Skoči na vsebino
Tlak v gumah
Napisano
pred 53 minutami je Janez007 napisal:

Sem napumpal mal več. Sem pa ženo, ki vozi M6, še posebej opozoril, da naj pove, če je avto pretrd. Zaenkrat še nobene pripombe.

M6 225/55 R17: spredaj 2,65; zadaj 2,9

M3 205/60 R16: spredaj 2,65; zadaj 2,9 (mogoče malenkost preveč, ker so gume kar glasne).

Poleg tega ugotavljam (kot je pred kratkim nekdo že omenill), da je vodlivost z zimskimi opazno slabša kot z letnimi - kar nekaj več dela z volanom, predvsem na avtocesti.

Po moje pumpaš preveč, sploh zadaj (če ne voziš vedno poln prtljažnik stvari).

Pa avto se najbolj predvidljivo obnaša, če so vse štiri gume napolnjene enako. Poskusi še 2,4 ali 2,5 bara v vseh ... Bo po moje lega takoj boljša.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo za Mazdo 6
Napisano
pred 46 minutami je Boss napisal:

Tole me pa zdaj resno zanima kako vi menjavate kolesa... kak filmček bi bil dobrodošel.

Men to namreč rata brez, da bi lezel pod avto :nevem:😂

Drži.

Mogoče pa imajo opravka s starejšimi in zarjavelimi platišči in pestom? Tudi jaz sem že kdaj moral pod avto, da sem dobesedno nabrcal platišče stran ... In takrat ne bi bilo lepo, da ob sunku avto pade z dvigalke ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 I-ELOOP težave
Napisano
pred 9 urami je Shrek napisal:

Tester pokazal, da je baterija za zamenjavo...čeprav je 70% dobra... 

Naročil novo...

Varta 125€...

Kakšen akumulator pa je to? Je AGM, start-stop za ta denar?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Utrgana veriga črpalke olja
Napisano (urejeno)
pred 34 minutami je Freak napisal:

Noro tole,pa tudi popravilo 12 000€ 🥴 Koliko potem pride nov motor? 

Zdaj poceni popravilo ni več možno.

Še najcenejša možnost je verjetno ta, da na kakem odpadu najdeš karambolirano Mazdo z 2.2 dizlom (osebno bi gledal 2015 in novejše) ter iz nje vzameš motor. Tudi če nima ravno malo kilometrov (bo vsaj poceni), pa narediš še servis verig ... In si potem miren naslednjo "stotko in pol" km.

Evo, tole sem našel:

WWW.DONEDEAL.IE

For sale Mazda 3,6,cx5 2.2d Skyactiv fully rebuilt engines by a mazda professionals with 20yrs + experience, comes with 6 months...

Ceneje verjetno ne gre ...

Popravljeno od dvorjan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

Spremljaj porabo čez naslednja dva tanka. Mogoče se je sedaj ravno tako poklopilo, da je bilo nekaj več regeneracij filtra DPF.

Koliko imaš pa mestnih voženj, tako porabo bi jaz na dotičnem vozilu pričakoval, če bi se bolj premikalo po mestih ali pa res zelo hitro po AC.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spoštovani, 

v prilogi pošiljamo račun za že poravnane storitve carinskega posredovanja.

Lep pozdrav, Pošta Slovenije.

+++

Je pa bil paket z Japonske v dveh tednih od naročila (Amayama) pri nas ... Pa se še spomnim, da so pisali, da bo nekaj zamude, ker imajo nek praznik. 😃

Popravljeno od dvorjan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzorski ventil tlaka v gumah
Napisano
pred 29 minutami je SeekK napisal:

Kaj pa pri prvi uporabi, montaži? Ti sprogramirajo kaj, lahko sam?

Mislim, da bo avto kar sam zaznal TPMS ventile, ne bo treba nič nastavljat.

Če pa bo kaj "težil", pa držiš gumb za tlak ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izdelava ključev
Napisano

Sicer ne vem konkretno za Mazdo, a pri drugem sodobnem vozilu sem sam v podobni situaciji s Kitajske naročil ključ z elektroniko (je bil bistveno cenejši kot na uradnem servisu) in ga dal sprogramirat na uradni servis (temu delu se ni dalo izogniti) ter seznanit z vozilom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF inspection required
Napisano
Pred eno uro je marko72 napisal:

Mogoče kdo ve, so bile kakšne težave z voznikovim sedežem na cx 5. Ima zračnost gor/dol in je zelo moteče pri speljevanju in zaviranju. Sovoznikov je ok, je pa električen.

Hvala

Za to bi lahko ločeno temo dal, ker ne paše semle.

Pa vendar: ali si najprej pogledal, če so sani dobro prišraufane v tla? Lahko se je kak vijak razrahljal ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zginja antifriz
Napisano
pred 6 minutami je Janez007 napisal:

Pa pomaga zgoraj predlagano pojačano vzdrževanje kaj loputi turbine, da ne odleti v lopatice rotorja, ali verižici oljne črpalke, da se ne pretrga že pred 200.000 km? :unsure:

Loputi turbine pomaga tako, da miga (ker gres cez 2500 rpm) in se ne "zasedi", verigi oljne črpalke pa vsekakor, saj se manj napreza, ker je manj usedlin v olju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zginja antifriz
Napisano

Motor 2.2 Skyactiv-D je najpogosteje žrtev:

- kratkih voženj

- neustreznega intervala menjave olja (20.000 km je ob povprečnem olju predolgo)

- voženj z nizkimi obrati

- prekinjenih regeneracij

- slabše kakovosti goriva

- pomanjkljivega vzdrževanja (brez menjave podložk, peskanja kolektorja, čiščenja EGR ...)

Jaz bi vsem lastnikom priporočal temeljito čiščenje motorja (npr. med 120.000 in 150.000 km) in prepolovitev intervala menjave olja (na 10.000 km), saj mu boste s tem praktično podvojili življenjsko dobo. Pa ne bojte se ga (vsaj občasno) pritisniti na obrate ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator - podaljšanje delovanja
Napisano
dne 15. 1. 2021 ob 12:02 je Janez007 napisal:

Pozdravljeni,

Na 4,5 leta stari Mazdi 6 CD175 začela goreti lučka, ki opozarja, da je potrebno zamenjati akumulator.

Evo, sosed me je včeraj obvestil, da se mu je prižgala tale lučka.

Po 7,5 letih in 246k km. Ni švoh za original robo. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.