, kavice, pranje ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2018
Napisano

Meni je danes radar rešil pleh ...

Je ena gospodična nonšalantno zapeljala direkt vame (z desne na levi pas). In je avto samo zapiskal BRAKE ter pohodil zavoro do konca (da so ječale zimske gume) in to še preden bi sam odreagiral. Sem bil pa vesel tudi dejstva, da tisti za mano ni bil ravno za ritjo in ni naletel vame ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tesnilo glave motorja
Napisano

Od onih "italijanskih problemov" je verjetno le št. 2 povezan z avtomatskim menjalnikom, pa še to ne s samim menjalnikom, temveč senzorjem položaja ročice. Ki original stane tam cca. 50 evrov + delo. Lahko pa se ga z nekaj iznajdljivosti popravi tudi v lastni režiji, saj se sčasoma izrabi plastični del in tako vedno ne zazna položaja P - oziroma ga, če malce bolj v levo porineš ročico. Imate videe na YouTube, kako se to zamenja ozr. sanira. Ni noben bav-bav, če se komu od vas to pripeti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tesnilo glave motorja
Napisano

Tile Skyactiv-D bodo vsi postali tempirane bombe, če ne bo ravno od ljubitelja, ki je bolj pogosto menjal olje.

Ali pa poiskati takega, ki je imel pretežno AC vožnjo, čeprav ima nekaj več kilometrov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tlak v gumah
Napisano

Jaz sem na svojih celoletnih na trojki enostavno sprobal tlak. Ob nakupu so bile na 2,3 in so v mokrem solidno držale. Potem sem postopoma višal, na 2,5 bara in se je že poznalo. Sem dal za foro potem še 2,9 bar in se po prvi vožnji po mokrem premislil - ker je bil občutek ob zdrsu preprosto strašljiv, je še nos kar po svoje. Zdaj so nazaj na 2,5 bara in je to to. Vsaj zame ... Zimske bom pa dal gor čez dva tedna, pa poročam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tlak v gumah
Napisano
pred 53 minutami je Janez007 napisal:

Sem napumpal mal več. Sem pa ženo, ki vozi M6, še posebej opozoril, da naj pove, če je avto pretrd. Zaenkrat še nobene pripombe.

M6 225/55 R17: spredaj 2,65; zadaj 2,9

M3 205/60 R16: spredaj 2,65; zadaj 2,9 (mogoče malenkost preveč, ker so gume kar glasne).

Poleg tega ugotavljam (kot je pred kratkim nekdo že omenill), da je vodlivost z zimskimi opazno slabša kot z letnimi - kar nekaj več dela z volanom, predvsem na avtocesti.

Po moje pumpaš preveč, sploh zadaj (če ne voziš vedno poln prtljažnik stvari).

Pa avto se najbolj predvidljivo obnaša, če so vse štiri gume napolnjene enako. Poskusi še 2,4 ali 2,5 bara v vseh ... Bo po moje lega takoj boljša.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo za Mazdo 6
Napisano
pred 46 minutami je Boss napisal:

Tole me pa zdaj resno zanima kako vi menjavate kolesa... kak filmček bi bil dobrodošel.

Men to namreč rata brez, da bi lezel pod avto :nevem:😂

Drži.

Mogoče pa imajo opravka s starejšimi in zarjavelimi platišči in pestom? Tudi jaz sem že kdaj moral pod avto, da sem dobesedno nabrcal platišče stran ... In takrat ne bi bilo lepo, da ob sunku avto pade z dvigalke ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 I-ELOOP težave
Napisano
pred 9 urami je Shrek napisal:

Tester pokazal, da je baterija za zamenjavo...čeprav je 70% dobra... 

Naročil novo...

Varta 125€...

Kakšen akumulator pa je to? Je AGM, start-stop za ta denar?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Utrgana veriga črpalke olja
Napisano (urejeno)
pred 34 minutami je Freak napisal:

Noro tole,pa tudi popravilo 12 000€ 🥴 Koliko potem pride nov motor? 

Zdaj poceni popravilo ni več možno.

Še najcenejša možnost je verjetno ta, da na kakem odpadu najdeš karambolirano Mazdo z 2.2 dizlom (osebno bi gledal 2015 in novejše) ter iz nje vzameš motor. Tudi če nima ravno malo kilometrov (bo vsaj poceni), pa narediš še servis verig ... In si potem miren naslednjo "stotko in pol" km.

Evo, tole sem našel:

WWW.DONEDEAL.IE

For sale Mazda 3,6,cx5 2.2d Skyactiv fully rebuilt engines by a mazda professionals with 20yrs + experience, comes with 6 months...

Ceneje verjetno ne gre ...

Popravljeno od dvorjan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

Spremljaj porabo čez naslednja dva tanka. Mogoče se je sedaj ravno tako poklopilo, da je bilo nekaj več regeneracij filtra DPF.

Koliko imaš pa mestnih voženj, tako porabo bi jaz na dotičnem vozilu pričakoval, če bi se bolj premikalo po mestih ali pa res zelo hitro po AC.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spoštovani, 

v prilogi pošiljamo račun za že poravnane storitve carinskega posredovanja.

Lep pozdrav, Pošta Slovenije.

+++

Je pa bil paket z Japonske v dveh tednih od naročila (Amayama) pri nas ... Pa se še spomnim, da so pisali, da bo nekaj zamude, ker imajo nek praznik. 😃

Popravljeno od dvorjan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzorski ventil tlaka v gumah
Napisano
pred 29 minutami je SeekK napisal:

Kaj pa pri prvi uporabi, montaži? Ti sprogramirajo kaj, lahko sam?

Mislim, da bo avto kar sam zaznal TPMS ventile, ne bo treba nič nastavljat.

Če pa bo kaj "težil", pa držiš gumb za tlak ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.